TT jest super jeśli chodzi o nawigację po siatce dróg.
Niestety w przypadku offroadu funkcjonalność spada do funkcji cyfrowego kompasu.
Bo to z założenia nie jest program do offroadu.
Niestety, jeśli idzie o programy zaspokajające wszystkie indywidualne potrzeby "to tylko w Erze"
A tak poważnie, to myślę, że GPSmaniak mógłby Ci coś doradzić
Racja.
Sprawdziłem ostatnio jak wygląda wpisywanie współrzędnych w AM.
Jeśli dostaniemy współrzędne SMS, czy zapiszemy sobie je w telefonie
na którym chcemy użyć AM to pech polega na tym że albo wbijemy sobie do czaszki te współrzędne albo przepiszemy na kartkę a potem spowrotem do AM.
Nie ma możliwości zminimalizowania lub nawet wywołania jakiegokolwiek okna podczas wyświetlania przez AM okna wpisywania współrzędnych.
Aby wpisać przysłany mi SMS punkt, musiałem zatrzymać samochód, wyjść na pobocze i zapisać sobie współrzędne patykiem na ziemi a następnie przepisać do AM.
W tym czasie nie miałem połączenia z GPS bo odszedłem ponad 10m i kliknięcie KONIEC, START=GPS spowodowało zamknięcie okna wpisywania współrzędnych lecz nie wywołało kalkulacji trasy.
W efekcie po powrocie do samochodu i odzyskaniu połączenia z GPS, nie stało się nic. Musiałem ponownie wyjść z samochodu, wpisać ponownie współrzędne ale tym razem wybrać "Pokaż punkt na mapie".
Po powrocie do samochodu, ponownie wybrałem rysikiem punkt zaznaczony na mapie i zrobiłem "KONIEC, START=GPS".
Żeby nie być zbyt dosadnym, skomentuję to tak: "Polakom gratulujemy automapy".