Nowe mapy TomToma dopiero w czerwcu 2006?

• 2 Odpowiedzi
  • 1741 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« dnia: Luty 06, 2006, 08:35:44 »
Jak podaje Club TomTom, prowadzony przez TomTom Interrnational B.V. portal dla miłośników jego urządzeń i aplikacji, nowe mapy w systemie upgrade (obniżona cena dla dotyhczasowych użytkowników) będą dostępne dopiero w czerwcu b.r.
Jak stwierdza autor newsa: obecnie żadne nowe upgrady nie są dostępne.
Pisze również, że aktualnie dystrybuowane kopie map/urządzeń z mapami zawierają najnowsze ich wydania. Niestety, nie wiadomo co to oznacza dla osób zainteresowanych bardziej szczegółowymi mapami Polski, Czech i Portugalii, których nowe wersje pojawiły się już po ostatnim upgradzie.
Prawdopodobnie będą dostępne tylko jako dodatkowy zestaw, płatny extra (to już moje zdanie).
Całość tu:
http://www.clubtomtom.com/general/what’s-the-story-on-tomtom-map-upgrades/

*

Offline fatboyx

• 35
    • Home Page
  • Sprzęt: Nokia E90 + Rikaline-GPS 6033
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 07, 2006, 01:04:04 »
Mapa Polski, która jest w TomTom Navigator (aktualny Teleatlas?) jest nie tylko bardzo ograniczona ale też całkiem nieaktualna. Brakuje sporo nowych (sprzed 3 lat) ulic w Warszawie.
Pozdrawiam
Michał Gałuszka

*

Offline bar7ek

• 291
    • http://gps.geosolutions.info
TomTOm i pokrycie ~100% Polski
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 19, 2006, 12:51:52 »
Ostatnio dowiedziałem się ze TomTom ma podpisaną z TeleAtlasem umowę, taką że TeleAtlas dostarczy do końca 2007 roku mapy z pełnym pokryciem Polski. Oczywiście TeleAtlas kupuje dane od Imagisu :) i trochę je poprawia. Osoby, które zastanawiają się czy inwestować w Automapę przez najbliższe 2 lata w zasadzie nie mają dużego wyboru jeśli chcą pełne pokrycie Polski.