Czy ułomnego, to kwestia dyskusyjna, każdy wybiera to co mu bardziej pasuje. Ja cenie sobie prostotę i wygodę. Mam zamocowany na stałe do deski rozdzielczej trochę przerobiony uchwyt mocujący nawigację, do którego dochodzi podłączone na stałe zasilanie, antena GPS i mikrofon. Nie muszę odklejać co chwilę od szyby uchwytu, żeby ktoś nie chciał sprawdzać, czy w schowku nie leży nawigacja, nie plączą mi się kable do zasilania, mało tego, nie muszę pamiętać o naładowaniu baterii PDA, żeby nie stracić wszystkich danych i programów.
no jak już tak merytorycznie tu sobie dyskutujemy to mam zamocowany na stałe przyzwoitej klasy uchwyt ale do szyby bo nie lubię śladów majstrowania w kokpicie. W każdym razie nic nie stoi na przeszkodzie by umocować go na kokpcie szczególnie, że jest już dla niego wyznaczone piękne miejsce.
Nie wiem po co kolega chce odklejać od szyby uchwyt, to chyba w Rosji choć już tam też społeczeństwo się bogaci i kradnie raczej nowe bryki niż jakieś tam zabawki elektroniczne

)) Złodziej też się wycwanili i nie lecą na każdy badziewny, prętowy uchwyt przyklejony do szyby bo dobrze wiedzą, że co najwyżej spotkać mogą jakieś Mio

) co innego profesjonalna instalacji - rodzi ona poważne podejrzenia, że w schowku leży jakiś lepszejszy tomtom

- niech kolega nie niedocenia co sprytniejszych złodziejaszków
nie plączą mi się kable i oczywiście nie muszę pamiętać o ładowaniu
o przechowanie danych dba oczywiście także WM5
wszystkie argumenty kolegi do bani
gdyby kolega napisał, że ma oryginalną nawigę z ekranem >6" (najlepiej 10") sterowane myszką Command albo z kierownicy to by było coś, a tak to kolega zachwala jakiegoś walającego się po całym aucie pilota
nie mówiąc o tym, że pocket robi kupę innych rzeczy bo to się rozumie samo przez się
dla każdego coś miłego, ja tam bym tomtoma nie kupił nawet jakbym miał za dużo kasy bo nie uruchomię na nim iGO
acha Kwieto a Ty jak zawsze masz sporo do powiedzenia tylko informacje jakby zdezaktualizowane
kolega sprawdzi co na temat łatwości obsługi Microsoft Voice Command pisze się w internecie
acha no i 8 lat to naprawdę sporo