TT930 traffic nie chcę się włączyć pomocy???

• 5 Odpowiedzi
  • 2982 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dodo

• **
  • 110
  • Sprzęt: Iphone 3g, Nokia E52
TT930 traffic nie chcę się włączyć pomocy???
« dnia: Luty 21, 2010, 21:21:45 »
Witam jak w temacie po włączeniu świeci się ekran powitalny i koniec próbowałem aktualizować i nic żadne restarty nie działą już nie wiem co mam zrobić skończyły mi się pomysły proszę o pomoc bo potrzebuje navi na co dzień.Pozdrawiam wszystkich
całe mnóstwo telefonów od NOKIA przez SE HTC Samsung do Iphone 3g

*

Offline sbi

• 592
  • Sprzęt: 6630, Tungsten T3, N73, GO930, 5800XM, HTC Hero
Odp: TT930 traffic nie chcę się włączyć pomocy???
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 21, 2010, 22:43:30 »
po włączeniu świeci się ekran powitalny i koniec
Tzn.? Co rozumiesz przez ekran powitalny?

próbowałem aktualizować i nic
Tzn.? Udało się zaktualizować ale dalej masz ten sam efekt, czy też nie daje się wykonać aktualizacji?

żadne restarty nie działają
Tzn. robiłeś restart sprzętowy (mały przycisk od spodu urządzenia) ?

Spróbuj rozpakować navcore na czystą kartę SD, włóż ją do TT i zobacz czy wtedy ruszy.

*

Offline dodo

• **
  • 110
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 22, 2010, 08:16:45 »
Aktualizacja działa ale i tak po niej się nie odpala jeśli chodzi o komunikat powitalny to wyświetla się animacja że wgrywa program (żółty pasek) i potem świeci się tomtom logo i koniec nic więcej się nie dzieje restart robiłem oczywiście od dołu i to na różne sposoby wg. podpowiedzi z różnych forum. dziwne jest to że z karty pamięci startuje mi mapa ameryki i działa a po wyjęciu karty dzieje się to co wyżej.dodam jeszcze że cały czas używałem go bez karty a tę mam tylko poto że tam mam mapę ameryki. Wszystko mam oficjalne mapy navcore itd. Z moich obserwacji wygląda na to że cos jest nie tak z navcore 

*

Offline Darkph

• 493
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 22, 2010, 09:20:19 »
Aktualizacja działa ale i tak po niej się nie odpala jeśli chodzi o komunikat powitalny to wyświetla się animacja że wgrywa program (żółty pasek) i potem świeci się tomtom logo i koniec nic więcej się nie dzieje restart robiłem oczywiście od dołu i to na różne sposoby wg. podpowiedzi z różnych forum. dziwne jest to że z karty pamięci startuje mi mapa ameryki i działa a po wyjęciu karty dzieje się to co wyżej.dodam jeszcze że cały czas używałem go bez karty a tę mam tylko poto że tam mam mapę ameryki. Wszystko mam oficjalne mapy navcore itd. Z moich obserwacji wygląda na to że cos jest nie tak z navcore
A gdy podłączysz TomToma to komputera to widzisz zawartość jego pamięci wewnętrznej ? .
Jeżeli tak to zrób kopie zawartości  - wykasuj wszystko , profilaktycznie sformatuj na FAT32 i podłącz do tomtom home.

Dodatkowe pytanie - w jakim momencie to przestało działać - czy po próbach z innymi wersjami navcore ? , czy "samo z siebie" ?

*

Offline sbi

• 592
  • Sprzęt: 6630, Tungsten T3, N73, GO930, 5800XM, HTC Hero
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 22, 2010, 09:48:02 »
Prawdopodobnie jest jakiś błąd w pamięci wewnętrznej, sprawdż po podłączeniu do PC przy pomocy chkdsk czy nie ma błędów na dysku pamięci wewnętrznej TT. Jeśli to nie pomoże to tak jak radził darkph, najpierw kopia (bo nie będzie z czego odtworzyć map), potem format i resztę powinien podpowiedzieć TTH.

*

Offline dodo

• **
  • 110
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 22, 2010, 12:15:31 »
Ok dzięki tak musze zrobić ,co do pytania czy po podłączeniu można wejść na jego dysk tak można i wszystko widać mało tego nawet działa z poziomu TTH jako obsługuj urządzenie przez komputer I to jest najdziwniejsze )) ale spoko zrobię mu czystkę i wgram wszystko od nowa nie mam raczej wyjścia.Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedzi