Nowa nawigacja tomtom ONE

• 13 Odpowiedzi
  • 2142 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nowa nawigacja tomtom ONE
« dnia: Styczeń 01, 2008, 18:30:13 »
witam dostałem na święta nawigacje tomtom ONE
uruchomiłem zainstalowałem płyte na kompie założyłem konto na stronie  co dalej?
on jak go zasadzam do kompa pobiera sobie aktualizacje sam! pewnie oki  ale co dalej zauwarzyłem że mapa jest bardzo nie dokładna  czy z tym można coś zrobić? w zestawie mam mapę Czech Węgier Słowacji

napiszcie proszę jak dalej sie posługiwać nawigacją by doprowadzić ją do jakiegoś dobrego stanu chodzi mi o mapy jakieś radary i coś jeszcze
dodam że na kompie to za bardzo sie nie znam

pozdrawiam

*

Offline ruphert

• *
  • 71
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: TomTom ONE 2nd Edition
Odp: Nowa nawigacja tomtom ONE
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 01, 2008, 20:07:58 »
witam dostałem na święta nawigacje tomtom ONE
uruchomiłem zainstalowałem płyte na kompie założyłem konto na stronie  co dalej?
on jak go zasadzam do kompa pobiera sobie aktualizacje sam! pewnie oki  ale co dalej zauwarzyłem że mapa jest bardzo nie dokładna  czy z tym można coś zrobić? w zestawie mam mapę Czech Węgier Słowacji

napiszcie proszę jak dalej sie posługiwać nawigacją by doprowadzić ją do jakiegoś dobrego stanu chodzi mi o mapy jakieś radary i coś jeszcze
dodam że na kompie to za bardzo sie nie znam

pozdrawiam

W przypadku TomToma są dwa rodzaje nowych urządzeń :D Bardzo nowy TomTom ONE (trzecia edycja) posiada gwarancję najnowszych map (ulotka w pudełku). Jeśli go masz, to masz nowe mapy (i prawo do aktualizacji przez 30 dni).

Jeśli masz mniej nowy TomTom (druga edycja itp) to nie masz nowych map (mapy 6.75 lub 6.8) oraz nie masz prawa do akutalizacji za darmo. Możesz wtedy kupić nowe lub postąpić jak rzesza innych "oszukanych" klientów i wgrać sobie mapy z sieci ;)

Ostatnia wersja map to 7.10 (70% pokrycia polski). Sprawdź jaką masz wersję map...

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 01, 2008, 20:14:38 »
postąpić jak rzesza innych "oszukanych" klientów i wgrać sobie mapy z sieci ;)

Ruphert miał zapewne na myśli - możesz skopiować i nielegalnie używać kradzione mapy, stając się ściganym przez prawo piratem.
Ruphert zapewne też nie chciał, po raz kolejny nie mając takiego zamiaru, propagować piractwa.

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 01, 2008, 22:04:59 »
więc tak w pudełku jest nawi  karta pamięci SD  Karta kodu produktu i płyta z Hom i to chyba wszystko

a co to jest jak go podłańczam do kompa to on sie pyta czy aktualizować??i sam sobie coś pobiera

a w płycie jest płyta z home  a on mi jeszcze zainstalował sam nie wiem  skąd HOME 2  i teraz mam 2 sztuki

co z tym zrobić

*

Offline ruphert

• *
  • 71
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 01, 2008, 22:09:34 »
więc tak w pudełku jest nawi  karta pamięci SD  Karta kodu produktu i płyta z Hom i to chyba wszystko

a co to jest jak go podłańczam do kompa to on sie pyta czy aktualizować??i sam sobie coś pobiera

a w płycie jest płyta z home  a on mi jeszcze zainstalował sam nie wiem  skąd HOME 2  i teraz mam 2 sztuki

co z tym zrobić

Sprawdź wersję mapy, polecam W jaki sposób mogę sprawdzić wersję swojej mapy i aplikacji?

Skoro masz kartę pamięci, to znaczy że masz starego TomToma (edycja druga) ze starymi mapami. Nowe mapy (7.10) kosztują 151 zł w promocji do końca stycznia. Kupuje się je przez internet, płaci kartą płatniczą która umożliwia płatności przez internet (tzw. wypukłą) - np. kartą kredytową.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2008, 22:12:45 wysłana przez ruphert »

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 01, 2008, 22:11:17 »
co z tym zrobić

Skorzystać z nowego Home 2

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 01, 2008, 22:18:59 »
6.56  jeśli sie nie mylę bo nawigacja jest w trasie i jej nie mam
a mam pytanie czy może masz możliwość wstawienia mi np. zdjęcia rzutu mapy w miejscowości przodkowo lub mieście kartuzy   bo ja tam niemam żadnych ulic a kolega w mio ma cały komplecik
Napisane: Styczeń 01, 2008, 22:16:33
czyli HOMA 1 odinstalować??
a jak kupię mape to nadal będzie aktualizacja przez internet czy to nie ma nic wspólnego

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 01, 2008, 22:22:20 »
a jak kupię mape to nadal będzie aktualizacja przez internet czy to nie ma nic wspólnego

Odinstalować
Aktualizacja będzie - niestety płatna   B)

*

Offline ruphert

• *
  • 71
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 01, 2008, 22:22:59 »
6.56  jeśli sie nie mylę bo nawigacja jest w trasie i jej nie mam
a mam pytanie czy może masz możliwość wstawienia mi np. zdjęcia rzutu mapy w miejscowości przodkowo lub mieście kartuzy   bo ja tam niemam żadnych ulic a kolega w mio ma cały komplecik
Napisane: Styczeń 01, 2008, 22:16:33

Jak kupisz mapę, będziesz miał również dostęp przez rok do poprawek dla mapy ściąganych za darmo przy aktualizacji (tzw. Map Share).

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 01, 2008, 22:26:56 »
masz nową mapę??
jeśli tak czy masz możliwość zrobienia mi zdjęcia z ulicami np. kartuz?? czy to się nie da

*

Offline Waszko

• 1330
  • Sprzęt: TomTom Go 5200 WiFi, Discover
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 02, 2008, 09:38:44 »
masz nową mapę??
jeśli tak czy masz możliwość zrobienia mi zdjęcia z ulicami np. kartuz?? czy to się nie da

W mapie 710.1571 Kartuzy mają nazy ulic i jest ich sporo.

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 02, 2008, 17:13:06 »
acha dzięki a teraz znowu pytanie czy jeśli mam na kompie zainstalowane 2 sztuki HOME to odinstalować 1 i pozostawić 2

*

Offline Waszko

• 1330
  • Sprzęt: TomTom Go 5200 WiFi, Discover
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 02, 2008, 20:47:56 »
Zostaw najnowszą, a odinstauj starszą. Obie naraz nie potrzebne...
http://www.tomtom.com/plus/service.php?ID=17&Lid=9
Tu masz najnowszy , mam nadzieje :)

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 02, 2008, 21:15:05 »
acha dzięki a teraz znowu pytanie czy jeśli mam na kompie zainstalowane 2 sztuki HOME to odinstalować 1 i pozostawić 2

Odpowiedź na to pytanie już raz padła  :|