Dzis mialem okazje pobawic sie TT6 przez kilka godzin - kumpel przyszedl sie pochwalic. Dziala napewno z Qtek s200 i WM5 wiec z innymi podobnymi tez powinien. Zestaw - Qtek s200 + Globalsat BT338 + mapa Francji.
Podobalo mi sie:
- ze wyswietla miniaturke drogowskazu przy zjezdzie z autostrady na przyklad - czasem zjazd ma 3 nitki i kazda prowadzi w inna strone - a tutaj rzut oka wystarczy zeby bylo wiadomo ktorej sie trzymac.
- ze drogi "w tunelach" sa przyciemnione - w sumie zaden z tego pozytek , ale jest...
- ze jest mapa calej Europy - co zakonczy problemy przelaczania map na granicach (chociaz nie wiem jak to bedzie hulac na mniej wypasionych maszynach - Qtek s200 z prockiem 200Mhz juz teraz sie dosc dlugo namysla przy zmianie zoom mapy , a mapka ma ledwie 200MB - przy 1,5 GB cienko go widze...)
- ze pokazuje kiedy przekraczamy predkosc - zamiast wyswietlania predkosci zaczyna mrugac podswietlone na czerwono np. 130/110 co znaczy ze jedziemy 130 na drodze gdzie jest dozwolona jazda 110
- ze doszla ikonka "planowany czas przyjazdu" i pokazuje "na zywo" ile mamy zapasu, lub ile spoznienia do planowanego czasu przybycia
Nie podobalo mi sie:
- ze nie ma ikony obracania ekranu , ani ikony do sprawdzenia wersji oprogramowania i mapy (do obracania ekranu trzeba przypisac guzik w ustawieniach PDA i wtedy dziala bez problemu)
- pomiar predkosci dozwolonej mylil sie czasem i na autostradzie gdzie od zawsze jest 130 pokazywal limit do 110 (napewno z czasem beda poprawki)
- brakuje nadal mozliwosci ustawienia wyprzedzenia pozycji na mapie wzgledem odczytu gps - w automapie chyba jest taka mozliwosc
Nie wiem czemu przy kazdym wlaczeniu programu usilowal sie natychmiast laczyc przez GPRS
Konkluzja - jak dla mnie bez rewolucji wzgledem TT5 - mysle ze jesli bym kupowal to jedynie ze wzgledu na calosc Europy , ale musialbym sprawdzic jak PDA sobie z nia poradzi - na codzien i tak uzywamy mapy jednego kraju - wiec tylko po to zeby 2 razy do roku wytyczyc droge Francja Polska i z powrotem ... Zobaczymy