No wgrywam nowa wersję urządzenia 15.202
Dużo zmian - oto dane ze strony przy aktualizacji:
Version 15.202
Rozmiar:
337 MB
Wersja: v15.202
Zależnie od szybkości łącza internetowego pobranie i zainstalowanie tego pliku może zająć więcej czasu.
Nowości:
Wersja 15.200
GO 40, GO 50, GO 60, GO 400, GO 500, GO 510, GO 600, GO 610, GO 5000, GO 5100, GO 6000, GO 6100, START 40, START 50, START 60
Nowe funkcje usługi MyDrive
Od teraz możesz używać smartfonu, tabletu lub komputera do przeglądania informacji drogowych w czasie rzeczywistym, planowania tras i przesyłania miejsc docelowych do urządzenia TomTom GO. Odwiedź mydrive.tomtom.com, aby uzyskać więcej informacji i wypróbować nowe funkcje.
Wszelkie zmiany miejsc docelowych lub ulubionych dokonane w serwisie MyDrive są od razu przesyłane do urządzenia TomTom. Warunkiem jest zalogowanie się na urządzeniu i w usłudze MyDrive na to samo konto.*
Importowanie plików użytecznych miejsc (UM-ów) przesłanych przez członków społeczności do urządzenia TomTom
Użytkownicy wielokrotnie prosili nas o tę funkcję. Od teraz za pomocą aplikacji MyDrive na komputerze można zaimportować pliki UM-ów w formacie .ov2 do urządzenia TomTom. Na stronie usługi MyDrive przejdź do karty Moje miejsca, przełącz się z widokuUlubione na widok Pliki UM-ów, a potem wybierz Importuj plik UM-ów. Zaimportowane pliki będą dostępne w menu Moje miejsca na urządzeniu TomTom*.
Błyskawiczna nawigacja do domu i pracy z poziomu menu
Lokalizacje Dom i Praca od teraz są zawsze dostępne w menu głównym, co pozwala szybciej rozpocząć jazdę do tych najczęściej wybieranych miejsc docelowych. Lokalizacje Dom i Praca można skonfigurować na karcie Moje miejsca.
Możliwość zmiany kolejności elementów w menu
Aby móc zmienić kolejność, dotknij ikony i przytrzymaj ją przez 2 sekundy. Użyj następnie strzałek, aby przenieść zaznaczoną ikonę w lewo lub w prawo w obrębie menu.
Speak & Go: ustawianie własnej frazy aktywacji
Możesz wybrać własną frazę aktywacji funkcji Speak & Go, aby korzystać z funkcji sterowania głosowego. Aby wybrać frazę aktywacji, w menu głównym wybierz opcję Ustawienia, a następnie Sterowanie głosowe.
Inne poprawki i udoskonalenia
Wprowadzono różne usprawnienia wydajności i poprawki.
=================================================
Zobaczymy czy instalacja przebiegnie poprawnie

=================================================
No instalacja przebiegła sprawnie i szybko.
Plik instalacyjny waży 377 MB - w czasie instalacji nadpisał więc starą wersję oraz zajął ze 100 MB dodatkowego miejsca w pamięci. Tak więc na oryginalnej wewnętrznej pamięci TomTom-a zostało mi jedynie 33 MB - czyli prawie nic.
Czyli zaraz braknie mi miejsca na poprawki społecznościowe. Musze się więc zastanowić jak zrobić aby całą instalację lub przynajmniej mapę przenieść na zewnętrzną kartę pamięci ( 30 GB) którą w urządzeniu umieściłem i jest widoczna ale jakoś instalator ani przy wgrywaniu nowej mapy ani teraz nie dawał wyboru i możliwości wgrania zewnętrznej karcie. Trzeba to jakoś rozpracować bo miejsca brakuje.
No teraz pozostało jedynie testować nową wersję udostępnionego nam softu wersja 15.202