N560 i najlepsza wersja TOM TOM a

• 4 Odpowiedzi
  • 1232 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

N560 i najlepsza wersja TOM TOM a
« dnia: Grudzień 14, 2007, 20:11:15 »
Witam!
Od ponad roku uzywam n560 (poprzednio byla n520) glownie jako nawigacji. Staram sie byc na bierzaco z aktualizacjami. Polecilem ta nawigacje wielu moim znajomym...
Instalowalem juz wiele wersji Tom Tom'a i tak naprawde tylko jedna wersja naprawde dobrze sie sprawdzala. I nie chodzi mi ze cos nie dziala, bo wszystko dziala ale nie zawsze tak jak powinno.
Ogolnie smialo mozna cala europe przejechac bez problemow ale jak sie wjedzie do duzych miast (londyn) to nawigacja poprostu wariuje. Kreci sie, miota. Jest to strasznie irytujace. Do tego postcodes nie dziala za dobrze. Ogolnie zaczyna sie sypac.

Kiedys mialem jedna wersje tom toma ktora wrecz poprostu wzorowo dzialala lecz w gaszczu innych wersji poprostu mi zniknela...

Ktorej dokladnej wersji uzywacie, z ktora mieliscie problemy a ktora wam dziala wzorowo, bez zadnych stopow, krecen i gubienia sie?

Dzieki bardzo za jakiekolwiek info...

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
Odp: N560 i najlepsza wersja TOM TOM a
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 14, 2007, 21:08:10 »
A to jest pytanie do działu TomTom czy FSC Loox? Ja używam AM 4.x i w Londynie również nie jest dobrze, ale to raczej dlatego, że to miasto tak ma: wąskie uliczki, wysokie betonowo-szklane budynki (City) lub stare wiktoriańskie z grubymi ścianami z cegły (wszędzie indziej). Nic dziwnego, że GPS się gubi, ale to nie kwestia TT czy AM.

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 14, 2007, 21:18:37 »
A to jest pytanie do działu TomTom czy FSC Loox? Ja używam AM 4.x i w Londynie również nie jest dobrze, ale to raczej dlatego, że to miasto tak ma: wąskie uliczki, wysokie betonowo-szklane budynki (City) lub stare wiktoriańskie z grubymi ścianami z cegły (wszędzie indziej). Nic dziwnego, że GPS się gubi, ale to nie kwestia TT czy AM.

I to samo tlumaczylem znajomemu ... do momentu kiedy zainstalowalem jedna wersje tom toma ktora poprostu dzialala jak nalezy nawet w centrum londynu ... ! :0 Co najwyzej zasieg spadl do 2 kresek i to wszystko...
Tylko, ze wymyslilem skoro dziala lepiej niz poprzednio to nowsza wersja pewnie bedzie dzialac jeszcze lepiej a kolejna nowsza lepiej od poprzedniej ... i doszedlem w koncu ze wszystko dziala teraz jakby to ujac .. chu... nie najlepiej a po ostatniej akcji z n560 ktora chcialem wyrzucic przez okno i rozjechac na ulicy samochodem, pomyslalem - jednak popytam ludzi, moze ktos ma sposob.

Z updatow ktore zrobilem to:
- wm6
- gps fix z FSC
- teraz szukam wersji tomtoma ktora poprawnie bedzie znajdowac postcode'y (na zasadzie wystarczy wpisac tylko i wylacznie caly postcode by dotrzec do miejsca a nie jak teraz tylko 3 pierwsze znaki i dalej reczne szukanie ulicy i nr budynku.... ) ehhhhh.....

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 14, 2007, 21:35:08 »
No zgadza się, to zrobili do d***. A co do sygnału GPS... Ja z moim X7500 miałem problemy mimo, że odbiornik GPS jest w nim o niebo lepszy niż w LOOXie...

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 20, 2007, 22:28:43 »
W koncu :)
W moim n560 zrobilem pelen upgrade do WM6 i GPSu.
Wgralem
TomToma 6.032 (8531), do tego katalog z Postcodami UK wgralem na karte do katalogu  SD-mmc:\zip

W taki sposob otrzymalem nowy sprzet, wszystko chodzi jak powinno co prawda finalowego testu (centrum londynu) jeszcze nie podchodzil ale gdy tylko to zrobie podziele sie spostrzezeniami