Szef TomTom: Mapy będziemy aktualizować raz na dobę

• 17 Odpowiedzi
  • 5166 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Komarek.pl

• 429
  • Sprzęt: TT_GO/Sygic/AM + japko X
Odp: Szef TomTom: Mapy będziemy aktualizować raz na dobę
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 27, 2010, 10:48:00 »
Większe budowy lub blokady dłuższych odcinków będziemy mogli uwzględniać praktycznie co do dnia.
Przecież to już działa :mrgreen:
Goddijn udziela teraz pełno wywiadów bo mają za 2009 zysk ponad 100 mln euro. Zapomina tylko dodać że rok wcześniej stracili 600 milionów :]
Pozdrawiam!
Komarek z Holenderskiej Depresji
RIP: TT_940_LIVE / GO 1005_LIVE :(
Zabytkowy Asus A696 nadal pracuje!

*

Offline Bankier

• 763
  • Sprzęt: TomTom 1015
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 27, 2010, 12:12:20 »
Większe budowy lub blokady dłuższych odcinków będziemy mogli uwzględniać praktycznie co do dnia.
Przecież to już działa :mrgreen:
Goddijn udziela teraz pełno wywiadów bo mają za 2009 zysk ponad 100 mln euro. Zapomina tylko dodać że rok wcześniej stracili 600 milionów :]

A co ma robić ?:)
Konkurencja rozdaje nawigacje za darmo, a ich biznes się wali :) W najlepszym wypadku będą musieli znacznie obniżyć marże.

Ps. widziałem gdzieś w mailach od TT info, że z nowymi urządzeniami dają Live na cały rok za free. ale nie mogę znaleźć tej promocji na stronie www...
Nawigon z kolei daje dwuletnie aktualizacje map z nowymi urządzeniami.
PPs. korzystałem ostatnio z nawigacji nokii i muszę powiedzieć, że jest całkiem fajna.
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2010, 21:09:30 wysłana przez Bankier »

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 27, 2010, 19:26:55 »
TT w USA już sonduje nowy produkt: 5-lat gwarancji na urządzenie, program i mapy! Mój kuzyn tam mieszkający będący zarejestrowanym użytkownikiem (740-tki) został przeankietowany telefonicznie  na tę okoliczność przez tamtejsze telecentrum TT. Większość z ok. 30-tu pytań na jakie odpowiadał była właśnie pod katem aprobaty takiej formy sprzedaży.

*

Offline Waszko

• 1330
  • Sprzęt: TomTom Go 5200 WiFi, Discover
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 27, 2010, 20:38:08 »
Myślę, że do końca roku uda nam się osiągnąć interwał aktualizacji od 24 do 48 godzin. Większe budowy lub blokady dłuższych odcinków będziemy mogli uwzględniać praktycznie co do dnia.

Nie uwierzę póki nie zobaczę :)
Mam 2 letnią aktualizację map. Właśnie pobrałem niedawno pierwszą. Ciekawe co zaproponują mi jak to wprowadzą skoro update skończę na początku 2012 roku  :mrgreen:

*

Offline jansol

• 813
  • Sprzęt: TomTom GO 1005 LTM/HDT - iPh 8
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 28, 2010, 13:55:56 »
patrząc od strony użytkownika hasło "aktualizacja map co 24 godzi czy 48" nic mi nie mówi. Moim zdaniem ważniejsze czy te zmiany(aktualizacje) coś wnoszą..... TT powinien się skoncentrować na szybkości reakcji na zmiany które się dokonują inaczej w/w hasło jest pustym słowem które nic nie wnosi a jest zwykłą zasłoną dymną...

*

Offline Komarek.pl

• 429
  • Sprzęt: TT_GO/Sygic/AM + japko X
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 03, 2010, 19:01:44 »
z nowymi urządzeniami dają Live na cały rok za free
U nas (tzn. w Holandii  :] ) jak kupisz z sieci 750 czy 950 to Live gratis na pół roku. Ale jak kupujesz u agenta (np. przy Media często gęsto są stoiska TT) to najpierw miesiąc na próbę Live gratis od agenta a potem pół roku od firmy a licencja wygasa z końcem miesiąca więc jak kupujesz  pierwszego czy drugiego to praktycznie miesiąc też masz za darmo. Czyli osiem miesięcy jakoś się uciuła  :mrgreen:

Ale to wersja dla rozrzutnych, bo oszczędni jak ja namawiają szefa żeby zapłacił za licencję z firmy i dostajesz Live, traffik, radary i ceny paliwa na rok za przysłowiowe kilka euro. No bo trzeba szefowi postawić piwko a nie jest to na szczęście duży wydatek  :]
Pozdrawiam!
Komarek z Holenderskiej Depresji
RIP: TT_940_LIVE / GO 1005_LIVE :(
Zabytkowy Asus A696 nadal pracuje!

*

Offline piotr19772

• **
  • 132
  • Sprzęt: Tomtom GO 740 Live
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 04, 2010, 11:53:15 »
Dokładni daja 1 rok Live free ale w UK jak kupisz nowa nawiagacje 

cyt"przy zakupie  TomTom od 18 lutego 2010 i 6 kwietnia 2010"

tu promocja
https://www.tomtompromotion.com/liveoffer/default.aspxtuatj na stronie
http://www.tomtom.com/products/category.php?ID=0&Language=1
« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2010, 12:01:04 wysłana przez piotr19772 »
TT GO 740 Live ;)
Od dnia (05/03/2012) Navcore 9.401.862279.1 mapa (22/05/2011) v870.3406
Od dnia 26/07/2012 HTC Desire C

*

Offline Bankier

• 763
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 04, 2010, 13:05:36 »
tu promocja
https://www.tomtompromotion.com/liveoffer/default.aspx

Oooo właśnie. Ja mam konto Live w UK, więc dlatego takie info dostałem :)

Szkoda, że dot tylko x50:
This offer is exclusively for customers of TomTom UK purchasing a new TomTom GO 950 LIVE, TomTom GO 750 LIVE, TomTom GO 550 LIVE, XL LIVE IQ Routes UK & ROI or the XL LIVE IQ Routes Europe, from participating retailers between 18th February 2010 and 6th  April 2010 inclusive.
« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2010, 13:08:41 wysłana przez Bankier »

*

Offline Waszko

• 1330
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 06, 2010, 11:34:09 »
Obecnie TTHome pokazuje promocję 4 mapy plus 2 gratis. Oznacza to chyba że w tym roku raczej nie wejdzie opcja kilkudniowej aktualizacji.

*

Offline Bankier

• 763
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 06, 2010, 20:55:10 »
Obecnie TTHome pokazuje promocję 4 mapy plus 2 gratis. Oznacza to chyba że w tym roku raczej nie wejdzie opcja kilkudniowej aktualizacji.

Keeping your map updated is a sound investment to help you get around more efficiently. It’s even more tempting if you update it in March.

If you sign up for our TomTom Map Update Service during March and we’ll give you an extra 6 months for free.

So over the next 18 months you can rest assured that your map will always be up to date, at a very reasonable price.

*

Offline jansol

• 813
  • Sprzęt: TomTom GO 1005 LTM/HDT - iPh 8
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 06, 2010, 23:14:43 »
czyli te dwie mapy gratis to prezent od nokii  :wink:  chyba się skuszę.....jeszcze żeby fotoradary dodali to byłby całkowity gites  :D

Połączone: [time]Marzec 06, 2010, 23:20:50[/time]
moim skromnym zdaniem wszystko jest możliwe...... aktualizacja mapy obejmuje teraz 4 mapy i jest liczona od momentu jej wykupienia równy rok.... czyli czy to będzie 4 mapy czy 180 jedna chwała,aktualizacja mapy jest ważna cały równy rok i kropka..... a kto wykupi te 4 plus 2 gratis to będzie miał 18 miesięcy ważną aktualizację (dla mnie to jest mapshare drugiej generacji)  :wink:

pozdro
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2010, 23:27:37 wysłana przez jansol »

*

Offline Waszko

• 1330
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 07, 2010, 22:06:36 »
Mnie tam łaski nie robią :)
Mam jeszcze darmowe 7 map do pobrania. Przy zakupie Go 940 dostałem 2 lata za darmo  :mrgreen:

*

Offline HP3715

• 393
  • Sprzęt: TT GO 750 Live / ip4 + TT Europe z HD Traffic Live
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 07, 2010, 23:41:59 »
ughh.. co z tego, ze dwie mapy wiecej skoro tak malo robia by te mapy dobre byly..
pojezdzilem w weekend po pld. Polsce i jakosc mapy 8.4 wola o pomste do niebios..
zero rozroznienia jakiej klasy droga, w miasteczkach prowadzila przez nieprzejezdne dla aut rynki itp...
nie wiem czy na Polske nie powinienem miec oddzielnej mapy od AM...
--
pozdrawiam :-)

*

Offline Waszko

• 1330
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 13, 2010, 23:38:09 »
Po raz kolejny zauważyłem że w szybkości dodawania map MAPA MAP jest super!
Właśnie odpaliłem najnowszą aktualizację. Jest dodany węzeł w Katowicach 86 z A4, nowa droga z grudnia przy Galerii Jurajskiej w Częstochowie. O Jędrzychowiacach i rondzie przy moim domu nie wspomnę...
Eh żeby tak TomTom aktualizował mapy to normalnie było by zajebiście. Może kiedyś dożyje...

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 14, 2010, 00:30:51 »
Nie chciałbym zbytnio studzić Twojego zapału ... w MM jest MZ dość przyzwoicie
Węzeł murckowski w AM jest od października, zmiany przy Galerii Jurajskiej od świąt,
ale niestety (dla mnie, bo UMP jest na Garmina) tunel na S69 w Lalikach jest tylko w UMPie
To tu i tylko tu szybkość aktualizacji jest super.  :ok:
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2010, 00:34:21 wysłana przez nocnyMarek »
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline Bankier

• 763
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 15, 2010, 12:00:02 »
Właśnie odpaliłem najnowszą aktualizację. Jest dodany węzeł w Katowicach 86 z A4, nowa droga z grudnia przy Galerii Jurajskiej w Częstochowie. O Jędrzychowiacach i rondzie przy moim domu nie wspomnę...
Eh żeby tak TomTom aktualizował mapy to normalnie było by zajebiście. Może kiedyś dożyje...

Ściągnij sobie najnowszą AM 6.2. Mapy są IMO na prawdę aktualne.
Nokia jednak postraszyła rynek i konkurencja (w tym AM) ostro wzięła się do roboty :)

Połączone: Marzec 15, 2010, 12:01:02
Nie chciałbym zbytnio studzić Twojego zapału ... w MM jest MZ dość przyzwoicie
Węzeł murckowski w AM jest od października, zmiany przy Galerii Jurajskiej od świąt,
ale niestety (dla mnie, bo UMP jest na Garmina) tunel na S69 w Lalikach jest tylko w UMPie
To tu i tylko tu szybkość aktualizacji jest super.  :ok:

AM ostatnio przyśpieszyła trochę :) Gdyby jeszcze aplikacje dali nową ... :)

*

Offline Waszko

• 1330
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 15, 2010, 16:04:15 »
Pozostaje tylko czekać że i TomTom pójdzie po rozum do głowy jeśli chodzi o dokładne aktualizacje map...
Wszyscy inni jakoś tak przyspieszyli. Moim zdaniem okaże się w połowie maja czy Holandia wyciągnęła jakieś wnioski.