Kupiłem wczoraj TT GO 1000 i mam dwa takie pytania i dylematy:
1) Nie ładuje baterii przez ładowarkę sieciową:
W moim nowym urządzeniu GO 1000 bez żadnych problemów ładuje się bateria, jeśli podłączę je do komputera, tudzież gniazda zapalniczki samochodowej, ale niestety bateria nie ładuje się wcale za pomocą sieciowej ładowarki USB Philips 5,4V, przez którą bez trudu od dawna ładuję 5” TomToma XXL… Co prawda zasilanie z sieci 220V za pomocą w/w ładowarki Philipsa normalnie dociera do GO 1000, gdyż przy rozładowanej do zera baterii, mogę wtedy normalnie korzystać z urządzenia, ale ładowania baterii jednak nie ma…
Jeśli ktoś z osób śledzących ten wątek zna odpowiedź na mój dylemat, to bardzo bym prosił o podpowiedź?!
Dzwoniłem dzisiaj w tej sprawie do wsparcia technicznego firmy TomTom, ale odpowiedź, którą otrzymałem (moim zdaniem), jest wręcz żenująca, gdyż Pan, który mi jej udzielał miał w tej kwestii znacznie mniejszą wiedzę niż ja i z bezradności kazał mi odesłać urządzenie do serwisu…
A może problem jest tylko w tym, że urządzenia z serii GO 1000/1005 są specjalnie zabezpieczone i przez to są kompatybilne jedynie z oryginalną ładowarką firmy TT, a starsze urządzenia, jak np. XXL nie maja takich ograniczeń – może ktoś wie?
2) Drugie moje pytanie dotyczy ostrzegania o fotoradarach:
W moim starym urządzeniu XXL, przy zbliżaniu się do fotoradaru stałego jestem ostrzegany dźwiękiem, który sam sobie ustawiłem, ale dodatkowo jeszcze precyzyjną słowną informacją lektora np. "FOTORADAR 50km/godzinę", czego w moim nowym urządzeniu GO 1000 już nie ma i nigdzie nie można tego ustawić...
Jeśli ktoś wie dlaczego tak jest, to bardzo bym prosił o informację, co jest tego przyczyną?
Być może powodem jest to, że w starym XXL mam wykupioną subskrypcję na fotoradary, a w GO 1000 nie ma jeszcze możliwości, aby wykupić subskrypcję, więc sposób informowanie o zbliżaniu się do fotoradaru, jest przez to po prostu uboższy i dlatego nie ma informacji słownej lektora?