To pozwól na kilka uwag, to naprawdę z życzliwości, a nie złośliwości.
Członkowie są ze sobą zwyczajowo na ty, więc tak się zwracaj i tak do ciebie będą się zwracać

to wiele spraw ułatwia, a zwłaszcza tych trudniejszych.
To nie był werdykt tylko doświadczenie, choć i moje nie może się równać z wieloma innymi clubowiczami. I z tego doświadczenia wynikająca reakcja, którą nie czuj się urażony, była bezpośrednia to fakt, ale chyba nie obraźliwa, zwłaszcza, że naprawdę wątki mapowe są przez Moi świetnie prowadzone i na bieżąco uzupełniane. A zwłaszcza nowi clubowicze, których wzrost ilości z jednej strony cieszy, z drugiej "martwi" po kilka razy dziennie czasami zadają pytania, na które odpowiedzi są w zasięgu ręki.
Wyszukiwarka jest na górze tej strony (i każdej podobnej z forum) a na głownej również jako "szukaj" i tam wpisujesz co cię interesuje. Stosuj słowa hasła jak TomTOm, Kreta, mapy, itp itd ale licz się z tym, że będizesz miał sporo wyników. Ale to tylko dobrze dla ciebie bo nabierzesz więcej wiedzy. A to zawsze się przyda.
W ofercie TT 700 (i innych modeli również) faktycznie nie ma mapy Grecji z uwzględnieniem zwłaszcza Krety, ale na innych stronach
http://www.gpspassion.com/pics/TomTom2005/go/html/whatsnew.htm pokazywana jest mapa na TT która wbrew nazwie zawiera również Grecję i Kretę, choć sądząc po opisach odwzorowanie nie jest (Krety) rewelacyjne. Spróbuj sie zalogować na gpspassion i dowiedzieć gdzie i jak można taką mapę kupić, bo wiele się o niej, również na tym forum czyta i pisze, ale jak do tej pory nikt legalnego źródła nie wskazał.
No i to byłoby na tyle nie tyle tytułem rehabilitacji za zwróconą uwagę, co porad. Z których część tak jak wspomniałem jest i tak dostępna ale trzeba ją znaleźć.