Kupowac PNA?

• 10 Odpowiedzi
  • 1697 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Driv3r

• **
  • 128
  • Sprzęt: TomTom Go 600 / Go 1005 Live
Kupowac PNA?
« dnia: Maj 06, 2008, 21:52:31 »
Jak myślicie? Kupować juz PNA czy jednak w koncu (przed wakacjami) wyjdzie nowy TT Navigator na PDA?

Terminy sie odwlekaja a mapy nadal sprzed ponad roku:/

Pozdrawiam,
M.

*

kichu1979

Odp: Kupowac PNA?
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 06, 2008, 22:29:31 »
Poki co odnosnie wersji PDA brak zadnych informacji ani zapowiedzi, wiec chyba tylko wrozka bedzie potrafila odpowiedziec
na Twoje pytanie :)

*

Offline dariusz-s

• 433
  • Sprzęt: LG-E900 (WP7) > TomTom Go 940 Live > TomTom Go 720
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 07, 2008, 10:44:13 »
Jak myślicie? Kupować juz PNA czy jednak w koncu (przed wakacjami) wyjdzie nowy TT Navigator na PDA?

Pozdrawiam,
M.

Ja myślę, że PNA to znacznie lepsze rozwiązanie. Posiadam oba urządzenia (PDA z TTN 6 oraz PNA GO 720) i zdeydowanie mogę powiedzić, że nie zamienił bym PNA na PDA.
A tak jak już mój przedmówca napisał, narazie brak jakichkolwiek informacji na temat nowej wersji TomTom Navigatora.

:mrgreen:

Pozdrawiam

Dariusz-s

*

Offline KM

• **
  • 215
  • Sprzęt: Omnia 2, TT One XL
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 07, 2008, 11:38:34 »
Zgadzam sie z Przedmówcą. Używałem TT na PDA, ale wymieniłem na One XL i jestem zadowolony. Nic się nie zawiesza, urządzenie działa szybko. Kiedy próbuję dotknąć ekranu w trzęsącym sie na naszych drogach aucie, to nie włączają się "kontakty" po przypadkowym naciśnięciu klawisza. Do tego firma ToTom zdecydowanie lepiej traktuje właścicieli PNA niż PDA.  :mrgreen:

*

Offline ruphert

• *
  • 71
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: TomTom ONE 2nd Edition
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 07, 2008, 11:54:37 »

Pozdrawiam,
M.

Ja kupiłem PND i jestem zadowolony :D (nie ma jak slang;) )

*

Offline corona

• 251
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 07, 2008, 16:34:01 »
Zgadzam sie z Przedmówcą. Używałem TT na PDA, ale wymieniłem na One XL i jestem zadowolony. Nic się nie zawiesza, urządzenie działa szybko. Kiedy próbuję dotknąć ekranu w trzęsącym sie na naszych drogach aucie, to nie włączają się "kontakty" po przypadkowym naciśnięciu klawisza. Do tego firma ToTom zdecydowanie lepiej traktuje właścicieli PNA niż PDA.  :mrgreen:
A ja wole PDA choc mam i TT720, mniej klamotów przy wyjściu z auta.

*

Offline ruphert

• *
  • 71
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 07, 2008, 16:39:52 »
A ja wole PDA choc mam i TT720, mniej klamotów przy wyjściu z auta.

No ja tam wolę mieć 100% pokrycia Polski w PND, zamiast mieć mało klamotów i jeździć po polach ;)

*

Offline Driv3r

• **
  • 128
  • Sprzęt: TomTom Go 600 / Go 1005 Live
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 07, 2008, 21:25:02 »
To inny pomysl :) Poniewaz jestem prawdopodobnie przed zmiana samochodu czy ktorys producent montuje system tomtom w jakims modelu? tak zeby sie dalo zaladowac plytke z mapami.
Nowa laguna ma JAKAS nawigacje i czyta dvd natomiast w renault nie umieja powiedziec co tam w srodku jest poza tym ze mapa ma 27% pokrycia PL...

PS zeby jezdzic po polach wystarczy kupic AM 5.07  :grin:

*

Offline Waszko

• 1330
  • Sprzęt: TomTom Go 5200 WiFi, Discover
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 07, 2008, 21:48:22 »
Z tego co słyszałem, chyba Toyota ma TomTom'a. I ostatnio Reanult tez sie reklamuje z Tomkiem.

« Odpowiedź #9 dnia: Maj 07, 2008, 22:19:00 »
To inny pomysl :) Poniewaz jestem prawdopodobnie przed zmiana samochodu czy ktorys producent montuje system tomtom w jakims modelu? tak zeby sie dalo zaladowac plytke z mapami.
Nowa laguna ma JAKAS nawigacje i czyta dvd natomiast w renault nie umieja powiedziec co tam w srodku jest poza tym ze mapa ma 27% pokrycia PL...

PS zeby jezdzic po polach wystarczy kupic AM 5.07  :grin:
nowa Laguna ma Garminowską nawigację.

*

Offline ruphert

• *
  • 71
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 07, 2008, 23:23:33 »
TomTomy zasila się kartami SD, które są rzadko wydawane. Ostatnie wydanie na kartach do 7.10 (70%), podczas gdy online dostępna jest mapka 7.20 (100%). TomTom wbudowany do Toyoty jest również wyjmowalny, tyle że ma odpowiednią wnękę w desce - nie trzeba go przyklejać do szyby.