Tylko wez pod uwage fakt, ze 520 jest urzadzeniem regionalnym, czyli w zaleznosci gdzie kupisz bedziesz mial mape odpowiedniego regionu. Wiec do 520 - jesli bedziesz chcial jezdzic w Polsce bedziesz musial dolozyc minimum 180 PLN na zakup mapy Eastern Europe, a jesli z kolei chcialbys miec na 520 mape calej Europy trzebaby dolozyc ok. 400 PLN na zakup mapy WCE. + byc moze karta pamieci (nie wiem ile 520 ma na pokladzie).
Nie znam tez cen 520-tek, ale przed zakupem radzilbym sie zaorientowac dokladnie w tej materii, bo wyjdzie ze zakup 520 + potrzebne
mapy + ewentualna karta bedzie po prostu nieoplacalny i lepiej od razu wziac 720.
Chociaz generalnie to ja do 720 podchodze sceptycznie, poniewaz majac 920 kompletnie nie wykorzystuje tych elementow
swojego modelu, ktore zyskuje sie porownujac 720 vs XL (glosnomowiacy, transmiter FM etc.), natomiast w praktyce bardzo
sobie chwale i przydaja sie te elementy ktore dostajemy kupujac 920 czyli pilota oraz EPT.
- pilota - duza wygodna obslugi i brak rozproszenia zwiazany z koniecznoscia siegania do nawigacji, trafiania palcem itp itd.
jedziesz sobie i cyk cyk, obsluguje sie navi z podobna wygodna jak obsluguje radio przez przyciski na kierownicy. Chociaz duzo
oczywiscie zalezy od konkretnego samochodu, gdzie i jak mamy zawieszonego gpsa itp itd.
- EPT - w Polsce przydatne srednio (malo mamy tuneli itp), chociaz pare razy w warszawie przydala mi sie w sytuacji, gdzie zaraz po tunelu
musialem skrecac w prawo i oszczedzilo mi nieco zachoduj i jezdzenia naookolo... a takze w paru bardzo waskuch uliczkach dookola wiezowcow.
Ogolnie im bardziej wypuszczamy sie w swiat tym bardziej sie nam to moze w praktyce przydac.
Reasumujac ogolnie model 720 w porownaniu XL nie dodal mi zadnej realnej funckjonalnosci, ktora bym wykorzystywal. Model 920 tak.