Polska - Wielka Brytania-na jakiej(ich) mapie(ach) przejadę?

• 8 Odpowiedzi
  • 1358 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 17, 2006, 11:55:25 »
witam
kroi mi się trasa do GB i zastanawiam sie na jakich mapach najlepiej przeleciec ten obszar - trasa mierzy okolo 1500 km - czy jest szansa na jednaj mapie pokonac ten obszar - miejsce docelowe - bury st edmunds - jest to mała miescina - czy jest na wszystkich mapach w miare szczegółowo.
jezeli ktos pokonywal taki dystans na tej trasie co poleca na przeprawe promową - ja przymierzam sie do promu Dunkerque-Dover za 80 euro w dwie strony ( o 2:00 w nocy - taniej ) i jaka trase lepiej wybrac w ttn - najszybszą czy najkrótszą ?? obecnie mam mape major roads of europe i nie wiem czy jest wystarczająca - nie ma dojazdu do biry st edmunds - czyli tylko glówne drogi - troche obawiam sie na niej jechac - czekam na sugestie[/code]

« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 17, 2006, 14:55:31 »
Witaj kolego z mapa ktora posiadsz spokojnie dotrzesz do GB wybierz droge najszybsza  pokonywalem ta trase kilka razy wlasnie z ta mapa
co do Dunkerque-Dover to dobry wybor najwiekszym plusem jest ze jak przyjedziesz kilka godzin weczesniej nie musisz czekac poprostu pchasz sie na prom bez zadnego tlumaczenia i dodatkowej oplaty, zrobilem tak juz 2 razy.Jezeli niemasz orientacj w terenie zaopatrz sie rowniesz w mape GB
wtedy napewno dotrzesz do celu szerokiej drogi

*

Offline kwieto

• 2785
Re: Polska - Wielka Brytania-na jakiej(ich) mapie(ach) przej
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 17, 2006, 15:08:58 »
Cytat: "norbiwolow"
obecnie mam mape major roads of europe i nie wiem czy jest wystarczająca - nie ma dojazdu do biry st edmunds - czyli tylko glówne drogi - troche obawiam sie na niej jechac - czekam na sugestie[/code]

Sprobuj pod haslem Stanton (wg TT Western_Europe-Map to bardziej oficjalna nazwa tego miasteczka). Nie musze chyba podawac, ze w TT Go, na wspomnianej mapie, owo miasteczko jest (dosc dokladnie zreszta, z lokalnymi drozkami)
MRoE powinno wystarczyc do dojazdu, na sama GB polecam odpowiednia mape szczegolowa. Ewentualnie zakup mapy Western Europe (1,28GB, do kupienia na plycie DVD), gdzie bedziesz mial szczegolowo cala Europe Zach (z Polska), w jednym kawalku.
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 17, 2006, 15:19:42 »
a jaki moze byc koszt tej mapy ?? tt go nie wchodzi w rachube bo mam palm tx + gps bt sirfstar3 - tylko oprogramowania brak :(
co do przeprawy promowej czy macie dokładną mapke jak dojechac do tego terminala czy co tam jest bo to moj pierwszy raz tak daleko i nie wiem czy jak dojade to bede w stanie sie nie pogubic. chodzi mi o mape dunkerque jak tam dojechac bo w mapie MRoE nie ma tej ulicy co niby na stronie armatora znalazlem. trase wytyczylem :
z okolic wroclawia - przejscie graniczne - zgorzelec - potem a4 autostrada kolo drezna, chemintz, erfurt potem na kassel i dalej kolo essen chyba ; wytyczal mi tez kolo berlina trase i inne przejscie graniczne ale ja chyba wole to pierwsze bo do erfurtu jezdzilem juz :)
z calej trasy przeraza mnie troche ta przeprawa promowa i czy na tej trasie sa jakies platne autostrady i jakie ewentualne koszty moga mnie spotkac na takiej trasie ???? z gory dzieki za odp.

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 17, 2006, 17:17:47 »
Cytat: "norbiwolow"

z calej trasy przeraza mnie troche ta przeprawa promowa i czy na tej trasie sa jakies platne autostrady i jakie ewentualne koszty moga mnie spotkac na takiej trasie ???? z gory dzieki za odp.

- ja bym nie przesadzal z mapa Western Europe (koszt), tylko GB_Plus wydaje mi sie wystarczajaca, do dunkierki dojedziesz, a mape GB bedziesz miale przyzwoita,
- jesli bedzie oplata za przejazd TT powie o tym (jesil bedziesz mial aktualna mape)

pozdr
Sebastian

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 17, 2006, 18:38:16 »
a czy Ty napotkałeś płatne drogi na trasie ???
jak sytuacja na promie - mam zabukowany bilet i numer referencyjny - co dalej - czy wystarczy podać ten numer na promie ???
co to jest GB plus - czy jest taka mapa tylko dla GB ????

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 17, 2006, 18:55:15 »
mapa GB plus to polaczenie dwuch map GB i Western_Europe ,przy wiezdzie na prom dajesz im tylko paszport albo dowod i numer referencyjny co do platnych autostrat to tak jak mowil kolega tomtom cie o tym poinfoemuje

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 18, 2006, 13:44:17 »
czyli istnieje sama mapa GB ??? jaki ma rozmiar i jaka wersja najlepsza ???? a jak sytuacja wygląda z lewostronnym kierunkiem ruchu ??? czy ciężko sie przestawić. no i jak ze strefami czasowymi ???? czy w dunkerque mam uwzględnić już zmianę czasu czy dopiero w GB i jak ?? reasumując w najgorszym wypadku bedę miał tylko MRoE mapę i ona jest w miarę wystarczająca ??? jak myslicie ??

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 18, 2006, 17:27:04 »
Istnieje mapa GB rozmiar 101mb
co do strefy czasowej to bedziesz wiezdzal na prom we francji wiec strefa czasowa jest taka sama jak w polsce jesli chodai o przwstawienie sie na ruch lewostronny to wszystko zalerzy od ciebie i twoich umiejetnosci jerzeli bedziesz zwracal uwage na znaki to niepowinienes miec problemow.