TomTom 5 na ACER n311

• 2 Odpowiedzi
  • 800 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

TomTom 5 na ACER n311
« dnia: Kwiecień 25, 2006, 10:32:44 »
Witam serdecznie.

Od paru dni jestem szcześliwym posiadaczem pierwszego swojgo palmtopa: ACERa n311 i odbiornika GPS: HOLUX GPSlim 236.

Obecnie jestem na etapie wybierania programu nawigacyjnego i szczerze mówiąc, jako człowiek poruszający się dotąd tylko w otoczeniu WndowsXP widzę, że wybór odpowiedniego oprogramowania dla PPC jest o wiele bardziej skomploikowany niż w przypadku PC.

Po lekturze postów tgo forum skłonny jestem najbardziej do wyboru TomTom'a 5 z uwagi na perspektywę coraz lepszego pokrycia Polski już w najbliższym czasie oraz możliwości używania za granicą.

Niestety, słyszałem o niestabilności tego programu na PDA pracujacych w kombinacji Windows Mobile 5.0 i rozdzielczości VGA. Podobno dotyczy to problemów zarówno na etapie instalacji jak i późniejszej eksploatacji programu.

Na stronie producenta, w wyszykiwarce FAQ, otrzymuję wskazanie do sprawdzenia listy kompatybilności, na której widnieją wszystkie modele ACERa tylko nie mój. Wysłałem do nich zapytanie ale bez żadnej reakcji.

Ponieważ, z tego co zdołałem ustalić z jednym z dystrybutoów, nie  ma możliwości wstępnego wypróbowania progamu pod kątem sprawnej instalacji i stabilności programu na konkretnym urządzeniu, tj n311... :-( Spodziewam się że zakup w necie jeszcze bardziej eliminuje możliwości takiego wstępnego sprawdzenia...

Proszę o ewentualny komentarz właścieciecieli takiego zestawu.

Pozdraiwam!!! :-)

*

Offline K4r0l

• **
  • 155
  • Challenge accepted!
    • http://karol.szastok.net
  • Sprzęt: HTC Desire 500 DualSIM
TomTom 5 na ACER n311
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 12, 2006, 20:01:24 »
Witam,
do mnie dziś dotarł właśnie ten Holux'ik i...
Automapa 3.9.3 - działa
TomTom 5.21 - działa

*

Offline K4r0l

• **
  • 155
  • Challenge accepted!
    • http://karol.szastok.net
  • Sprzęt: HTC Desire 500 DualSIM
TomTom 5 na ACER n311
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 14, 2006, 23:45:13 »
To może jeszcze pytanie, czy można podłączyć zasilanie do tego Holux'a pod Hosta Acera żeby się ładował ?