Ostatnio zdarzyło mi się przetestowac TT6 instalowane na różnych dziwnych urządzeniach, oto wyniki:
- Mio 268+/269+ - działa generalnie bez żadnego problemu, wystarczy odblokować system i zrobić skróty
- Navman iCN510/510 - również bez żadnego problemu
- Navman iCn720 - poległem, nawet odblokowanie systemu i wgranie dll-i do /windows nie pozwala uruchomić, wciąż błędy zgłaszane przy starcie o braku komponentów, może to przez WinCe Core 5
- Typhoon 3500GO - działa nawet bez odblokowania, da się podmienić oryginalną aplikację, choć nie bardzo mieszczą się pliki z głosami, które niestety muszą być w katalogu TT. Poradziłem sobie specjalnym programikiem, który uruchamia właściwego tomtoma. W efekcie można używac oryginalnej aplikacji "zakrywającej" pulpit i jest to całkiem sympatyczne. Miłe wrażenie psuje wybiórcze "widzenie" map przez TT na Typhoonie. Mimo iż jest on dokładnym klonem Mio 268+ (nawet niektóre pliki w systemie mają nazwę Mio) uparcie nie chce zobaczyć niektórych map, w tym mapy Western Europe. Nawet przełożenie karty działającej bez zarzutu w Mio nie pomaga. Jeszcze nie rozgryzłem co go boli.
- iPaq 6915 - bardzo problematyczne urządzenie. Ma firmowo wgrane oprogramowanie identyczne z TomTomem (zapewne wersja OEM), ale zgodne z TT 5.xx Sam tomtom rozpoznaje urządzenie i blokuje ustawienia GPS i powinien rozpoznać odbiornik automatycznie. Powinien, ale nie zawsze tak jest. Wgrany upgrade do wersji 6.02 zadziałał - tzn. rozpoznał urządzenie, rozpoznał mapy, ale.. nie znalazł GPS. Sam HP nie przewiduje upgrade dla tego modelu do wersji 6.xx, dopiero 6950 i nowsze mają dostępny update.