instalacja programu na kartę

• 11 Odpowiedzi
  • 2140 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 28, 2006, 18:59:27 »
Czy tomtom na karcie działa tak samo jak zainstalowany w RAMie pocketa? Czy zainstalowany na karcie stwarza jakieś dodatkowe problemy? Myślę o kupnie mio 180 i tomtoma.Jak wiadomo w takim sprzęcie po rozładowaniu baterii dane z RAMu znikają.

*

Offline yayco

• 870
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 28, 2006, 19:17:21 »
W ramach testowania mojego Asusa instalowałem tomtoma na SD, na Flash Disku i (za przeproszeniem) na "Urządzeniu". W zasadzie nie dostrzegałem znaczących różnic, choć subiektywnie uznałem , że Flash Disk ni najbardziej odpowiada.

A jeśli obawiasz się rozładowania baterii, to może pomyśl o backupie?

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 28, 2006, 19:54:56 »
Hmmmmmm Tak czy siak jak ci sie rozładuje to nawet jak jest na karcie to utracisz dane z rejestru windowsa i tomtom nie odpali. Najlepszym rozwiązaniem jest zrobienie backupa na kartę pamięci, po utracie danych przywracasz wszystko w 2 minuty

Odp: instalacja programu na kartę
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 18, 2008, 20:59:54 »
Witam!
Jak udało się wam zainstalować TomTom-a na karcie pamięci??
Mi od razu instaluje się na pamięci wew.(brak opcji wyboru lokalizacji instalacji)
Moja wersja to ttn 6.032 v8351
Pozdrawiam
HTC Artemis (O2 Orbit)
Artemis Touch 3.01 full
CoPilot Live 7

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 22, 2008, 13:54:49 »
Ponawiam pytanie odnośnie instalacji TT na karcie!
HTC Artemis (O2 Orbit)
Artemis Touch 3.01 full
CoPilot Live 7

*

Dżeju

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 22, 2008, 14:25:11 »
Przenieś "ręcznie" katalog TomTom z PDA na kartę, wskaż później nową ścieżkę dostępu i po kłopocie - przynajmniej u mnie  :mrgreen:

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 22, 2008, 20:10:58 »
wskaż później nową ścieżkę dostępu i po kłopocie  :mrgreen:
Może to śmieszne pytanie dla niektórych ale jak to zrobić??? ;)
HTC Artemis (O2 Orbit)
Artemis Touch 3.01 full
CoPilot Live 7

*

Dżeju

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 22, 2008, 20:38:11 »
Nie wiem jakie masz inne oprogramowanie, jeśli jest to np. SPB Plus - to definiujesz nową pozycję w którejś z zakładek.
Tradycyjnie, to:
- łączysz PDA z PC poprzez AS
- otwierasz dowolnego menadżera plików - np. Windows Explorer
- klikasz na mój komputer, aby rozwinąć drzewo
- klikasz na pozycję "Urządzenie przenośne", następnie na katalog karty SD, gdzie przegrałeś TT i szukasz tam pliku TomTom Navigator.exe
- klikasz prawym klawiszem myszki na TomTom Navigator.exe i wybierasz kopiuj
- szukasz w drzewie katalogów - Urządzenie przenośne/Windows/Start Menu/Programs
- do katalogu Programs wklejasz skopiowany wcześniej SKRÓT (będąc w katalogu Programs, klikasz prawy klawisz myszki i wybierasz wklej skrót)
Wówczas po tąpnięciu w Start na PPC, a następnie Programs, będziesz miał nową pozycję: skrótTomTomNawvigator.exe - klikasz i powinien otwierać się TT bez problemu.
Jeśli zbyt łopatologicznie - to sory.

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 22, 2008, 21:55:51 »
Dzięki!
Zrobione
HTC Artemis (O2 Orbit)
Artemis Touch 3.01 full
CoPilot Live 7

*

Offline burz

• **
  • 110
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 02, 2008, 18:07:30 »
Podepnę się pod ten wątek ze swoim pytaniem.
Planuję zakup TT Navigator 6 PL.CZ.HU.SK.- karta SD do zainstalowania na Etenie X600. Pytanie brzmi: czy TT zainstaluje się do pamięci Etena, czy może na kartę SD. Jeśli do pamięci, to dalszy ciąg tego pytania jest bezprzedmiotowy. Ale jeśli na kartę, to nie chciałbym przekładać co chwila kart, bo na jednej mam TT, a na drugiej, o większej pojemności, wszystko pozostałe. Czy można skopiować oryginalną kartę z TT na większą i dopiero z niej instalować?
Drugie pytanie: czy TT oferuje darmową aktualizację swoich map, jak np. Automapa. Jeśłi tak, to w jakim okresie po rejestracji oraz jak często są dostępne takie aktualizacje.
Trzecie pytanie: czy przy pokryciu Słowacji 16%, da się tam w ogóle jeździć z TT?
I ostatnie: czy TT Navigator będzie działał na Etenie X600?

dzięki i pozdrawiam

*

Offline Driv3r

• **
  • 128
  • Sprzęt: TomTom Go 600 / Go 1005 Live
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 03, 2008, 12:43:32 »
Drugie pytanie: czy TT oferuje darmową aktualizację swoich map, jak np. Automapa. Jeśłi tak, to w jakim okresie po rejestracji oraz jak często są dostępne takie aktualizacje.

nie ma dostepnych aktualizacji darmowych

Trzecie pytanie: czy przy pokryciu Słowacji 16%, da się tam w ogóle jeździć z TT?

Da sie ale tylko po 16% drog :D ogolnie tylko autostrady i drogi glowne - czyli porazka - kup od razu na granicy atlas slowacji zwlaszzca ze nowych drog TT nie bedzie mial

I ostatnie: czy TT Navigator będzie działał na Etenie X600?

bez problemu powinien dzialac

*

Offline burz

• **
  • 110
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 03, 2008, 23:05:53 »
Dzięki, kupiłem Automapę.