Mam SE P910i i nawigacja - jaka aplikacja ?

• 6 Odpowiedzi
  • 1049 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mam SE P910i i nawigacja - jaka aplikacja ?
« dnia: Marzec 13, 2008, 11:58:23 »
Witam

Moja dziewczyna ma SonyEricsson P910i, nie długo wymienia telefon na nowy i zastanawiam się czy nie wykorzystać go jako nawigacje do naszego samochodu :)
Jak ten telefon sprawuje się jako nawigacja ? korzystał ktoś ?
Zaletą telefonu jest spory wyświetlacz taki jak w palmach, na pokładzie jest system chyba Symbian UIQ (jaki?).
Czy ten telefon nadaje się jako nawigacja ? czy procesor nie jest za wolny ?
Jaką aplikacje i jaką jej wersję wybrać ?

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
Odp: Mam SE P910i i nawigacja - jaka aplikacja ?
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 13, 2008, 20:59:54 »
Witam

Moja dziewczyna ma SonyEricsson P910i, nie długo wymienia telefon na nowy i zastanawiam się czy nie wykorzystać go jako nawigacje do naszego samochodu :)
Jak ten telefon sprawuje się jako nawigacja ? korzystał ktoś ?
Zaletą telefonu jest spory wyświetlacz taki jak w palmach, na pokładzie jest system chyba Symbian UIQ (jaki?).
Czy ten telefon nadaje się jako nawigacja ? czy procesor nie jest za wolny ?
Jaką aplikacje i jaką jej wersję wybrać ?

Na tym telefonie działa TT, ale on nie ma odbiornika GPS, a więc należy dokupić zewnętrzny. Do tego duża karta pamięci, ładowarka i uchwyt. Tyle tylko że moim zdaniem to zupełnie bez sensu w czasach gdy w chociażby "Biedronce" można kupić za 299,- kompletną nawigację z MapaMap 5 i aktualnymi mapami.
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2008, 21:03:55 wysłana przez emisiu »

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 13, 2008, 21:08:11 »
Na tym telefonie działa TT, ale on nie ma odbiornika GPS, a więc należy dokupić zewnętrzny. Do tego duża karta pamięci, ładowarka i uchwyt. Tyle tylko że moim zdaniem to zupełnie bez sensu w czasach gdy w chociażby "Biedronce" można kupić za 299,- kompletną nawigację z MapaMap 5 i aktualnymi mapami.
[/quote]

Ta z biedrongi to jaki model ?
modół GPS można kupić za ok 120-130zł na alegro, kartę mam 128M więc mapy Polski i kraji sąsiednichy się zmieszczą jedynie dochodzi koszt tom tom'a, uchwyty są po 25zł a ładowarkę samochodową chyba mam.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 13, 2008, 22:33:03 »
Cytat: emisiu
Tyle tylko że moim zdaniem to zupełnie bez sensu w czasach gdy w chociażby "Biedronce" można kupić za 299,-
kompletną nawigację z MapaMap 5 i aktualnymi mapami.

Chyba Cie trochę poniosła fantazja, ZTCW, to po pierwsze kupic mozna było tylko teoretycznie,
bo towar skończył sie  w kilka/nascie minut po otwarciu Biedronek owego dnia, a po drugie zawierała MM 3 a nie 5.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 16, 2008, 18:08:14 »
Cytat: emisiu
Tyle tylko że moim zdaniem to zupełnie bez sensu w czasach gdy w chociażby "Biedronce" można kupić za 299,-
kompletną nawigację z MapaMap 5 i aktualnymi mapami.

Chyba Cie trochę poniosła fantazja, ZTCW, to po pierwsze kupic mozna było tylko teoretycznie,
bo towar skończył sie  w kilka/nascie minut po otwarciu Biedronek owego dnia, a po drugie zawierała MM 3 a nie 5.

Zależy w jakim mieście, w niektórych pipidówkach dostępny jest do dziś! A MM3 aktualizujesz sobie bez problemu via Internet do 5 i najnowszych map.

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 18, 2008, 20:11:37 »
Jaka by nie była wersja to nie oszukujmy się mapa map jest zj***** genetycznie softem  :mrgreen:

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 19, 2008, 00:06:47 »
Jaka by nie była wersja to nie oszukujmy się mapa map jest zj***** genetycznie softem  :mrgreen:

A to fakt, ale na tym sprzęciku ładnie inny sofcik działa, sprawdziłem z AM4.
Na dodatek, kto nie kupił w Biedronce za 299 może teraz kupić w MediaMarkt jeszcze nowszy model za 290,-
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2008, 00:12:35 wysłana przez emisiu »