Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Nawigacja GPS
TomTom
HTC TyTn - MDA VARIO II
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
HTC TyTn - MDA VARIO II
9 Odpowiedzi
1043 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
fixpol
2
HTC TyTn - MDA VARIO II
«
dnia:
Styczeń 02, 2007, 11:22:45 »
Mam pytanie, czy TT6 dziala komus na MDA VARIO II ( HTC Tytn). Mimo wielu prób instalacji , program nie widzi map. Nawet skopiowany z kart SD ( dzialajacy w MDA II !!!). Co ciekawe, HOME TOM TOM widzi mapy jako zainstalowane.
Tomek_
184
HTC TyTn - MDA VARIO II
«
Odpowiedź #1 dnia:
Styczeń 02, 2007, 11:28:20 »
Wg strony TT6 jest kompatybilny z T-Mobile
MDA Compact, MDA III, MDA Pro wiec bardzo prawdopodobne, ze rowniez z MDA VARIO II. Jesli nie widzi map to zadzwon do pomocy technicznej.
marcus
761
HTC TyTn - MDA VARIO II
«
Odpowiedź #2 dnia:
Styczeń 02, 2007, 11:31:06 »
TT6 działa na HTC Tytn w 100%,
choć czasami zdarza się, że system ma chwilowe zwisy
----------------------------
the born to be wild
Tomek_
184
HTC TyTn - MDA VARIO II
«
Odpowiedź #3 dnia:
Styczeń 02, 2007, 12:58:31 »
fixpol, czy TT6, ktorego uzywasz jest oryginalny? Nie chcialbym oskarzac, ale twoj problem jest pospolity dla piratow.
waflo
334
HTC TyTn - MDA VARIO II
«
Odpowiedź #4 dnia:
Styczeń 02, 2007, 17:39:57 »
Potwierdzam, TTN6 dziala bezproblemowo na MDA VARIO II (HTC Tytn, SPV M3100)...
lukjod
503
HTC TyTn - MDA VARIO II
«
Odpowiedź #5 dnia:
Styczeń 03, 2007, 02:24:06 »
problem nie mam nic wspolnego z rodzajem wersji TT6. Wystepuje i przy 6.01 i 6.02 7910 i 6.02 7980. Problem wystepuje na Vario 2 z nowym softem ERY i bootloaderem 1.06. Do pobrania z ich strony jest nawigacja.cab ktory jednak probuje podmnienic pliki zapisane w romie i oczywiscie operacja konczy sie bledem.
Sa 2 rozwiazanie
1. zmieniamy soft z polskiego z ERY na np 1.35 WWE South Africa i program dziala idealnie (kazda z wymienionych wersji)
2.Podmieniamy bootloader na 1.04 sciagamy cid locka, odblokowujemy ext rom i go kopiujemy na pc. Dogrywamy nawigacja.cab dopisujemy w sciezce instalowania sie extroma, wgrywamy go do Vario2 i robimy hard reset. Instalujemy wybrana wersje TTN6 wgrywamy mapy i nawigujemy... przy czym rom w Vario pozostaje pl
po szczegoly udaj sie na xda-developers.com
moje palmtopy: MDA1 -> MDA2 -> MDA3 -> Wizard -> Hermes -> Kaiser -> Raphael -> Blackstone -> Leo
KeriM36
809
Sprzęt: Nokia E66 i powrót do MDA Compact 3
HTC TyTn - MDA VARIO II
«
Odpowiedź #6 dnia:
Styczeń 03, 2007, 18:21:19 »
witajcie
nie wiem czy sie zgodzicie czy nie ale wg mnie plik ze strony ery o nazwie nawigacja.cab chyba jedyne co robi to zmienia nazwe "karta pamięci" na "karta pamieci". w skrocie zmienia ę na e
a m.in. jest to potrzebne do zarejestrowania swiezo zainstalowanych mapek na automapie.
gdy nazwa jest z polska czcionka nie ma mozliwosci zrobienia tego automatycznie tylko trza recznie wklepywac kody dla wszystkich mapek.
tak wiec to zmienia na pewno, ale czy cos wiecej sie kryje w tym cab'ie nie wiem
pozdrawiam
KeriM
fixpol
2
HTC TyTn - MDA VARIO II
«
Odpowiedź #7 dnia:
Styczeń 04, 2007, 20:09:17 »
Dzieki Lukjod,
Twoje uwagi to najbardziej sensowne . Udalo sie.Proponuje jednak mala modyfikacje poniewaz twoj sposob wgrania nawigacja.cab to totalna ruina systemu. A mozna duuuuzo prosciej. Wystarczy zainstalowac sprytny programik Hermes Tweaker dostepny na
www.fit4cat.de
. Dzieki niemu odblokujemy ROMjednym kliknieciem. Poza tym ma wiele innych pozytecznych funkcji. CAB instaluje sie bezproblemowo. Mysle, ze polskie ę w nazwie karty moze byc przyczyna nieprawidlowego dzialania TT6. Teraz jest bez klopotow.
Dzieki za pomoc i mam nadzieję ze moje uwagi tez okaza sie uzyteczne/
lukjod
503
HTC TyTn - MDA VARIO II
«
Odpowiedź #8 dnia:
Styczeń 04, 2007, 22:21:50 »
@ fixpol
Twoja metoda zadziala dopiero po zmianie spl na 1.04
moje palmtopy: MDA1 -> MDA2 -> MDA3 -> Wizard -> Hermes -> Kaiser -> Raphael -> Blackstone -> Leo
Michel
183
HTC HD2
HTC TyTn - MDA VARIO II
«
Odpowiedź #9 dnia:
Styczeń 14, 2007, 13:57:40 »
Stabilność TT na TyTN i pochodnych polepsza się dość znacznie z wersją 6.100 (7970). Jest też nieco szybszy.
HTC HD2
HTC Hero
TomTom Go 920T
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »