Witam serdecznie.
Od paru dni jestem szcześliwym posiadaczem pierwszego swojgo palmtopa: ACERa n311 i odbiornika GPS: HOLUX GPSlim 236.
Obecnie jestem na etapie wybierania programu nawigacyjnego i szczerze mówiąc, jako człowiek poruszający się dotąd tylko w otoczeniu WndowsXP widzę, że wybór odpowiedniego oprogramowania dla PPC jest o wiele bardziej skomploikowany niż w przypadku PC.
Po lekturze postów tgo forum skłonny jestem najbardziej do wyboru TomTom'a 5 z uwagi na perspektywę coraz lepszego pokrycia Polski już w najbliższym czasie oraz możliwości używania za granicą.
Niestety, słyszałem o niestabilności tego programu na PDA pracujacych w kombinacji Windows Mobile 5.0 i rozdzielczości VGA. Podobno dotyczy to problemów zarówno na etapie instalacji jak i późniejszej eksploatacji programu.
Na stronie producenta, w wyszykiwarce FAQ, otrzymuję wskazanie do sprawdzenia listy kompatybilności, na której widnieją wszystkie modele ACERa tylko nie mój. Wysłałem do nich zapytanie ale bez żadnej reakcji.
Ponieważ, z tego co zdołałem ustalić z jednym z dystrybutoów, nie ma możliwości wstępnego wypróbowania progamu pod kątem sprawnej instalacji i stabilności programu na konkretnym urządzeniu, tj n311... :-( Spodziewam się że zakup w necie jeszcze bardziej eliminuje możliwości takiego wstępnego sprawdzenia...
Proszę o ewentualny komentarz właścieciecieli takiego zestawu.
Pozdraiwam!!! :-)