Problemy z TOM TOM'em 5

• 7 Odpowiedzi
  • 1677 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problemy z TOM TOM'em 5
« dnia: Grudzień 20, 2005, 00:58:45 »
Wlasnie kupilem na ebay'u tomtoma 5. Plytki instalacyjne i ladne pudelko. Zainstalowalem go na swoim XDA i to nie bez problemow bo najpierw nie moglem ruszyc z instalacja pozniej zainstalowalem manualnie bo autorun nie dzialal. Teraz jak uruchamiam navigatora to wylacza sie podswietlenie ekranika i ledwo co widze. Uruchamia sie okno wyboru jezyka, pozniej chyba lewo/prawo recznosc, format czasu i glos. Po wybraniu tego wszystkiego pokazuje sie napis ''nie znaleziono map'' Wrzucilem mape Polski Czech i Niemiec na karte i dalej TOMTOM ich nie widzie.

Podsumowaujac:

1. Wylacza mi sie podswietlenie ekranika po wlaczeniu TOMTOM'a i wlacza sie spowrotem jak wylacze program
2. Nie widzi zadnych map.

Prosze o pomoc

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
Problemy z TOM TOM'em 5
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 20, 2005, 01:14:23 »
To nie musiałeś rejestrować map?  :shock:

*

Offline some0NE

• 359
  • Sprzęt: iPhone 3G [16GB] / Nokia E71 / Holux GPSmile 60 (Palmax GPS)
Problemy z TOM TOM'em 5
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 20, 2005, 01:42:36 »
Wajcha: sprobuj zrobic upgrade do wersji 5.21  8)

jak testowalem TomTom'a u siebie to podczas instalacji MUSIALEM zainstalowac mape Benelux'u, a pozniej dogrywalem reszte map bezposrednio na karte pamieci... wtedy widzial wszystkie mapki :)
some0NE

Problemy z TOM TOM'em 5
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 20, 2005, 03:43:05 »
Z tym upgradem na pewno sprobuje, ale jak wyjasnic wylaczanie sie ekranika?????????

A wg smieszna sprawa. Musialem manualnie instalowac wszystkie komponenty. Tzn plik start, ktory powinien zapoczatkowac instalacje nie rozpoczynal jej. Pojawial sie ekran startowy z logiem tomtom i niebieskim labiryntem i pojawiala sie tak pocketowa klepsydra jako, ze niby dysk pracuje. Po kilku sekundach wracal do explorera i nic sie nie dzialo. Po zainstalowaniu manualnie z plikow cab dzieja sie opisane w postach wyzej dziwy.

Mam windowsa 5.0

*

Offline some0NE

• 359
  • Sprzęt: iPhone 3G [16GB] / Nokia E71 / Holux GPSmile 60 (Palmax GPS)
Problemy z TOM TOM'em 5
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 20, 2005, 03:48:34 »
Cytat: "Wajcha"
Z tym upgradem na pewno sprobuje, ale jak wyjasnic wylaczanie sie ekranika?????????

nie wiem, czy to ma cos wspolnego, ale w AutoMapie u znajomego w Acer'ku ekran "mrugal"... po wgraniu najnowszej wersji - przestal mrugac :)
some0NE

Problemy z TOM TOM'em 5
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 20, 2005, 04:08:40 »
Witam

Wiec udalo mi sie rozwiazac jeden problem. Po zainstalowaniu upgrade'a do wersji 5.21 program znajduje mape i wszystko dziala jak najbardziej poprawie poza .... ekranikiem. W momencie uruchomienia programu tomtom navigator 5 wylacza sie podswietlenie ekranika. Co dziwniejsze po zakonczeniu programu ekranik zostaje wylaczony. Jak ponownie wlaczam tomtoma to zapala sie na sekunde i gasnie znowu. Pomaga dopero reset PDA.

Moze to zabrzmi bardzo glupio ale moze to dlatego, ze nie jest podlaczony GPS  :?:  :?:  :?:  :?:

UWAGA!!!!
Maly postep ... chyba. Wylaczylem w settings -> backlight -> External Power opcje Turn off backlight if device is not used for (ktora byla wlaczona) i teraz po wyjsciu z tomtoma ekran spowrotem sie zapala. Jednak w samym programie pozostaje wylaczony

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Problemy z TOM TOM'em 5
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 20, 2005, 22:42:48 »
Przytrzymaj przycisk Power po wlaczeniu TomToma.

Problemy z TOM TOM'em 5
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 21, 2005, 00:59:10 »
Przycisnalem i trzymalem i trzymalem i nic .... jakies inne sugestie?????