Hmm...

Moim zdaniem, Automapa niepotrzebnie zajmuje się tymi "wiejskimi" ścieżkami, przez które można przejechać tylko 4x4...
Wczoraj wróciłem z Pragi, w stronę celu (stolicy Czech) używałem TT5 i nawet raz się nie zawiodłem, mapa naprawdę świetnie pokazywała gdzie co i jak... płynny kursor pokazywał idealnie zjazdy, etc.
W drodze powrotnej, już po przekroczeniu granicy Polski, włączyłem Automapę, tylko i wyłącznie dla testu

Drogę znałem prawie na pamięć

jest naprawdę prosta... i co? AutoMapa oczywiście po swojemu ją skomplikowała... wrąbałem się właśnie w jakieś dziwne nieznane mi wcześniej dróżki, błądziłem po mieście bo kursor od GPS skakał jak najęty a to w prawo, a to w lewo... poza tym skoki wskaźnika są tak nagłe, że nei wiedziałem w które zakręty skręcać... po trasie nawet nawet, ale po wjechaniu do miasta... rzuciło mnie uliczkami gdzie ledwo mieściło się auto, a to skierowało mnie jakimś dziwnym "trapezem" gdzie normalnie można było jedną prostą drogą podjechać... i to w centrum Wrocławia!
Mało tego, strasznie obsługiwany jest GPS przez automapę, nie wiem czy oni mają jakieś algorytmy "przewidywania", czy coś innego, ale w każdym razie coś mocno przeszkadza w podróżowaniu po miastach, bo kursor skacze jak szalony - sygnał GPS (zielone kreski) na maxa... odbiornik to BT-338 :/ w TT zero (ale to ZERO!) problemów na tej samej trasie

Zapewne zaraz ktoś napisze, że mam kłopoty z GPS - odpiszę: wcale nie mam. To już mój 4 odbiornik GPS, przeszedłem przez Holuxy, Globalsaty, etc. Wszędzie to samo. Z TomTomem objeździłem już Czechy, Niemcy i Francję. Żadnych PROBLEMÓW!!!
Podsumuję teraz: Żałuje niesamowicie mocno, że przeznaczyłem resztkę (naprawdę resztkę) pieniędzy na AutoMapę, zapłaciłem kupe kasy, za coś, czego się boję

Dziewczyna krzyczy na mnie jak używam AM, bo mówi że znowu będziemy jeździli bez sensu po mieście... Sam mam obawy, nawet jak niby jest OK, że zaraz skończy się asfalt i będę jechał po polu...
Zadowolony jestem jednak z wydatku (troche większego) na TomTom'a. Co prawda nie ma szczegółowych planów z numeracją, ale sam program jest o niebo lepszy...
Moja rada dla AM: Może mi łatwo to pisać, bo nie jestem Waszym programistą, etc. Ale -> mogłoby być tak, że na dalsze dystanse, niech automapa nie widzi tych polnych dróg i miejskich krętych uliczek, tylko główne przelotowe, a w momencie szukania konkretnego adresu, niech załącza szczegółowy plan miasta... bo to naprawde jest katastrofa :/
Mam nadzieje, że z licencją załape się na jakąś poprawkę, która "ulży" problemowi

Sory za długiego posta i miejsce na serwerze

Ale musiałem

p.s. Praga - piękna

p.s. 2: Czesi są do dupy - dostałem mandat na 1000 koron :/