Pomoc Tom Tom Go 700

• 15 Odpowiedzi
  • 1407 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pomoc Tom Tom Go 700
« dnia: Czerwiec 07, 2007, 12:14:19 »
Witam,
Mam na imię Bartek i w końcu postanowiłem się zalogować.
Jestem tutaj nowy więc wybaczcie mi błędy jakie popełniłem.
Mam drobną prośbę, jakiś czas temu stałem się szczęśliwym lub nie szczęśliwym posiadaczem Tom Tom Go 700. Mam wgrane tylko mapy Western Europ i Canary Island. Z tego co się dopatrzyłem to wersja Western Europ to 606. Polska jest słaba że aż nie chce mi się bawić tym Tom Tomem i więcej czasu leży w domu niż biorę go do samochodu. Mało jestem obeznany w tych mapach (bardziej się bawiłem Auto mapa) więc mam pytanie, Czy ktoś by mi mógł zrobić jakąś aktualizacje jeżeli taka jest potrzebna i dograć jakieś nowe mapy z większym pokryciem ???
Jestem z Warszawy, a może znacie jakieś serwisy które mogły by cos takiego zrobić.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: Pomoc Tom Tom Go 700
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 07, 2007, 12:35:22 »
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 07, 2007, 12:40:14 »
no tak, o tym to ja wiem
tylko poco mam placic 240 zł, moze ktos juz ma i moze dograc do mnie. wole z nim sie dogadac finansowo niz placi w sklepie  ;D
no chyba ze nie można, wtedy pozostaje mi tylko juz sklep.

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 07, 2007, 12:46:01 »
no tak, o tym to ja wiem
tylko poco mam placic 240 zł, moze ktos juz ma i moze dograc do mnie. wole z nim sie dogadac finansowo niz placi w sklepie  ;D
no chyba ze nie można, wtedy pozostaje mi tylko juz sklep.

A chcesz wylecieć z tego forum w trybie przyśpieszonym, zanim zdołasz tutaj napisać swój trzeci post?
Primo - na tym forum nikt nie pomoże Ci w sprawie pirackiego softu.
Secundo - przeczytaj regulamin forum i zastosuj się do niego.
Tertio - Skoro nie chce Ci się płacić 240 PLN, to rozumiem, że nie chcesz również aby TT (TeleAtlas) inwestował w rozwój map Polski? (Hint - po co ma inwestować, skoro nikt nie kupuje map?)
Quattro - wyrazem skrajnej głupoty jest chwalenie się publicznie kradzionym softem (Canary Island, hehe) i być może również Hardware'm (bo skąd w oryginalnym TT pirackie mapy?), no chyba, że chcesz żeby panowie w kominiarkach zrobili Ci nalot o 6 rano  ;D
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 07, 2007, 12:53:44 »
Quattro - wyrazem skrajnej głupoty jest chwalenie się publicznie kradzionym softem (Canary Island, hehe)

nie wiem skad to ci przyszlo do glowy, ale mam to co mam. ja z tym nic nie kombinowałem. z takimi mapami dostałem w prezencie. a osobka od kotrej to dostałem napewno nic nie kombinowała, nawet nie pochodzi z polski. wiec napewno to co mam w sordku nie jest kradzione.
nie znam sie na tym Tom Tom jak juz wcesniej pisalem i nie wiem co jest jemu potrzebne, a co nie. Jezeli opcja dostania nowej mapy jest tylko przez sklep to mozna odrazu tak napisac i po sprawie. a nie odrazu obrazac mnie.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2007, 12:56:59 wysłana przez Barti2 »

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 07, 2007, 13:04:40 »
nie wiem skad to ci przyszlo do glowy, ale mam to co mam. ja z tym nic nie kombinowałem. z takimi mapami dostałem w prezencie. a osobka od kotrej to dostałem napewno nic nie kombinowała, nawet nie pochodzi z polski. wiec napewno to co mam w sordku nie jest kradzione.

"Canary Islands" jest jednym z typowych "cracków" do TTN. Wedle opisów z sieci "witaminizowana" mapa C-I pozwala na nielegalne używanie innych map i jest wymagana do ich (nielegalnego) działania.
Przy czym nie jestem pewny, czy mapy Europy Zachodniej nie zawierają Wysp Kanaryjskich same w sobie (w końcu to terytorium Hiszpanii) :"P
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

*

tramp

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 07, 2007, 13:09:21 »
wcale nie jest wymagana - bzdury piszą, działa bez problemu u kolegi bez niej i zawsze działało ;D

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 07, 2007, 13:13:17 »
wcale nie jest wymagana - bzdury piszą, działa bez problemu u kolegi bez niej i zawsze działało ;D

Napisałem: "Canary Islands" jest jednym z typowych "cracków" do TTN
Tramp, jak zwykle masz problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu :"P

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 07, 2007, 14:09:25 »
ja się na tym nie znam. napisałem tylko to co mam.
a na 100% ja z tym nic nie kombinowałem, a jakos mi się nie chce wierzyc zeby osoba od kotrej to dostaęłm cos z tym kombinowała. za dobrze ją znam, a ona jest za bardzo jak by to powiedziec legalna.
nie jestem jakism tam piratem i nie che za takiego byc odbierany.
o sklepie juz danwo wiedzialem i jezli to jedyna dorga to bede musial i ta droga podążyć. tom tom nie sprzedam bo to prezent.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2007, 14:14:16 wysłana przez Barti2 »

*

tramp

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 07, 2007, 14:19:18 »

Napisałem: "Canary Islands" jest jednym z typowych "cracków" do TTN
Tramp, jak zwykle masz problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu :"P

Kwieto poczytałeś a nie masz pojęcia, jak Ty to lubisz opisywać czarne dziury bez pojęcia czym są chociaż gwiazdy :))

jest to typowa baja przekazywan z ust do ust - Canary Islands jest niepotrzebne w 99.9999% cracków

ps. a teraz niech ktoś te offtopiczne sprawy pokasuje

« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 07, 2007, 14:37:10 »
jestem za. moze wykasujmy wszystko tylko zostawmy pierwszy moj post.
i niech sprawa pociagnie sie od nowa tylko w innym kierunku

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 07, 2007, 16:17:24 »
Nie ma innego legalnego kierunku niż zakup map. Na co liczysz?
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 07, 2007, 17:27:37 »
Oki. W takim razie nic nie zrobie, pozostaje tylko kupic.
Dzięki za pomoc.

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 07, 2007, 18:50:28 »
Tramp - nie wiem jak działa 99,99999% kraków do TomToma, bo ich nie używam. Przy szukaniu różnych info na temat tego programu "Canary Islands" pojawia się jednak dość często.
Rozumiem że Ty jesteś znawcą krakowanego softu, ufam więc, że masz rację.

*

Offline kac222

• *
  • 81
  • dużo znajdziesz w GOOGLE
  • Sprzęt: tomtom one v 2 EUROPE
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 07, 2007, 21:20:41 »
tu nikt nie wie jak działają cracki do map,a 99% użytkowników tego forum jedzie na piratach,ale oczywiście nikt się nie przyzna bo mu głupio,a sam znam kilka osób które tylko na piratach jadą

« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 09, 2007, 10:02:36 »
Kwieto nie masz pojęcia to nie pisz głupot TT GO 700 i 710 jest sprzedawany z tymi mapami i Canary ...... nie jest crackiem tylko oryginalną mapą !!!