albo usługi Live prędzej wprowadzą... w sumie na euro 2012 to całkiem logiczne..
Grzes TT a co do Live odczułeś jakąś zmiane jeśli chodzi o wytyczanie tras i omijanie korków? ... jestem ciekawy twojej opinii...
pytasz o TMC vs HD Traffic Live? - nieporownywalne.
HD ma podstawowe - stale - info o remontach z TMC plus cala reszta info z serwera info drogowych generowanch przez samych userow.. tzn dojezdzajac do korka moje urzadzenie niezaleznie czy z wykupionym live czy nie wysyla na serwer przez net, ze stoje lub wolno jade w miejscu gdzie powinienem jechac np 50 km/h.
i takie info dostaja inni.. nie wiem jaki jest algorytm i czy wystarczy jedno urzadzenie by system wygenerowal ostrzezenie, ale czesto widze po moim przejezdzie na widoku mapy, gdy dojezdzam do w miare swierzego korka, ze pojawia sie ostrzezenie na mapie.
oczywiscie im wiecej userow tym lepsza jakosc komunikatow, ale w Berlinie jest juz naprawde sporo tych urzadzen i w miescie ktore korkuje sie naprawde malo w porownaniu z innymi stolicami mozesz obejzec w tomtomroutes calkiem sporo info na zywo..
rzuc okiem.. oczywiscie trzeba odpowiednio przyblizyc mape by zobaczyc dokladniejjak to wyglada na danej ulicy..
http://routes.tomtom.com/