TomTom i C600 - wylacza sie...

• 4 Odpowiedzi
  • 1161 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 09, 2006, 18:53:55 »
Witam,
nowy tutaj i od razu z problemem...
Na moim spv c600 tomtom 5.20 się zwyczajnie wyłącza. Przypadkiem zauważyłem, że w tym samych miejcach trasy - i powiązałem to ze zmianą nadajnika gsm pod której wpływem się znajduję..

Przy kolejnym robieniu jednej konkretnej trasy wyjąłem z telefonu kartę sim.. i wszystko ładnie działa...

Jakiś pomysł jak bezproblemowo korzystać jednocześnie z funkcji gps jak i dzwonienia ? :)
Może jakiś update - tylko czego? tomtom 5.21 nic nie zmienia - może soft telefonu?

pozdrawiam

*

Offline waflo

• 334
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 09, 2006, 21:17:22 »
Dziury w tomtomie nie szukaj, na pewno to nie jego wina. Raczej stawial bym na soft w telefonie...zreszta ta seria C600tek w Polsce jaks trefna byla i wiele cudow sie z nimi dzieje.

B.T.W. nie musisz wyciagac karty sim...wystarczy wcisnac na chwilek wylacznik z gory telefonu i wybrac FLIGHT MODE aby wylaczyc nadajnik GSM w telefonie.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 09, 2006, 22:21:46 »
Cytat: "waflo"
Dziury w tomtomie nie szukaj, na pewno to nie jego wina. Raczej stawial bym na soft w telefonie...zreszta ta seria C600tek w Polsce jaks trefna byla i wiele cudow sie z nimi dzieje.

B.T.W. nie musisz wyciagac karty sim...wystarczy wcisnac na chwilek wylacznik z gory telefonu i wybrac FLIGHT MODE aby wylaczyc nadajnik GSM w telefonie.

Dlatego też podejżewam właście c600tke - może wystarczy jej soft podmienić (robią to może w ramach gwarancji w oranżu?)

Co do Flight Mode - poza tym że wyłącza nadajnik GSM to jeszcze wszystkie opcje bezprzewodowe - np bluetooth. A tomtom wtedy pisze - "tryb pokładowy" i chyba nie da się go zmusić do połączenia z odbiornikiem gps...

ech...

*

Offline _TB_TB_

• 791
  • Sprzęt: Samsung SGH-i780 + 4GB microSDHC
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 09, 2006, 22:37:43 »
Nie znam się na palmtopach (zwłąszza na ich modelach), ale jeżeli korzystasz z GPS via Bluetooth - flight mode wyłącza też Bluetooth :P

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 09, 2006, 22:46:14 »
Cytat: "_TB_TB_"
Nie znam się na palmtopach (zwłąszza na ich modelach), ale jeżeli korzystasz z GPS via Bluetooth - flight mode wyłącza też Bluetooth :P

Tak też napisałem - a c600 to nie palmtop tylko raczej telefon :)