Planowanie trasy

• 14 Odpowiedzi
  • 3576 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline cassiopeia

• 293
  • Sprzęt: Xperia X1, HTC Touch, Toshiba Tecra M7 TabletPC (Vista Bussines)
Planowanie trasy
« dnia: Marzec 23, 2006, 15:08:45 »
Witam
Mam tomtom'a 5,21.
Podczas planowania trasy po wybraniu miejscowosci start i koniec moj pda zada podlaczenia gps. Bez tego nie chce mi wyswieltic calej trasy. Szukalem ale nie moge znalesc opcji plamowanie trasy bez gps

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
Planowanie trasy
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 23, 2006, 15:21:18 »
Planowanie planu podrozy
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

*

Offline cassiopeia

• 293
  • Sprzęt: Xperia X1, HTC Touch, Toshiba Tecra M7 TabletPC (Vista Bussines)
Planowanie trasy
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 23, 2006, 15:27:49 »
Tak. Jak mam wybrane wszystkie miejscowosci i naciskam gotowe to TTN zaczyna szukac sygnalu gps. a co zrobic zeby wyswietlil zaplanowana trase bez podlaczania GPS

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Planowanie trasy
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 23, 2006, 15:30:09 »
Cytat: "Claude"
Planowanie planu podrozy

To coś jak 'masłowanie masła'  :lol:
Faktycznie jest taka opcja?
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline Claude

• 2086
Planowanie trasy
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 23, 2006, 15:33:50 »
Tak to zostalo przetlumaczone, sorry za wprowadzenie w blad, powinno byc "Planowanie zaawansowane" , wtedy obliczana jest trasa bez koniecznosci podlaczania gps-a

*

Offline fatboyx

• 35
    • Home Page
  • Sprzęt: Nokia E90 + Rikaline-GPS 6033
Planowanie trasy
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 27, 2006, 16:07:20 »
a co zorbić jak chce zaplanowac trasę dla wiecej niz 2 punktów?? i nie używać GPS? da się?
Pozdrawiam
Michał Gałuszka

*

Offline salut

• 41
  • Sprzęt: Axim X50V + BT359,  MODECOM MX2
Planowanie trasy
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 29, 2006, 22:07:39 »
Przeczytaj instrukcje ze strony tomtoma. Dla ułatwienia jest po polsku

Planowanie trasy
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 21, 2006, 10:08:19 »
no faktycznie w zaawansowaym .. mozna chyba  tylko start stop i przez czyli 3 punkty

Planowanie podróży
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 10, 2006, 14:04:57 »
Wlasnie planowanie podrozy w TTN5 jest najwieksza kicha w porownaniu z AM. Uzywam mapy Eastern Europe. I powiedzcie jak mam konkretnie ustawic jakis punkt docelowy jak liczba adresow jest znikoma. Np. na Bialorusi. Nawet patrzac na rzut mapy wiem gdzie chce dojechac, ale TTN uparcie podaje mi tylko mozliwosc konca trasy na skrzyzowaniu (o ile krzyzuja sie drogi o jakims tam numerze, inaczej kupa). Ktos wie jak to rozwiazac. Rozumiem ze program dedykowany jest dla zachodu europy i podrozy door - to - door. Ale skoro wydaja mape bez kompletnej bazy adresow to chyba powinni troszke zmodyfikowc obsluge. Ale w sumie jestem i tak baaardzo zadowolony, w porownaniu z Garminem to wypas, a o GIRussa nie wspomne, gdzie nie ma nawet routingu. Pozdrawiam

*

Offline Claude

• 2086
Planowanie trasy
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 10, 2006, 14:41:21 »
Chcialbym Ci przypomniec, ze ta mapa jest wlasciwie wersja nieoficjalna, nie przeznaczona dla TTN5

*

Offline Cavallino

• 664
  • Sprzęt: Eten G500+
Planowanie trasy
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 07, 2006, 11:51:27 »
Cytat: "sampek"
no faktycznie w zaawansowaym .. mozna chyba  tylko start stop i przez czyli 3 punkty

No i do tego nici z jej zapisu?
Co to za zaawansowane planowanie?

*

Offline Claude

• 2086
Planowanie trasy
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 07, 2006, 11:57:27 »
Nie pisz bzdur, opcja "Planowanie planu podrozy" umozliwia dodanie dowolnej liczby punktow posrednich oraz jej zapisanie  :evil:

*

Offline kwieto

• 2785
Re: Planowanie podróży
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 07, 2006, 12:11:42 »
Cytat: "Robertkar"
Wlasnie planowanie podrozy w TTN5 jest najwieksza kicha w porownaniu z AM. Uzywam mapy Eastern Europe. I powiedzcie jak mam konkretnie ustawic jakis punkt docelowy jak liczba adresow jest znikoma. Np. na Bialorusi. Nawet patrzac na rzut mapy wiem gdzie chce dojechac, ale TTN uparcie podaje mi tylko mozliwosc konca trasy na skrzyzowaniu (o ile krzyzuja sie drogi o jakims tam numerze, inaczej kupa)

Moze zacznij od przeczytania instrukcji obslugi?
Mozesz wskazac dowolny punkt jako docelowy, TT bedzie nawigowal do najblizszego miejsca na drodze ktora jest w okolicy tego punktu.
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

*

Offline Cavallino

• 664
  • Sprzęt: Eten G500+
Planowanie trasy
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 07, 2006, 12:24:13 »
Cytat: "Claude"
Nie pisz bzdur, opcja "Planowanie planu podrozy" umozliwia dodanie dowolnej liczby punktow posrednich oraz jej zapisanie  :evil:

Tyle że powyżej była mowa o planowaniu zaawansowanym.
A to jakby deczko inna opcja !!!!

*

Offline linq

• 40
Planowanie trasy
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 13, 2006, 03:01:31 »
Wracając i przepychając się między tymi postami (...), chciałbym pomóc koledze Robertowi i napisać, że jest taka możliwość w Tomtomie, specjalnie przygotowana na tę okazję, jako, że ten program naprawdę ma mało wad.
Mianowicie, jeśli wiesz, gdzie dokładnie na mapie chcesz dojechać, wystarczy, że jako punkt docelowy wybierzesz opcję "Punkt na mapie". Wówczas możesz wskazać dowolny punkt, dorze jednak, żeby znajdował się na drodze, prostopadle do budynku, który jest Twoim celem. Inaczej zawsze będzie Cię kierował gdzie indziej (tak to już jest, że on nie uznaje tego, że Ty chcesz dojechać w pole :)).