MDA Compact III i TomTom

• 14 Odpowiedzi
  • 1936 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MDA Compact III i TomTom
« dnia: Grudzień 20, 2006, 17:30:17 »
witam wszystkich
kupiłem kilka dni temu w Erze takie właśnie urządzenie jak Era Mda Compact III, który posiada wbudowany GPS i TomToma z 1 mapą miasta. Mapę sobie ściągnąłem darmowo, ale jest mało dokładna i tylko 1 miasto, chciałbym to jakoś ulepszyć i ściągnąć mape Polski lub Europy. Patrzylem na allegro i są tam oferowane mapy, ale wszystkie zapisane na karcie SD, a to urządzenie moje posiada karty microSD. Czy da się to jakos zrobić? Ktos mi coś podpowie i pomoże? Będę wdzięczny :)

*

Offline lechupe

• 781
  • Sprzęt: MDA C3, MDA III, Mio p550, jakies gpsy...
MDA Compact III i TomTom
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 20, 2006, 17:58:40 »
nosnik nie ma wiekszego znaczenia. Zawsze mozesz przekopiowac.

Natomiast znaczenie ma pochodzenie tych map (na allegro) i to czy po zainstalowaniu uda ci sie je zarejestrowac (uzywajac kodu produktu, ktory otrzymales gdy sciagales ten pierwszy plan miasta)

MDA Compact III i TomTom
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 20, 2006, 18:32:29 »
widze, ze uzywasz tez mda compact III, czy przerabiales ten temat, robiłes jakąś aktualizacje?

MDA Compact III i TomTom
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 20, 2006, 22:54:24 »
jaka to jest wersja navigatora? chciałbym sobie kupić aktualizacje, ale nie wiem jaka to wersja?czy jest to navigator 6? niby na stronie tomtom compact jest wymieniony jako navigator 6, ale nie wiem czy to dotyczy wszystkich mda compact w tym mda compact III, czy tylko compacta I?
i jeszcze jedno pytanie, czy jak pisze Polska 34% to oznacza to, ze tylko 1/3 ulic w Polsce jest naniesiona czy coś innego?

*

Offline Tomek_

• **
  • 184
MDA Compact III i TomTom
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 21, 2006, 10:15:57 »
Cytat: "eranettom"
jaka to jest wersja navigatora? chciałbym sobie kupić aktualizacje, ale nie wiem jaka to wersja?czy jest to navigator 6? niby na stronie tomtom compact jest wymieniony jako navigator 6, ale nie wiem czy to dotyczy wszystkich mda compact w tym mda compact III, czy tylko compacta I?
i jeszcze jedno pytanie, czy jak pisze Polska 34% to oznacza to, ze tylko 1/3 ulic w Polsce jest naniesiona czy coś innego?

TT bedzie dzialal na twoim MDA, a 34% dotyczy pokrycia adresowego, czyli szczegolowych adresow. Siatka ulica jest prawie pelna. TT jest jednak niezastapiony w Europie zachodniej, w Polsce lepiej spisze sie automapa, gdyz ma prawie calkowite pokrycie kraju danymi adresowymi.
Jesli nie mieszkasz w PL bierz TomToma 6 bez zastanawiania sie.

*

Offline lechupe

• 781
MDA Compact III i TomTom
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 21, 2006, 11:27:35 »
Cytat: "eranettom"

ja nie dogrywałem jeszcze map do TT, ale wstepnie dyskutowalem temat z supportem. (prawdopodobnie wykorzystam posiadane juz mapy)

Masz wersje TT 6.020

*

Offline kwieto

• 2785
MDA Compact III i TomTom
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 21, 2006, 12:06:56 »
Cytat: "Tomek_"
w Polsce lepiej spisze sie automapa, gdyz ma prawie calkowite pokrycie kraju danymi adresowymi.
Jesli nie mieszkasz w PL bierz TomToma 6 bez zastanawiania sie.

Nieprawda. Marketing AM wmawia ze maja jak mowisz: "prawie calkowite pokrycie kraju danymi adresowymi", w praktyce jednak okazuje sie ze pokrycia adresowego nie maja miasta takie jak Ciechanow (50tys mieszkancow), Wyszkow (35tys mieszkancow), Jaslo (40 tys mieszkancow) i wiele innych - nie mowiac o mniejszych miejscowosciach.

Owszem, sa tam plany miast z nazwami ulic - ale danych adresowych niet.

W praktyce wiec, zaleznie od regionu TT moze okazac sie lepsza inwestycja rowniez w PL - bo np. dane adresowe Ciechanowa w nim sa (najnowsze mapy).
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

*

Offline Tomek_

• **
  • 184
MDA Compact III i TomTom
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 21, 2006, 16:11:00 »
Mozliwe kwieto, nigdy nie uzywalem Automapy. Posiadam tylko TomToma.

MDA Compact III i TomTom
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 23, 2006, 11:44:07 »
mieszkam w Polsce, mam urządzenie z zainstalowanym TT, wiec spróbuję ściągnąć tego TT, jest promocja -20% w opcji download, wiec po prostu zaryzykuję... wczoraj rozmawiałem z nimi na infolinii, w roku 2007 postarają się, liczę, że dojdą do 99%, więc trzeba po prostu cierpliwie czekać...

Połaczenie Nokii N73 z Tomtom GO 700
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 23, 2006, 17:47:09 »
Mam problem ze skonfigurowaniem połączenia przez bluetooth pomiędzy tymi urzadzeniami i wykorzystania nawigacji tomtom mobile 6 z komórki.
Czy jest to mozliwe. Please o pomoc jeśli to mozliwe.

MDA Compact III i TomTom
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 24, 2006, 15:11:22 »
witam, mam problem... licze, ze ktoś podpowie wczesniej niz support.
kupiłem sobie mape PL/HUN/CZE/SLK zainstalowałem w TTHOme, sciagnałem do mda III na karte pamięci i niestety nie działa.. nie znajduje mi nic wiecej niz to co znajdował przy tej darmowej 1 mapie, ale jak chce wybrac Warszawe/Gdańsk np to on nie widzi takich miejscowości... może problemem jest to, ze nigdzie nie podawałem nr urządzenia czyli moich 0 cyferek, bo nie wiem gdzie to uczynic... jak ktoś wiec jak zrobić, zeby mapa działała, to bede wdzieczny za pomoc

*

kichu1979

MDA Compact III i TomTom
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 24, 2006, 16:55:01 »
Mapa powinna byc wgrana na karte pamieci do jakies katalogu na tej karcie.

/Karta/Mapa

Poza tym  byles moze w opcjach i przelaczyles mape z planu na Polski:

Ustawienia -> Zarzadzaj Mapami -> Przelacz Mape

Po przelaczeniu dopiero pyta o aktywacje, jesli mapa nie byla aktywowana.

??

MDA Compact III i TomTom
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 26, 2006, 19:52:21 »
*kichu bardzo dziekuje za pomoc, juz wszystko gra, rzeczywiscie trzeba bylo ja aktywowac

Odp: MDA Compact III i TomTom
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 29, 2007, 21:51:07 »
Usunąłem przez przypadek z MDA COMPACT III aplikację TomTom.  Co mogę zrobic żeby ją odzyskać?

*

Offline lechupe

• 781
Odp: MDA Compact III i TomTom
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 31, 2007, 15:50:41 »
eee tam zaraz hard reset. Instalka siedzi w extended_rom i nazywa sie MP_ttn.cab