Kolejne pytanie: abonament na usługę Live już przedłużałeś ?, czy jeszcze masz darmowy?
Możesz spróbować przywrócić ustawienia fabryczne (chyba ostatnia strona menu ustawienia)
Kolejnym krokiem było by sprawdzenie plików na urządzeniu checkdisk(w windowsie), niestety nie wiem w jaki sposób robi sie to w mac-u
ale jak byś miał dostęp do komputera z windowsem , to podłącz TomToma do komputera, otwórz uruchom i wpisz komendę: chkdsk r: /f (oczywiscie r oznacza dysk urządzenia tz. musisz wpisać właściwą literkę)
pozdrawiam
1 usluge live przedluzalem, okres darmowy sie skonczyl w czerwcu.
2 powrot do ustawin fabrycznych sie nie powiodl.
3 pliki sprawdzilem, dwa byly uszkodzone, ale po naprawie nic sie nie poprawilo..
sprobuje zadzownic do supportu..
aha, w My services jednak nie mam HD traffic live na liscie.. sa safety allerts, fuel pricies (nawet LPG jest, wow) local google search, pogoda, buddies i quickgpsfix. powinien zdaje sie byc jeszcze hd traffic live tu?
Napisane: Wrzesień 25, 2009, 12:09:15
udalo mi sie dosc sprawnie do nich dodzwonic i tym razem (juz raz mi nie pomogli, przed urlopem) ponoc blad juz jest znany, ponoc dwa pliki w najnowszej mapie maja zero bajtow - podejzalem wlasnie - faktycznie:
tmccodes.dat i
traffic.dat i te kolesie wysylaja mailem.
zapytalem czymu tak dziwnie, a oni na to, ze bedzie poprawiona paczka ktora sciaga TTHome.. hmm.. troche juz czasu na to mieli.. widac bezwladnosc korporacji..
czekam na maila z wlasciwymi plikami, zobaczymy co bedzie w srodku.