HTC TyTn - MDA VARIO II

• 9 Odpowiedzi
  • 1040 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HTC TyTn - MDA VARIO II
« dnia: Styczeń 02, 2007, 11:22:45 »
Mam pytanie, czy TT6 dziala komus na MDA VARIO II ( HTC Tytn). Mimo wielu prób instalacji , program nie widzi map. Nawet skopiowany z kart SD ( dzialajacy w MDA II  !!!). Co ciekawe, HOME TOM TOM widzi mapy jako zainstalowane.

*

Offline Tomek_

• **
  • 184
HTC TyTn - MDA VARIO II
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 02, 2007, 11:28:20 »
Wg strony TT6 jest kompatybilny z T-Mobile
MDA Compact, MDA III, MDA Pro wiec bardzo prawdopodobne, ze rowniez z MDA VARIO II. Jesli nie widzi map to zadzwon do pomocy technicznej.

*

Offline marcus

• 761
  • Sprzęt: HTC Diamond
HTC TyTn - MDA VARIO II
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 02, 2007, 11:31:06 »
TT6 działa na HTC Tytn w 100%,
choć czasami zdarza się, że system ma chwilowe zwisy
----------------------------
the born to be wild

*

Offline Tomek_

• **
  • 184
HTC TyTn - MDA VARIO II
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 02, 2007, 12:58:31 »
fixpol, czy TT6, ktorego uzywasz jest oryginalny? Nie chcialbym oskarzac, ale twoj problem jest pospolity dla piratow.

*

Offline waflo

• 334
HTC TyTn - MDA VARIO II
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 02, 2007, 17:39:57 »
Potwierdzam, TTN6 dziala bezproblemowo na MDA VARIO II (HTC Tytn, SPV M3100)...

*

Offline lukjod

• 503
  • Sprzęt: touch HD 2
HTC TyTn - MDA VARIO II
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 03, 2007, 02:24:06 »
problem nie mam nic wspolnego z rodzajem wersji TT6. Wystepuje i przy 6.01 i 6.02 7910 i 6.02 7980. Problem wystepuje na Vario 2 z nowym softem ERY i bootloaderem 1.06. Do pobrania z ich strony jest nawigacja.cab ktory jednak probuje podmnienic pliki zapisane w romie i oczywiscie operacja konczy sie bledem.
Sa 2 rozwiazanie
1. zmieniamy soft z polskiego z ERY na np 1.35 WWE South Africa i program dziala idealnie (kazda z wymienionych wersji)
2.Podmieniamy bootloader na 1.04 sciagamy cid locka, odblokowujemy ext rom i go kopiujemy na pc. Dogrywamy nawigacja.cab dopisujemy w sciezce instalowania sie extroma, wgrywamy go do Vario2 i robimy hard reset. Instalujemy wybrana wersje TTN6 wgrywamy mapy i nawigujemy... przy czym rom w Vario pozostaje pl
po szczegoly udaj sie na xda-developers.com
moje palmtopy: MDA1 -> MDA2 -> MDA3 -> Wizard -> Hermes -> Kaiser -> Raphael -> Blackstone -> Leo

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
  • Sprzęt: Nokia E66 i powrót do MDA Compact 3
HTC TyTn - MDA VARIO II
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 03, 2007, 18:21:19 »
witajcie

nie wiem czy sie zgodzicie czy nie ale wg mnie plik ze strony ery o nazwie nawigacja.cab chyba jedyne co robi to zmienia nazwe "karta pamięci" na "karta pamieci". w skrocie zmienia ę na e

a m.in. jest to potrzebne do zarejestrowania swiezo zainstalowanych mapek na automapie.
gdy nazwa jest z polska czcionka nie ma mozliwosci zrobienia tego automatycznie tylko trza recznie wklepywac kody dla wszystkich mapek.

tak wiec to zmienia na pewno, ale czy cos wiecej sie kryje w tym cab'ie nie wiem

pozdrawiam
KeriM

HTC TyTn - MDA VARIO II
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 04, 2007, 20:09:17 »
Dzieki Lukjod,
Twoje uwagi to najbardziej sensowne . Udalo sie.Proponuje jednak mala modyfikacje poniewaz twoj sposob wgrania nawigacja.cab to totalna ruina systemu. A mozna duuuuzo prosciej. Wystarczy zainstalowac sprytny programik Hermes Tweaker dostepny na www.fit4cat.de. Dzieki niemu odblokujemy ROMjednym kliknieciem. Poza tym ma wiele innych pozytecznych funkcji. CAB instaluje sie bezproblemowo. Mysle, ze  polskie ę w nazwie karty moze byc przyczyna nieprawidlowego dzialania TT6. Teraz jest bez klopotow.
Dzieki za pomoc i mam nadzieję ze moje uwagi tez okaza sie uzyteczne/

*

Offline lukjod

• 503
  • Sprzęt: touch HD 2
HTC TyTn - MDA VARIO II
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 04, 2007, 22:21:50 »
@ fixpol
Twoja metoda zadziala dopiero po zmianie spl na 1.04
moje palmtopy: MDA1 -> MDA2 -> MDA3 -> Wizard -> Hermes -> Kaiser -> Raphael -> Blackstone -> Leo

*

Offline Michel

• **
  • 183
  • HTC HD2
HTC TyTn - MDA VARIO II
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 14, 2007, 13:57:40 »
Stabilność TT na TyTN i pochodnych polepsza się dość znacznie z wersją 6.100 (7970). Jest też nieco szybszy.
HTC HD2
HTC Hero
TomTom Go 920T