mapa Grecji do TT 700

• 3 Odpowiedzi
  • 1131 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mapa Grecji do TT 700
« dnia: Maj 30, 2006, 14:06:45 »
Wybieram się w tym roku na urlop do Grecji,a konkretnie na Kretę.
Posiadam TT 700 i było by wspaniale mieć elektroniczną mapę tej wyspy.
Moje pytanie ,czy istnieje taka mapa,a jeżeli jest takowa to gdzie ją kupić.
Sprzedawca u którego kupiłem TT 700 na moje pytanie dot.mapy Krety nic nie potrafił odpowiedzieć.Proszę więc Państwa o pomoc.A może ja za dużo wymagam(sic)!?
Serdecznie pozdrawiam
                                  poporys

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
mapa Grecji do TT 700
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 30, 2006, 14:20:27 »
Nie, nie wymagasz za dużo tylko jestes za bardzo leniwy.

Wystarczyło przejrzeć forum i znaleźć ten wątek

http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=26790&postdays=0&postorder=asc&start=0
Polecam Regulamin forum !!

mapa Grecji do TT 700
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 30, 2006, 18:19:32 »
Bardzo dziękuję za szybką reakcję.Myślę ,że Pani/Pan ?zbyt szybko wydaje werdykty o drugim człowieku na podstawie trzech napisanych zdań.Jestem nowicjuszem na tym forum i nie znalazłem wyszukiwarki a w  temacie TT jest wiele postów.W linku do którego zostałem odesłany rzeczywiście są mapy Grecji  lecz mnie głównie interesuje wyspa Kreta(co zaznaczyłem).
Poza tym jestem posiadaczem TomTom GO 700 a na stronie mówi się o odbiorniku Garmin.Jestem laikiem w tej materii i nie bardzo wiem,czy moje urządzenie jest kompatybilne.Gdyby Pani/Pan był/a tak uprzejma/y i zechciał/a coś bardziej szczegółowo napisać to bardzo proszę i najlepiej e-mailem na adres,który podałem rejestrując się na forum.
Serdecznie pozdrawiam Ryszard P. poporys

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
mapa Grecji do TT 700
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 30, 2006, 18:49:05 »
To pozwól na kilka uwag, to naprawdę z życzliwości, a nie złośliwości.

Członkowie są ze sobą zwyczajowo na ty, więc tak się zwracaj i tak do ciebie będą się zwracać ;) to wiele spraw ułatwia, a zwłaszcza tych trudniejszych.

To nie był werdykt tylko doświadczenie, choć i moje nie może się równać z wieloma innymi clubowiczami. I z tego doświadczenia wynikająca reakcja, którą nie czuj się urażony, była bezpośrednia to fakt, ale chyba nie obraźliwa, zwłaszcza, że naprawdę wątki mapowe są przez Moi świetnie prowadzone i na bieżąco uzupełniane. A zwłaszcza nowi clubowicze, których wzrost ilości z jednej strony cieszy, z drugiej "martwi" po kilka razy dziennie czasami zadają pytania, na które odpowiedzi są w zasięgu ręki.

Wyszukiwarka jest na górze tej strony (i każdej podobnej z forum) a na głownej również jako "szukaj" i tam wpisujesz co cię interesuje. Stosuj słowa hasła jak TomTOm, Kreta, mapy, itp itd ale licz się z tym, że będizesz miał sporo wyników. Ale to tylko dobrze dla ciebie bo nabierzesz więcej wiedzy. A to zawsze się przyda.

W ofercie TT 700 (i innych modeli również) faktycznie nie ma mapy Grecji z uwzględnieniem zwłaszcza Krety, ale na innych stronach

http://www.gpspassion.com/pics/TomTom2005/go/html/whatsnew.htm

pokazywana jest mapa na TT która wbrew nazwie zawiera również Grecję i Kretę, choć sądząc po opisach odwzorowanie nie jest (Krety) rewelacyjne. Spróbuj sie zalogować na gpspassion i dowiedzieć gdzie i jak można taką mapę kupić, bo wiele się o niej, również na tym forum czyta i pisze, ale jak do tej pory nikt legalnego źródła nie wskazał.

No i to byłoby na tyle nie tyle tytułem rehabilitacji za zwróconą uwagę, co porad. Z których część tak jak wspomniałem jest i tak dostępna ale trzeba ją znaleźć.
Polecam Regulamin forum !!