Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Nawigacja GPS
TomTom
nie mogę zaistalować TomTom :-(
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
13 Odpowiedzi
4703 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
circoloco
279
«
dnia:
Grudzień 29, 2005, 09:40:00 »
Więc tak, m am mda 4, na stronie tomtom piszą że wersja tt5 działa. Podczas istalacji w momencie jej początku i startu kopiowania plików wyskakuje błąd: "aplikacja tt5 zostanie zamknięta, aby oberzeć raport błędu..... ble ble". Tak się również robi podczas instalacji starej wersji 3.0, którą wcześniej miałem na mda 3. Jak na mój gust to coś z active synkiem 4 ale nie wiem co, ma ktoś pomysł jakiś ?
pzdr
SonyEricsson Forever
lechupe
781
Sprzęt: MDA C3, MDA III, Mio p550, jakies gpsy...
«
Odpowiedź #1 dnia:
Grudzień 29, 2005, 10:26:38 »
a w ogole inne pliki ci kopiuje ? jezeli tak, to raczej nie Active Sync (chociaz ponoc trzeba miec najnowsza wersje - ale ja mam 3.8 i jakos dziala)
Natomiast instalka TTN5 to moim zdaniem porazka. Poszukaj na xda-developers (nie pamietam teraz linku), jest tam instrukcja jak zainstalowac recznie TT na Blue Angel (MDA3) Sprobuj powtorzyc to na swoim.
circoloco
279
«
Odpowiedź #2 dnia:
Grudzień 29, 2005, 13:10:06 »
na 3.8 też mi sie instalował nawet na tym samym komputerze, z tym że tamto było na mda 3, do mda 4 wymagany jest active 4. Plików wogóle mi nie kopiuje nic. Instaluje się za to tt gps, i voice promt, zaś sama aplikacja tt nie rusza. Ma ktos jaks pomysł jeszcze ?
SonyEricsson Forever
Moi (Adam Kubicki)
6498
«
Odpowiedź #3 dnia:
Grudzień 29, 2005, 13:44:11 »
A instalujesz wersję 5.2, czy wcześniejszą? Ta wersja jest właściwą dla WM5. Może tu jest przyczyna. 5.2 można ściągnąć ze stron TomToma.
circoloco
279
«
Odpowiedź #4 dnia:
Grudzień 29, 2005, 14:22:20 »
jak można ściągnąć ? tak po prostu ? dałbyś link plis
SonyEricsson Forever
lechupe
781
«
Odpowiedź #5 dnia:
Grudzień 29, 2005, 14:39:34 »
napisz 100 razy -
internet moim przyjacielem
http://www.tomtom.com/support/index.php?FID=3361&Language=1
circoloco
279
«
Odpowiedź #6 dnia:
Grudzień 29, 2005, 16:41:09 »
Tak, wszystko ładnie piękne, ale jednej rzeczy nie rozumiem, Tam piszą ,że uaktualnić można tylko wtedy gdy ma się już zainstalowaną wersję wcześniejszą, z kolei ja nie mogę zaistalować żadnej , bo ponoc nie chodzą na wm5
SonyEricsson Forever
lechupe
781
«
Odpowiedź #7 dnia:
Grudzień 30, 2005, 09:45:15 »
5.1 zainstalujesz bez poprzedniej wersji. A nastepnie 5.2
i popatrz tu
http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=BA_Install_TomTom
circoloco
279
«
Odpowiedź #8 dnia:
Grudzień 31, 2005, 14:08:29 »
5.1 też przerywa instalację,
SonyEricsson Forever
Dicku
94
«
Odpowiedź #9 dnia:
Styczeń 26, 2006, 13:35:09 »
Widzę, że wątek urwał się. Czy rozwiązałeś ten problem, bo mnie to również bardzo interesuje.
Pozdr
sierek
568
«
Odpowiedź #10 dnia:
Styczeń 27, 2006, 12:26:20 »
Właśnie przećwiczyłem ten sam problem. Niestety wymagana jest ręczna instalacja, też mi się instalator wywalał z identycznym komunikatem.
1. Przekopiuj wszystkie *.cab i *.ini z pierwszej płyty instalacyjnej z katalogu pocketpc na urządzenie i zainstaluj.
2. Uruchom update do wersji 5.1.
3. Zinstaluj mapy
3. Uruchom TT.
3. Uaktualnij program już z PPC w odpowiednij opcji TT.
Zwróć uwagę, że instalator map może pokazać też błąd (za mała pamięć tymczasowa). Należy wtedy usunąć plik *.exe z ikonką TT w katalogu temp na komputerze.
marek9111
154
Sprzęt: iPhone 4, Nokia C5
«
Odpowiedź #11 dnia:
Luty 19, 2006, 14:07:42 »
Miałem podobny problem z wieszaniem. Wyjściem okazała się instalacja poprzez uruchamianie w PPC plików .cab w odpowiedzniej kolejności podanej na
http://forum.xda-developers.com/viewtopic.php?t=34513&highlight=tomtom
Po zainstalowaniu wersji 5 może wystąpić problem z połączeniem PPC z odbiornikiem GPS via Bluetooth. Problem ustępuje po upgrade do 5.21 (program wtedy wykrywa COM na którym podłączony jest odbiornik GPS).
Życzę powodzenia!
dodo
110
Sprzęt: Iphone 3g, Nokia E52
«
Odpowiedź #12 dnia:
Marzec 26, 2006, 12:24:09 »
NIwiem co jest grane mam ten sam problem zrobiłem wsztsko po kolei ale cały czas wywala mi komunikat,że jest zamało storage memory i musze odinstalowac jakieś programy mam w tej chwili 178MB wolnej pamięci w poprzednim ipaqu miałem 4 razy mniej i działało oco chodzi bo zaraz oszaleje mam wersje TT 5.0. i chce to wrzucić na Wxima X51V?
całe mnóstwo telefonów od NOKIA przez SE HTC Samsung do Iphone 3g
radoskur
1921
«
Odpowiedź #13 dnia:
Marzec 27, 2006, 11:05:28 »
Milion razy to samo pisać i tak dalej będą kolejne wątki... Macie starą wersję instalacyjną i map też nie zainstalujecie jeśli posiadacie Palma z Windowsem Mobile 5.0
Tak jak pisał wczesniej Moi - ściągnijcie Update 5.21 ze strony producenta i zainstalujcie (najlepiej na czas instalacji wyjmijcie płytę z instalką tomtoma z napędu. To po pierwsze.
Po drugie. Problem będzie z zainstalowaniem Map i Głosów. Tu macie dwa wyjścia. Albo kupić jakiś tani (około 20zl) zewnętrzny czytnik kart pamięci i podczas instalacji map wybrać aby zapisał je na czytniku. Lub też usmiechnąć się do kogoś kto ma palmtopa z windowsem 2003/2002 i zainstalowac przez Tego palma na swoją kartę pamięci. Jest jeszcze trzecia opcja - skontaktować się z firmą bajtel z w-awy i poprosić o wymianę całego programu tomtom na nowsza wersję z instalatorem kompatybilnem z win mob. 5.0
Co do głosów:
Utworz w palmtopie w katalogu my documents katalog tomtom nastepnie wejdz w wyszukiwarke plikow w kompie i znajdz na plytach tomtoma pliki (moge sie mylic chyba są w katalogach POLF i POLM ):
data34.chk
data34.vif
oraz
data35.chk
data35.vif
są to glosy polskie pani i pana. Skopij te 4 pliki do katalogu tomtom w my documents na swoim palmtopie.
To wsio. Potem odpal tomtoma i zarejestruj mapki i wsio powinno ci mykać jak oszałałe.
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »