Bzdura 1:
"Instalator (TTN5 na PocketPC - pszyp. Cat^) ładuje mapy na kartę pamięci, nawet o to nie pytając".
Przepraszam, gdzie ja mowilem ze na pewno tak jest w przypadku PPC?
Wyraznie zaznaczylem ze mam do czynienia z Palm OS i wyrazilem przypuszczenie ze w przypadku PPC jest identycznie - cytuje: "Tomtom (przynajmniej na Palm OS) instaluje pliki map na karte pamieci."
Mam to powtarzac za kazdym razem??
Bzdura 2:
"Gdybyś miał kiedykolwiek do czynienia z legalną wersją TomToma... (w domyśle: nie miałeś nigdy do czynienia - przyp. Cat^).
Wynika to wprost z Twojej wypowiedzi.
Skoro atakujesz goscia, ktory opisuje standardowe zachowanie sie TTN (przynajmniej w przypadku P-OS, przypuszczam ze w przypadku PPC jest stosowana podobna filozofia), to wyjasnienia sa dwa:
1. Nigdy nie uzywales TT (a przynajmniej nie na tyle zeby zauwazyc ten feature)
2. Uzywales nielegalnej wersji, ktora jest tej funkcji pozbawiona...
Ad. Bzdura 1.:
Instalator TTN5 na PocketPC, uruchomiony z poziomu PC z dowolnej z płyt legalnego pakietu dystrybucyjnego instaluje mapy w dowolnie wskazanej przez użytkownika pamięci. Może to być pamięc wbudowana, dowolna karta pamięci lub dowolne miejsce w PC. W szczególności nie jest tworzona wersja instalacyjna na karcie, która po włożeniu startuje automatycznie.
A kto tu mowi o wersji instalacyjnej? Mowa o autostarcie po wlozeniu karty i tyle. Do instalacji ma sie to nijak. To raz.
Dwa, to jak sobie wyobrazasz zainstalowanie ponad 600MB mapy (mowimy oczywiscie o mapach
legalnych, czyli w przypadku Polski - DE_AT_CZ_PL_PLUS) do wewnetrznej pamieci pocketa?
Innymi slowy, zostaje karta. A Ty sie dziwisz, ze TT zainstalowal mapy (oraz autostart) na karte... Sorry, ale troche dziwi mnie to zdziwienie :"P
Bede musial sprawdzic jak zachowuje sie TTN na PPC, w przypadku Palm OS zachowanie opisane przez Ptice jest normalne. I bardzo dobrze, bo nawet po hard resecie TT uruchamia sie natychmiast po wlozeniu karty.
Ad. Bzdura 2.:
Posiadam legalną wersję TTN5 i takiej używam. Krótki czas miałem również dostęp równolegle do krążącej po innych forach dyskusyjnych wersji pirackiej TTN5 (5.21), której instalacja polegała właśnie na zgraniu z folderu po rozpakowaniu zipa wszystkich plików na kartę, która po włożeniu do PDA uruchamiała automatycznie instalację TTN5, faktycznie o nic nie pytając. Co więcej: po takiej instalacji TTN5 faktycznie sam startował po włożeniu karty lub wykonaniu soft-reset. Stąd moje podejrzenia.
Konkluzja 1.:
Być może taki sposób instalacji, o którym ty piszesz ma miejsce na PalmOS, ale ptica wyraźnie pisze, że ma hx4700...
Jak juz napisalem - musialbym zainstalowac swojego TTN na jakims pockecie i sprawdzic :")
Konkluzja 2.:
Być może są różne warianty legalnej dystrybucji TTN5... Ma ktoś legalną taką wersję, która albo jest dystrybułowana na karcie SD, albo instalator z płyty przygotowuje instalację na karcie, która automatycznie startuje po włożeniu karty?
Nie sadze. Zreszta jak juz wspomnialem - w moim przypadku nie tyle startuje instalator, co sam program.
A na koniec: Ciekawe dlaczego ptica milczy...?
To juz inne pytanie.
Mnie natomiast zaczyna meczyc podejrzliwosc i sposob przepytywania kazdego kto tylko ma problem nieco inny niz standardowy.
Ludzie, wyluzujcie troche, bo niedlugo trzeba bedzie przed napisaniem na forum wylegitymowac sie ze wszystkich posiadanych licencji i numerow seryjnych :/