TomTom 6 Zniknely ULUBIONE miejsca

• 4 Odpowiedzi
  • 1181 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline xrys

• 19
  • Sprzęt: MIO P550M
TomTom 6 Zniknely ULUBIONE miejsca
« dnia: Wrzesień 05, 2007, 12:10:51 »
Witam
to jedyne madre forum na ktorym moge sie poradzic. W SZUKAJ sprawdzalem i tematu nie znalazlem.
Problem
dzialam od dluzszego czasu na TomTomie6, bez narzekan,az pewnego dnia wcina mi moje wszystkie Ulubione miejsca dodane do programu. Nie ma ani jednego z nich, punkt DOM tez skasowany.
Po pewnym czasie, dodalem na nowo dwa miejsca w Ulubione i dzis znow to samo. Nie wiem co sie dzieje. Nic nie ingerowalem w programie, nic nie dodawalem,aktualizowalem itp.
Moze ktos sie spotkal z podobnym problemem i wie czemu tak sie u mnie dzieje.
Na forum juz znalazlem gdzie zapisywane sa Ulubione miejsca, ale niestety nie sadzilem ze moze mi to gdzies uciec i nie skopiowalem wczesniej.

Sprzet:
Mio P550M
karta: SD 2GB takeMS , hyperspeed 133x

Bede wdzieczny za wskazowki

Odp: TomTom 6 Zniknely ULUBIONE miejsca
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 05, 2007, 15:00:32 »
Witam
to jedyne madre forum na ktorym moge sie poradzic. W SZUKAJ sprawdzalem i tematu nie znalazlem.
Problem
dzialam od dluzszego czasu na TomTomie6, bez narzekan,az pewnego dnia wcina mi moje wszystkie Ulubione miejsca dodane do programu. Nie ma ani jednego z nich, punkt DOM tez skasowany.
Po pewnym czasie, dodalem na nowo dwa miejsca w Ulubione i dzis znow to samo. Nie wiem co sie dzieje. Nic nie ingerowalem w programie, nic nie dodawalem,aktualizowalem itp.
Moze ktos sie spotkal z podobnym problemem i wie czemu tak sie u mnie dzieje.
Na forum juz znalazlem gdzie zapisywane sa Ulubione miejsca, ale niestety nie sadzilem ze moze mi to gdzies uciec i nie skopiowalem wczesniej.

Sprzet:
Mio P550M
karta: SD 2GB takeMS , hyperspeed 133x

Bede wdzieczny za wskazowki

żle szukałeś, ja miałem podobne problemy

przyczyny zidentyfikowałem dwie
1. wyłączanie TT poprzez wyłączanie całego pocketa - tak nie można, trzeba najpierw wyłączyć TT
2. błędy na karcie, na której jest zapisana mapa

nie pojawiły mi sie takie objawy odkąd przed wyłączeniem pocketa wyłączam TT oraz po wprowadzeniu okresowych skanów i ewentualnych napraw karty

*

Offline xrys

• 19
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 05, 2007, 21:28:32 »
a wiec TT wylaczam wlasciwie,zamykajac najpierw program z menu, uczulil mnie na to kumpel bo czesto przelaczam sie z TT na Automape, i zebym nie mial problemow ze zlapaniem GPSu.
mozesz mi powiedziec jakie skany prowadzisz na karcie ? moze to w tym problem.. scandiskiem ?? czy czyms innym,
bede wdzieczny za odpowiedz

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 05, 2007, 22:53:25 »
a wiec TT wylaczam wlasciwie,zamykajac najpierw program z menu, uczulil mnie na to kumpel bo czesto przelaczam sie z TT na Automape, i zebym nie mial problemow ze zlapaniem GPSu.
mozesz mi powiedziec jakie skany prowadzisz na karcie ? moze to w tym problem.. scandiskiem ?? czy czyms innym,
bede wdzieczny za odpowiedz

tak, tym czymś co jest do skanowania dysków standardowo w XP, jak się zorientowałem parę zawiech i karta była pełna błędów, które prowadziły nawet do całkowitego wykasowania konkretnych map TT

*

Offline xrys

• 19
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 16, 2007, 12:35:10 »
Tytus
dalej mam to samo, znowu mi wcielo ulubione..
nie wiem w czym wina lezy, kierowalem sie twoimi wskazowkami odnosnie karty SD, byl spokoj chwile, ale problem znowu sie pojawil.. sam nie wiem o co tu chodzi...