Latest Map Guarantee dla GO x30 już działa > Mapy WCE 805.xxx dostępne

• 31 Odpowiedzi
  • 5431 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dariusz-s

• 433
  • Sprzęt: LG-E900 (WP7) > TomTom Go 940 Live > TomTom Go 720
Od dzisiaj TomTom udostępnił długo oczekiwane nowe wersje map WCE 805.xxx dla urządźeń TT GO 930 oraz TT GO 730 w ramach "Gwarancji najnowszych map".  Najnowsze mapy w ramch "Latest Map Guarantee" można ściągnąć po przez TommTom Home. Natomiast na stronie TomTom nie są jeszcze powyższe mapy oferowane do sprzedaży do w/w urządzeń

:mrgreen:

Pozdrawiam

Dariusz-s

« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2008, 20:06:18 wysłana przez dariusz-s »

*

kichu1979

Wlasnie sciagam :) Very nice :)

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
Jaki jest kompletny rozmiar wraz z fotoradarami, kodami pocztowymi i poprawkami map share?

*

Offline dariusz-s

• 433
Jaki jest kompletny rozmiar wraz z fotoradarami, kodami pocztowymi i poprawkami map share?

Mapa WCE_2GB 805.1801 od modelu GO 730 "waży" 1,66 GB. Kody pocztowe nigdy nie są zapisane w folderze mapy tylko w osobnym folderze. Natomiast kompletne radary TomToma na Europe Zachodnia to ok. 0,3 MB

Pozdrawiam

Dariusz-s

*

kichu1979

Sciegniety przez TT HOME ZIP mapy dla GO 930 wazy 1.92GB (2 016 777KB).

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
Sciegniety przez TT HOME ZIP mapy dla GO 930 wazy 1.92GB (2 016 777KB).
a po rozpakowaniu?  :mrgreen:

*

kichu1979

Walcze, mapa po zainstalowaniu wywala blad, ze bledna aktywacja. Jakby HOME nie zaktywowal, albo
zaktywowal dla zlego urzadzenia ????

*

Offline dariusz-s

• 433
Walcze, mapa po zainstalowaniu wywala blad, ze bledna aktywacja. Jakby HOME nie zaktywowal, albo
zaktywowal dla zlego urzadzenia ????

Sprawdź jaki duży jest plik Aktivation.cab i czy wogóle masz  plik *dct w folderze mapy
Ewentualnie zrób restet urządzenia (często to pomaga)

Pozdrawiam

dariusz-s
« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2008, 18:16:09 wysłana przez dariusz-s »

*

kichu1979

Jest i home go instaluje. Sek w tym, ze chyba cos po stronie TT generuje nie taki plik jak trzeba.

Moze to ma jakis zwiazek wlasnie z reczna zmiana id urzadzenia robiona przez nich wlasnie
w zwiazku z tym ze urzadzenie oddalem i dostalem nowe i nie moglem zmienic device id na
ich stronie i musialem prosic przez support.

*

Offline dariusz-s

• 433
Jest i home go instaluje. Sek w tym, ze chyba cos po stronie TT generuje nie taki plik jak trzeba.

Moze to ma jakis zwiazek wlasnie z reczna zmiana id urzadzenia robiona przez nich wlasnie
w zwiazku z tym ze urzadzenie oddalem i dostalem nowe i nie moglem zmienic device id na
ich stronie i musialem prosic przez support.

Zarejstruj sobie nowe konto na inny adres Email, bo nummer (ID urządzenia) można zmienić tylko jeden raz w ciągu 6 miesięcy, w innym przypadku może to zrobić tylko Support (oczywiscie jezeli będziesz chciał ściągnąć ia innym koncie, musisz już wcześniej ściągniętą mape przeniść w inne miejsce na komputerze < najlepiej cały folder i przestartować komputer lub co najmniej TT Home))

:smile:

Pozdrawiam

Dariusz-s
« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2008, 18:56:26 wysłana przez dariusz-s »

*

Offline komarkutno

• 22
  • Sprzęt: HX4700 WM6 CF2GB+SD2GB AM 5.3 pl , TT GO 930, HONDA GOLDWING NAVIGATION SYSTEM (garmin) , IPHONE 3G
Odp: Latest Map Guarantee dla GO x30 już działa > Mapy WCE 805.xxx dostępne
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 16, 2008, 00:49:19 »
Nie wiem co jest!? ale jak chce skorzystać z gwarancji najnowszych map w tt go 930 , to wyświetla mi ,że jest tylko mapa ameryki 805 a WCE 805 nie ma. mam pytanie czy jak ściągnę Amerykę to będę mógł też ściągnąć WCE , czy tylko przysługuje mi aktualizacja tylko jednej mapy albo ameryki albo WCE?

*

kichu1979

« Odpowiedź #11 dnia: Maj 16, 2008, 01:35:22 »
Nie wiem co jest!? ale jak chce skorzystać z gwarancji najnowszych map w tt go 930 , to wyświetla mi ,że jest tylko mapa ameryki 805 a WCE 805 nie ma. mam pytanie czy jak ściągnę Amerykę to będę mógł też ściągnąć WCE , czy tylko przysługuje mi aktualizacja tylko jednej mapy albo ameryki albo WCE?

Poczekaj i nic nie ruszaj. WCE 8.05 bylo do sciagniecia dzis w ciagu dnia, wyglada na to, ze cos kombinuja i ja zdjeli (przez jakis czas serwery
LMG) w ogole nie dzialaly. Takze radzilbym poczekac az pojawia sie obie.

A nota bene to TomTomowe problemy z LMG to juz sie legendarne robia... patrzac realnie wychodzi na to, ze najbszyciej i najmniej problemowo
zamiast uzywac LMG byloby poszukac cracka. Nie zebym namawial, po prostu chodzi mi o to, ze de facto legalni uzytkownicy maja z tym ficzersem wiecej problemow niz Ci nie do konca legalni.
« Ostatnia zmiana: Maj 16, 2008, 01:37:20 wysłana przez kichu1979 »

*

Offline ruphert

• *
  • 71
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: TomTom ONE 2nd Edition
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 16, 2008, 08:38:17 »
A nota bene to TomTomowe problemy z LMG to juz sie legendarne robia... patrzac realnie wychodzi na to, ze najbszyciej i najmniej problemowo
zamiast uzywac LMG byloby poszukac cracka. Nie zebym namawial, po prostu chodzi mi o to, ze de facto legalni uzytkownicy maja z tym ficzersem wiecej problemow niz Ci nie do konca legalni.

Smutna prawda. Zainstalować piracką wersję można w kilka minut, ale żeby ściągnąć legalną aktualizację w ramach gwarancji trzeba wykonać kilka telefonów, skanów dokumentów, zrzutów ekranu, napisać kilka emaili i odczekać kilka-kilkanaście dni

« Odpowiedź #13 dnia: Maj 16, 2008, 09:44:47 »
Przesadzacie :)
Wczoraj ok. 17:00 podłączyłem urządzenie, uruchomiłem TT Home i o 22:30 już miałem najnowsze mapy 8.05.xxx.
Nic się nie powiesiło, o nic nie pytało poza wyborem, które mapy ma zaktualizować (dwie opcje: USA & Kanada i EW&C).

--
Pzdr
Michał

*

Offline ruphert

• *
  • 71
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: TomTom ONE 2nd Edition
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 16, 2008, 09:48:14 »
My nie przesadzamy, poprostu Ty miałeś więcej szczęścia ;)

*

Offline komarkutno

• 22
  • Sprzęt: HX4700 WM6 CF2GB+SD2GB AM 5.3 pl , TT GO 930, HONDA GOLDWING NAVIGATION SYSTEM (garmin) , IPHONE 3G
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 16, 2008, 10:01:07 »
Wczoraj ok. 17:00 podłączyłem urządzenie, uruchomiłem TT Home i o 22:30 już miałem najnowsze mapy 8.05.xxx.
Nic się nie powiesiło, o nic nie pytało poza wyborem, które mapy ma zaktualizować (dwie opcje: USA & Kanada i EW&C).
Ściągnęło ci obydwie mapy czy tylko jedną?

« Odpowiedź #16 dnia: Maj 16, 2008, 10:18:05 »
Tylko EW&C bo taką zaznaczyłem - za ocean na razie się nie wybieram więc ta mapa nie jest mi potrzebna.

--
Pzdr
Michał

*

kichu1979

« Odpowiedź #17 dnia: Maj 16, 2008, 13:28:30 »
michal, jaka dokladnie masz wersje mapy WCE (podaj prosze wszystkie cyfry w oznaczeniu wersji)

mowie o mapie dla go 930

« Odpowiedź #18 dnia: Maj 16, 2008, 13:30:48 »
Sprawdzę i odpowiem wieczorem - urządzenie mam w domu a teraz jestem w pracy :).

--
Pzdr
Michał

*

Offline fatboyx

• 35
    • Home Page
  • Sprzęt: Nokia E90 + Rikaline-GPS 6033
« Odpowiedź #19 dnia: Maj 16, 2008, 13:46:48 »
Witam.
Pierwszy raz korzystam z TomTom Home i bezpłatnej aktualizacji map. Pokazuje mi się komunikat:
"Gwarancja najnowszej mapy nie obejmuje mapy, która jest aktualnie zainstalowana w urządzeniu TomTom."
Co to oznacza?
Mam TomTom Go930 i mapę W&CE v800
Pozdrawiam
Michał Gałuszka

*

kichu1979

« Odpowiedź #20 dnia: Maj 16, 2008, 14:34:30 »
Witam.
Pierwszy raz korzystam z TomTom Home i bezpłatnej aktualizacji map. Pokazuje mi się komunikat:
"Gwarancja najnowszej mapy nie obejmuje mapy, która jest aktualnie zainstalowana w urządzeniu TomTom."
Co to oznacza?

Support pisze, ze grzebia w serwerze i proponuje sprawdzic po weekendzie. Jak to nie pomoze to pisac do nich.

Przygotuj od razu na wszelki wypadek  fakture zakupu, numer seryjny urzadzenia (ten na spodzie) oraz najlepiej
zrzut ekranu gdzie masz podana wersje map, device code itd.

*

Offline dariusz-s

• 433
« Odpowiedź #21 dnia: Maj 16, 2008, 14:36:12 »
Witam.
Co to oznacza?

To oznacza, że TomTom ma znowu problem z serwerem i "Gwarancja najnowszych map " znowu nie dziala przez TT Home. Najlepiej skontaktować sie z Supportem

Pozdrawiam

dariusz-s

« Odpowiedź #22 dnia: Maj 16, 2008, 17:33:32 »
michal, jaka dokladnie masz wersje mapy WCE (podaj prosze wszystkie cyfry w oznaczeniu wersji)

mowie o mapie dla go 930

W&CE v8051801

Tak to wygląda w urządzeniu.

--
Pzdr
Michał

*

Offline fatboyx

• 35
    • Home Page
  • Sprzęt: Nokia E90 + Rikaline-GPS 6033
« Odpowiedź #23 dnia: Maj 16, 2008, 18:48:52 »
Mi pojawiła się właśnie aktualizacja mapy Ameryki Północnej. Może jeszcze trochę poczekam i będzie mapa W&CE :-)
Pozdrawiam
Michał Gałuszka

*

kichu1979

« Odpowiedź #24 dnia: Maj 17, 2008, 00:58:06 »
support  w uk straszy ze do wtorku powinno dzialac - za angielskim forum

*

Offline komarkutno

• 22
« Odpowiedź #25 dnia: Maj 17, 2008, 01:19:34 »
support  w uk straszy ze do wtorku powinno dzialac - za angielskim forum
Ja właśnie zaciągnąłem WCE a teraz ciągnę Amerykę. trzeba co jakiś czas próbować wkoncu wskoczy to WCE.

*

Offline scuz

• 39
« Odpowiedź #26 dnia: Maj 17, 2008, 12:04:12 »
Witam!
Nabylem ostatnio urzadzenie TomTom930T. :)
Jak wiadomo urzadzenie to dysponuje 4gb pamieci wewnetrznej (prawie) oraz mozliwoscia rozbudowy poprzez karty SD.
Kozystajac po raz pierwszy z opcji gwarancji najnowszych map, odkrylem, ze wbudowana przestrzen dyskowa na urzadzeniu jest niewystarczajaca na upgrade nowych map(8.05).
Pisze o tym poniewaz chyba nikt jeszcze na forum nie podnosil tego tematu.
Chcac zaktualizowac mapy Ameryki i Europy okazalo sie ze urzadzenie domaga sie usuniecia ok 45 mb danych aby pomiesicic mapy.
Troche nielogicznym wydaje sie, aby moc taka przestrzen na urzadzeniu wygospodarowac gdyz niewiadomo za bardzo co nalezaloby usunac.

Usuniecie dodaktowych komunikatow glosowych czy POI i tak jest nie wystarczajace do wgrania obu tych map.

Zmusza to uzytkownika do zakupu dodatkowej karty.
Wobec powyzszego, po co te 4gb przestrzeni skoro i tak nie jest wystarczajaca? Tego troche nie rozumiem.
Najwyrazniej TomTom nie patrzyl przyszlosciowo wydajac urzadzenie z taka iloscia wbudowanej pamieci.
Efekt jest taki, iz Ameryke musze trzymac na karcie SD, a mape Europy na urzadzeniu. Na obu tych nosnikach pozostaje ponad poltora gb wolnej przestrzeni tylko po co?
Zakładajac, iz bedzie sie zwiekszac mapa w zwiazku z rozwijaniem IQ Route moze byc tak, ze z czasem ani na jednym ani na drugim nosniku nie bedzie dalo sie wgrac map. (np za dwa lata).
Pozdrawiam.

*

Offline Michel

• **
  • 183
  • HTC HD2
« Odpowiedź #27 dnia: Maj 17, 2008, 13:49:50 »
Jak nie używasz włoskich lub włoskich głosów to je wywal z Loquendo TTS. Ja osobiście zostawiam sobie tylko angielskie komputerowe.
HTC HD2
HTC Hero
TomTom Go 920T

*

kichu1979

« Odpowiedź #28 dnia: Maj 18, 2008, 03:07:11 »
Ja bym proponowal sie cspeech-ow z katalogu, w ktorym masz zainstalowane mapy pozbyc. Spokojnie
mozna w ten sposob zrobic do 0,5GB wolnego.

Jako ze rozpoznawanie mwy w naszym pieknym jezyku nie dziala, mozna bez problemu i sentymentu pozby
sie tych plikow, jesli mamy je zainstalowane w katalogu z mapa.

Co ciekawe GO930 z oficjalnej dystrybucji PL tych plikow nie ma zainstalowanych i ma okolo 0,6GB wolnego
miejsca na dysku na wejsciu. Ponadto HOME przy aktualizacji mapu 800 to 805 sciaga mape o objetosci
1,96GB, ale rowniez nie instaluje w urzadzeniu plikow cspeech dzieki czemu mama po zainstalowaniu na
urzadzeniu tez ma o 200mb mniej.

Zrobilem na dziewiczym GO930 upgrade map WCE i US do 8.05 za posrednictwem HOME i gwarancji map
i nie bylo problemu z pomieszczeniem obu map - mam okolo 500 MB wolnego miejsca  w HOME.

Wszystko przez to, ze w katalogu z mapa nie ma plikow z rozpoznawaniem mowy.
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2008, 14:19:54 wysłana przez kichu1979 »

*

kichu1979

« Odpowiedź #29 dnia: Maj 19, 2008, 12:29:04 »
Ciekawostka odnosnie mapshare. Mianowicie poprawki ktore nanioslem na mape 8.00 w swiezo
zakupionym urzadzeniu w dniach 8-12.05, dzis sciagnely sie na innym urzadzeniu, ktore ma
zainstalowana mape 8.05. :)