Jak zapobiec samouruchamianiu sie TT?

• 32 Odpowiedzi
  • 3505 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ptica

• 20
« dnia: Lipiec 29, 2006, 11:16:11 »
Witam. Mam problem z TT 5.00 - uruchamia sie sam zawsze po wyjeciu i wlozeniu karty SD, a czesto rowniez po zwyklym wylaczeniu i wlaczeniu poketa. Denerwujace to, bo uruchamianie troche trwa. Da sie to jakos wylaczyc?

pozdrawiam

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 29, 2006, 21:28:38 »
Jaki pocket?
Należy zapewnie usunąć z autostartu TT.
potrzebna zgoda

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 29, 2006, 22:02:10 »
To ja mam w takim razie pytanie, jaki i gdzie umieścić plik, aby po włożeniu karty efekt był jak w poście Pticy (czyli uruchomienie jakiegoś pliku). Coś takiego jak np. autorun.inf z płyt cd. Niby są wpisy w rejestrze o autostacie z zewnętrznej karty, jednak nic konkretnego co do pliku, folderu...
Sam też kiedyś spotkałem się z kartą TT, która po włożeniu do pocketa sama uruchamiała program.

*

Offline ptica

• 20
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 30, 2006, 21:17:41 »
pocket -HP  hx4700. Probowalem juz usuwac plik start.exe z karty SD, ale nie pomaga. Cos w rejestrze pewnie trzeba pogrzebac...

A, i jeszcze jedno - moze ktos wie jak wyciagnac ikone (skrot) do urzadzenia z BT Managera na 'pulpit' (np do iLaunchera)?

*

Offline waflo

• 334
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 01, 2006, 16:17:29 »
Nie jestem pewien jak jest z autostartem z karty w PDA (bo sie nie spotkalem) ale w smartphonach na karcie jest katalog nazwany 2577 i w nim umieszczony jest exec ktory startuje przy wlozeniu karty.

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 01, 2006, 16:59:19 »
Cytat: "Poklik"
To ja mam w takim razie pytanie, jaki i gdzie umieścić plik, aby po włożeniu karty efekt był jak w poście Pticy (czyli uruchomienie jakiegoś pliku).

W przypadku TT jest to efekt standardowej instalacji TT, odpowiedzialny jest za to plik START.PRC, umieszczony w katalogu PALM na karcie.

Jakby to bylo na pockecie, nie wiem.
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 01, 2006, 19:42:34 »
Masz tam pewnie katalog 2886 (AUTO) - i wszytsko co jest w tym katalogu jest uruchamiane automatycznie. Poprostu zmien nazewe tego katalogu...

Ten katalog jest oczywiscie na karcie :)

Pozdrawiam,
Krzys

*

Offline Cat^

• 1017
    • http://www.catsoft.com.pl
  • Sprzęt: iPhone 4S/32, iPad 2 64/3G, TomTom GO 1005 LIVE
Re: Jak zapobiec samouruchamianiu sie TT?
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 02, 2006, 14:23:03 »
Cytat: "ptica"
Witam. Mam problem z TT 5.00 - uruchamia sie sam zawsze po wyjeciu i wlozeniu karty SD, a czesto rowniez po zwyklym wylaczeniu i wlaczeniu poketa. Denerwujace to, bo uruchamianie troche trwa. Da sie to jakos wylaczyc?
pozdrawiam

ptica:
A gdzie kupiłeś kartę SD z TTN5? Zawsze wydawało mi się, że oficjalna dystrybucja tego programu była na zestawie CD...  :huh:
I drugie pytanie: Czemu wciąż używasz TTN 5.00 na hx4700, kiedy to poprawnie działająca na tym PDA wersja to 5.21?

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 02, 2006, 14:29:17 »
Cytat: "Cat^"
A gdzie kupiłeś kartę SD z TTN5? Zawsze wydawało mi się, że oficjalna dystrybucja tego programu była na zestawie CD...  :huh:
I drugie pytanie: Czemu wciąż używasz TTN 5.00 na hx4700, kiedy to poprawnie działająca na tym PDA wersja to 5.21?

Tomtom (przynajmniej na Palm OS) instaluje pliki map na karte pamieci. Przy instalacji samego programu wrzuca rowniez plik "start" na karte pamieci, tak ze jej wlozenie powoduje automatyczne uruchamianie sie TT.
Przypuszczam ze na PPC jest podobnie?

P.S.
Czy nie za duzo podejrzliwosci?
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

*

Offline Poklik

• 2379
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 03, 2006, 10:38:41 »
Kwieto: daktycznie, start.prc w katalogu Palma faktycznie działa, dzięki!
Columb, Waflo: Niestety na moim h4150 foldery z tymi cyferkami nie działają... Jednak jeżeli w dwóch palmtopach autostart kryje się pod tymi dziwnymi liczbami, to może w każdym palmtopie jest jakaś inna kombinacja.  :D
Ptica: A może mógłbyś wkelić tu spis katalogów i plików z głównego katalogu karty?

*

Offline Cat^

• 1017
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 03, 2006, 11:24:00 »
Cytat: "kwieto"

Tomtom (przynajmniej na Palm OS) instaluje pliki map na karte pamieci. Przy instalacji samego programu wrzuca rowniez plik "start" na karte pamieci, tak ze jej wlozenie powoduje automatyczne uruchamianie sie TT.
Przypuszczam ze na PPC jest podobnie?
P.S.
Czy nie za duzo podejrzliwosci?

Na PPC TTN5 oficjalnie kupuje się wyłącznie na płytach CD.
"Czy nie za dużo podejrzliwości?" - Cóż, dajmy wypowiedzieć się ptica na oba postawione przeze mnie pytania...

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 03, 2006, 15:29:43 »

Na PPC TTN5 oficjalnie kupuje się wyłącznie na płytach CD.

Tak samo jak i TTN5 na Palm OS.
Przeciez wyraznie napisalem - TT instaluje mapy oraz plik start na karte. Instaluje to wszystko z plyt CD, zeby nie bylo niedopowiedzen.

No chyba ze masz czytnik CD w PPC z ktorego odpalasz ten program? :"P
Choc tez nie bardzo wiem jak moglbys tego dokonac, bo na plytach jest jedynie instalator i pliki do tegoz instalatora...

Karta SD [po zainstalowaniu plikow z plyt CD - przyp. kwieto] po kazdorazowym wlozeniu jej w slot palmtopa uruchamia TTN.

Dopisek: Cat^, a moze Ty sie w takim razie wytlumaczysz skad wziales wersje TT pozwalajaca na uruchomienie nawigacji z plyt CD? (podkreslam, nie zainstalowanie a uruchomienie)

*

Offline Cat^

• 1017
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 04, 2006, 10:06:31 »
(...)Cat^, a moze Ty sie w takim razie wytlumaczysz skad wziales wersje TT pozwalajaca na uruchomienie nawigacji z plyt CD? (podkreslam, nie zainstalowanie a uruchomienie)(...)

Nie bardzo rozumiem: w którym miejscu pisałem o uruchomieniu nawigacji TT z CD? Według mojej wiedzy nigdy o tym nie pisałem. Możesz wskazać właściwego mojego posta?

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 04, 2006, 13:22:53 »
Nie bardzo rozumiem: w którym miejscu pisałem o uruchomieniu nawigacji TT z CD? Według mojej wiedzy nigdy o tym nie pisałem. Możesz wskazać właściwego mojego posta?

Coz, odpowiem tak - pytasz skad Ptica mial TT na karcie SD - a ja odpowiadam ze wsadzil mu go tam instalator, uruchomiony z plyt CD.
Gdybys mial kiedykolwiek do czynienia z legalna wersja TomToma, wiedzialbys, ze instalator laduje mapy na karte pamieci, nawet o to nie pytajac.
Twoja podejrzliwosc jest wiec cokolwiek dziwna, skoro nie wiesz rzeczy ktore sa oczywiste dla legalnych uzytkownikow TomToma, a pytanie "skad TT na karcie SD, skoro producent sprzedaje go na plytach CD", jest wrecz absurdalne.

*

Offline Cat^

• 1017
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 04, 2006, 17:17:36 »
kwieto:

Nie dość, człowieku, że piszesz BZDURY to jeszcze masz czelność mnie obrażać.

Bzdura 1:
"Instalator (TTN5 na PocketPC - pszyp. Cat^) ładuje mapy na kartę pamięci, nawet o to nie pytając".
Bzdura 2:
"Gdybyś miał kiedykolwiek do czynienia z legalną wersją TomToma... (w domyśle: nie miałeś nigdy do czynienia - przyp. Cat^).

Ad. Bzdura 1.:
Instalator TTN5 na PocketPC, uruchomiony z poziomu PC z dowolnej z płyt legalnego pakietu dystrybucyjnego instaluje mapy w dowolnie wskazanej przez użytkownika pamięci. Może to być pamięc wbudowana, dowolna karta pamięci lub dowolne miejsce w PC. W szczególności nie jest tworzona wersja instalacyjna na karcie, która po włożeniu startuje automatycznie.

Ad. Bzdura 2.:
Posiadam legalną wersję TTN5 i takiej używam. Krótki czas miałem również dostęp równolegle do krążącej po innych forach dyskusyjnych wersji pirackiej TTN5 (5.21), której instalacja polegała właśnie na zgraniu z folderu po rozpakowaniu zipa wszystkich plików na kartę, która po włożeniu do PDA uruchamiała automatycznie instalację TTN5, faktycznie o nic nie pytając. Co więcej: po takiej instalacji TTN5 faktycznie sam startował po włożeniu karty lub wykonaniu soft-reset. Stąd moje podejrzenia.

Konkluzja 1.:
Być może taki sposób instalacji, o  którym ty piszesz ma miejsce na PalmOS, ale ptica wyraźnie pisze, że ma hx4700...

Konkluzja 2.:
Być może są różne warianty legalnej dystrybucji TTN5... Ma ktoś legalną taką wersję, która albo jest dystrybułowana na karcie SD, albo instalator z płyty przygotowuje instalację na karcie, która automatycznie startuje po włożeniu karty?

A na koniec: Ciekawe dlaczego ptica milczy...?

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 04, 2006, 21:28:15 »
Bzdura 1:
"Instalator (TTN5 na PocketPC - pszyp. Cat^) ładuje mapy na kartę pamięci, nawet o to nie pytając".

Przepraszam, gdzie ja mowilem ze na pewno tak jest w przypadku PPC?
Wyraznie zaznaczylem ze mam do czynienia z Palm OS i wyrazilem przypuszczenie ze w przypadku PPC jest identycznie - cytuje: "Tomtom (przynajmniej na Palm OS) instaluje pliki map na karte pamieci."

Mam to powtarzac za kazdym razem??

Bzdura 2:
"Gdybyś miał kiedykolwiek do czynienia z legalną wersją TomToma... (w domyśle: nie miałeś nigdy do czynienia - przyp. Cat^).

Wynika to wprost z Twojej wypowiedzi.
Skoro atakujesz goscia, ktory opisuje standardowe zachowanie sie TTN (przynajmniej w przypadku P-OS, przypuszczam ze w przypadku PPC jest stosowana podobna filozofia), to wyjasnienia sa dwa:
1. Nigdy nie uzywales TT (a przynajmniej nie na tyle zeby zauwazyc ten feature)
2. Uzywales nielegalnej wersji, ktora jest tej funkcji pozbawiona...

Ad. Bzdura 1.:
Instalator TTN5 na PocketPC, uruchomiony z poziomu PC z dowolnej z płyt legalnego pakietu dystrybucyjnego instaluje mapy w dowolnie wskazanej przez użytkownika pamięci. Może to być pamięc wbudowana, dowolna karta pamięci lub dowolne miejsce w PC. W szczególności nie jest tworzona wersja instalacyjna na karcie, która po włożeniu startuje automatycznie.

A kto tu mowi o wersji instalacyjnej? Mowa o autostarcie po wlozeniu karty i tyle. Do instalacji ma sie to nijak. To raz.
Dwa, to jak sobie wyobrazasz zainstalowanie ponad 600MB mapy (mowimy oczywiscie o mapach legalnych, czyli w przypadku Polski - DE_AT_CZ_PL_PLUS) do wewnetrznej pamieci pocketa?
Innymi slowy, zostaje karta. A Ty sie dziwisz, ze TT zainstalowal mapy (oraz autostart) na karte... Sorry, ale troche dziwi mnie to zdziwienie :"P

Bede musial sprawdzic jak zachowuje sie TTN na PPC, w przypadku Palm OS zachowanie opisane przez Ptice jest normalne. I bardzo dobrze, bo nawet po hard resecie TT uruchamia sie natychmiast po wlozeniu karty.

Ad. Bzdura 2.:
Posiadam legalną wersję TTN5 i takiej używam. Krótki czas miałem również dostęp równolegle do krążącej po innych forach dyskusyjnych wersji pirackiej TTN5 (5.21), której instalacja polegała właśnie na zgraniu z folderu po rozpakowaniu zipa wszystkich plików na kartę, która po włożeniu do PDA uruchamiała automatycznie instalację TTN5, faktycznie o nic nie pytając. Co więcej: po takiej instalacji TTN5 faktycznie sam startował po włożeniu karty lub wykonaniu soft-reset. Stąd moje podejrzenia.

Konkluzja 1.:
Być może taki sposób instalacji, o  którym ty piszesz ma miejsce na PalmOS, ale ptica wyraźnie pisze, że ma hx4700...

Jak juz napisalem - musialbym zainstalowac swojego TTN na jakims pockecie i sprawdzic :")

Konkluzja 2.:
Być może są różne warianty legalnej dystrybucji TTN5... Ma ktoś legalną taką wersję, która albo jest dystrybułowana na karcie SD, albo instalator z płyty przygotowuje instalację na karcie, która automatycznie startuje po włożeniu karty?

Nie sadze. Zreszta jak juz wspomnialem - w moim przypadku nie tyle startuje instalator, co sam program.

A na koniec: Ciekawe dlaczego ptica milczy...?

To juz inne pytanie.

Mnie natomiast zaczyna meczyc podejrzliwosc i sposob przepytywania kazdego kto tylko ma problem nieco inny niz standardowy.
Ludzie, wyluzujcie troche, bo niedlugo trzeba bedzie przed napisaniem na forum wylegitymowac sie ze wszystkich posiadanych licencji i numerow seryjnych :/

*

Offline b98

• 541
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 04, 2006, 21:54:19 »
chłopy się nie kumacie co jeden pisze i drugi i potem takie kwiatki wszędzie :)))

Kwieto Twój domysł, że na pockecie jest jak na palmie (z domyślnie lub opcjonalnie instalowanym autostartem z karty) jest DURNY - zapamiętaj sobie i już więcej nie męcz - pocket nie jest zabawką dla panienek jak palm  - i tylko błagam nie produkuj się już więcej: bo palm stabilny i inne pierdoły :)) - to raz
a dwa to już przestań z tymi mapami - wiadomo, że mapy się wgrywa (choć można gdzie się chce na mądrym pockecie) na kartę - ale tylko mapy

Cat zaś się zbulwersował takim podejrzeniem, bo nawet nie sądził, że biedny TomTom musi dla palma takie cuda produkować, żeby palmiakom było łatwiej :)))))

*

Offline Poklik

• 2379
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 04, 2006, 22:14:09 »
Cytat: "b98"
chłopy się nie kumacie co jeden pisze i drugi i potem takie kwiatki wszędzie :)))

Kwieto Twój domysł, że na pockecie jest jak na palmie (z domyślnie lub opcjonalnie instalowanym autostartem z karty) jest DURNY - zapamiętaj sobie i już więcej nie męcz - pocket nie jest zabawką dla panienek jak palm  - i tylko błagam nie produkuj się już więcej: bo palm stabilny i inne pierdoły :)) - to raz
a dwa to już przestań z tymi mapami - wiadomo, że mapy się wgrywa (choć można gdzie się chce na mądrym pockecie) na kartę - ale tylko mapy

Cat zaś się zbulwersował takim podejrzeniem, bo nawet nie sądził, że biedny TomTom musi dla palma takie cuda produkować, żeby palmiakom było łatwie :)))))

Gościu, przestań  :bored: Jeżeli chcesz wywoływać kolejne wojny jaki system jest lepszy to idź gdzieś idziej, gdyż tu już było ich od groma...
Poza tym jeżeli nie znasz systemu PalmOS, nigdy nie miałeś do czynienia z Palmem to lepiej nic nie mów, ok? Bo takie wyuczone od innych gadanie już mnie cholernie wkurza  :wkurzony:
A co do tego autostartu to zapewne TT nie zrobiło go automatycznie dla kart do ppc, gdyż w Palmie tworzysz tylko jeden plik start.prc i uruchomi się on automatycznie na wszystkich Palmach. Natomiast z ppc jak widzisz, na jednym się nie uruchomi na drugim uruchomi, a do tego dla każdego typu procesora trzeba tworzyć inny katalog i osobny plik, więc dali sobie z tym spokój...

*

Offline b98

• 541
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 04, 2006, 22:26:55 »
ja nie wywołuję żadnych wojen - nie mam takiej potrzeby ani czasu
rozwiązałem tylko im problem bo się wzajemnie nie zrozumieli, jak to pockeciarz z palmoesiakiem :))))))

a tak poza tym to
tylko Kwieto ciągle męczy palm i palm :(((

« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 04, 2006, 22:39:04 »
Wg tego
http://www.superetrader.co.uk/tomtom-navigator-software-uk-inc-128mb-sd-card-p-357.html

"Software Installation

TomTom Navigator 5 comes with all the required software pre-installed on the SD Memory Card. As soon as you insert this into your Palm or Pocket PC the installation will auto-run and you will be ready to use the application in seconds. TomTom Navigator 5 doesn't need access to a PC to perform the installation. "

To fragment opisu zatem można ZDOBYĆ LEGALNĄ WERSJĘ TT5 instalującą się z karty!!!!!!!!!!!!!!!!!
b98 w PalmOS (gównianym) się da i w windozie (oczywiście cacy) RÓWNIEŻ!!! zatem Kwieto ma rację i wypada przeprosić.

*

Offline b98

• 541
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 04, 2006, 22:55:53 »
ee tam - mu tu mówimy o dystrybucji CD a nie jakichś wynalazkach :(((

a Kwieto pisał o zwykłej wersji, któa wrzuca jakiś palmowy tam start.prc albo coś takiego a w pockecie takich cudów nie ma i o to lata
a że lata tak dlatego, że w pockecie to by było trudniej zrobić to być może - szczerze mówiąc nie wiedziałem ale przy okazji oczywiście podkreśliłem znaczącą różnicę pomiędzy palmem a pocketem :)))))))

i Kwieto nawet nie wiedział pewno o dystrybucjach SD tylko mu chodziło ewidentnie o instalację, która dodatkowo ładuje ficzer autorun
ale jakby co to sorry, nie ma to tamto  :(

*

Offline Cat^

• 1017
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 05, 2006, 08:00:41 »
Cytat: "student2"
Wg tego
http://www.superetrader.co.uk/tomtom-navigator-software-uk-inc-128mb-sd-card-p-357.html
(...) można ZDOBYĆ LEGALNĄ WERSJĘ TT5 instalującą się z karty!!!!!!!!!!!!!!!!!
b98 w PalmOS (gównianym) się da i w windozie (oczywiście cacy) RÓWNIEŻ!!! zatem Kwieto ma rację i wypada przeprosić.

Faktycznie, jest coś takiego jak legalna instalka z karty SD TTN5...  :terrified:
Zatem lada chwila ptica potwierdzi "Tak, mam oczywiście legalnego TT5.00, którego nie będę aktualizował do 5.21 bo po co, skoro nie przeszkadzają mi bugi np. działania na ekranach VGA, zwłaszcza na moim hx4700"... I dobrze - jego wola.  :mysli:
Jeszcze jedno: tak jak ja nie widziałem na oczy legalnego TTN5 na PalmOS - tak kwieto nie widział na oczy legalnego TTN5 na PocketPC. Więc rozmawialiśmy de facto o dwóch różnych rzeczach. Trochę mnie to dziwi bi post był w dziale PocketPC i wyraźnie ptica napisał, że chodzi mu o swojego hx4700, który z pewnością nie działa pod PalmOS... Tyle, że to nie ja bezpodstawnie oskarżałem kwieto o złodziejstwo tylko on mnie.
I za to wypada przeprosić. Dla mnie EOT.

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 05, 2006, 09:16:01 »
ee tam - mu tu mówimy o dystrybucji CD a nie jakichś wynalazkach :(((
a Kwieto pisał o zwykłej wersji, któa wrzuca jakiś palmowy tam start.prc albo coś takiego a w pockecie takich cudów nie ma i o to lata

I dlatego po HR w Palm OS masz w pelni funkcjonalnego TT, a a na PPC nie... :"P (Tyle a propos wojen systemowych).

Dystrybucje na karcie SD widzialem, choc oczywiscie masz racje, pisalem tu o wersji instalowanej z CD - chocby dlatego ze nie pamietalem czy ow TT na kartach dotyczyl TTN, czy map do GO :"P

Jeszcze jedno: tak jak ja nie widziałem na oczy legalnego TTN5 na PalmOS - tak kwieto nie widział na oczy legalnego TTN5 na PocketPC.

Alez oczywiscie ze widzialem - wersje instalacyjna. Instalacja z CD jest "hybrid", pozwala na zainstalowanie TT zarowno na Palm OS, jak i na PPC. Wersji legalnej, URUCHOMIONEJ na PPC, rzeczywiscie nie widzialem...

Tyle, że to nie ja bezpodstawnie oskarżałem kwieto o złodziejstwo tylko on mnie. I za to wypada przeprosić. Dla mnie EOT.

Z mojego punktu widzenia Twoje zarzuty wobec Pticy mialy rownie silna/slaba podstawe jak moje wobec Ciebie. Powiem wiecej - celowo zaczalem sugerowac ze nie miales nigdy do czynienia z legalna wersja.
Czemu? Bo drazni mnie przesadna podejrzliwosc i zakladanie ze kazdy kto ma problem z danym softem ma na 100% piracka wersje. Oczywiscie, sa przypadki oczywiste, ale tez - jak przekonales sie na wlasnej skorze - sa przypadki ktore oczywiste nie sa.
Odnosze tez wrazenie, ze cala ta nagonka na "piratow" nacechowana jest w wielu przypadkach (ne twierdze ze w Twoim) - hipokryzja.

*

Offline Cat^

• 1017
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 06, 2006, 01:22:50 »
(...)I dlatego po HR w Palm OS masz w pelni funkcjonalnego TT, a a na PPC nie... :"P (Tyle a propos wojen systemowych)(...)

A na PPC po HR robisz Restore z Backupu na karcie i masz nie tylko wpełni funkckonalnego TT, ale i wszystkie pozostałe zainstalowane aplikacje... - to tak już zupełnie na zakończenie tej durnej dyskusji...

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpień 06, 2006, 11:40:32 »
(...)I dlatego po HR w Palm OS masz w pelni funkcjonalnego TT, a a na PPC nie... :"P (Tyle a propos wojen systemowych)(...)

A na PPC po HR robisz Restore z Backupu na karcie i masz nie tylko wpełni funkckonalnego TT, ale i wszystkie pozostałe zainstalowane aplikacje... - to tak już zupełnie na zakończenie tej durnej dyskusji...

Restore backupu AFAIK mozesz zrobic na kazdym systemie :"P

*

Offline DonFelipe

• *
  • 77
  • Sprzęt: Sony Clie NX70, Dell Axim X51V
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 07, 2006, 10:21:59 »
Należy dodać iż większość użytkowników ppc katuje TT5 w rozdzielczości 240x320 co rzeczywiście może być męczarnią i prowadzić do frustracji w porównaniu z  palmowym 320x480. Poza tym w wersji na PalmOS rzeczywiście instaluje się start.prc odpalający aplikację z karty co czasami bywa przydatne. Sądząc z postu otwierającego ten wątek odpalenie TT5 na ppc zajmuje nieco czasu zaś na PalmOS aplikacja po kliknięciu po prostu pojawia się na ekranie:) Można jeszcze dodać że TT5 na PalmOS chodzi płynnie na procesorku 200MHz zaś na PPC jakoś tak nieco rwie:)
Pozdrawiam
Filip

*

Offline Poklik

• 2379
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 07, 2006, 10:24:38 »
Cytat: "DonFelipe"
Należy dodać iż większość użytkowników ppc katuje TT5 w rozdzielczości 240x320 co rzeczywiście może być męczarnią i prowadzić do frustracji w porównaniu z  palmowym 320x480. Poza tym w wersji na PalmOS rzeczywiście instaluje się start.prc odpalający aplikację z karty co czasami bywa przydatne. Sądząc z postu otwierającego ten wątek odpalenie TT5 na ppc zajmuje nieco czasu zaś na PalmOS aplikacja po kliknięciu po prostu pojawia się na ekranie:) Można jeszcze dodać że TT5 na PalmOS chodzi płynnie na procesorku 200MHz zaś na PPC jakoś tak nieco rwie:)
Pozdrawiam
Filip

No to sobie nagrabiłeś chłopie. Pocketowcy nie dadzą ci teraz spokoju  :))

*

Offline DonFelipe

• *
  • 77
  • Sprzęt: Sony Clie NX70, Dell Axim X51V
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpień 07, 2006, 10:31:57 »
Tak jak w reklamie Plusa
"Oczywiście szanujemy bardzo tych użytkowników" :)

P.S. Parę osób samo się o to prosiło.

*

Offline b98

• 541
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpień 07, 2006, 10:33:22 »
ee tam spoko

ciekawi mnie tylko skąd wynika podobno szybsze działanie i przede wszystkim odpalanie TTN pod palmem ?? (bo działać na pewno nie działa szybciej niż na looxowych rozpędzonych do 624MHz koniach elektronicznych :)))) ),
kwestia optymalizacji bibliotek ?

poza tym ja Don la de Felipe :) katuję TTN w 640/480 i tak sobie myślę, że to dopiero frustrujące jest dla takiego palmiaka działać w 320/480 :))))))

*

Offline Poklik

• 2379
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpień 07, 2006, 10:46:13 »
ciekawi mnie tylko skąd wynika podobno szybsze działanie i przede wszystkim odpalanie TTN pod palmem ?? (bo działać na pewno nie działa szybciej niż na looxowych rozpędzonych do 624MHz koniach elektronicznych :)))) ),
kwestia optymalizacji bibliotek ?

Tyle, że my tu mówimy o wolniejszych prockach rzędu 200mhz, a nie 624. Jak myślisz, jak by TT chodziło na takim h1910 w porównaniu do nx70? ;)

poza tym ja Don la de Felipe :) katuję TTN w 640/480 i tak sobie myślę, że to dopiero frustrujące jest dla takiego palmiaka działać w 320/480 :))))))

Tu akurat zgodzę się z tobą, jednak najtańszy Palm z 320x480 kosztuje około 300zł, natomiast najtańszy Pocket z 480x640 tylko 800zł. (oczywiście mówię tu o używanych palmtopach).

PS. Żeby potem nie było, to ja jestem neutralny: lubię i PalmOS i WindowsMobile. :)