HP Travel Companion RX5700 i TT 6

• 2 Odpowiedzi
  • 810 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HP Travel Companion RX5700 i TT 6
« dnia: Czerwiec 12, 2007, 21:33:04 »
Witam. Posiadam HP RX5700. Fabrycznie byl tam wgrany TT 6.1 z mapa PL-CZ-SK-HU-GR-TR-RU.
Poniewaz chcialem dorzucic mape zachodniej europy zainstalowalem z plyty TT 6.1 full. Niestety ten instalowany po uruchomieniu wyswietla sie z odwroconym ekranem !!
I to tak dziwnie ze obraz wyswietla do gory nogami ale klikac nalezy na czuja tak jakby wyswietlalo sie dobrze. Czyli jezeli przyciski Gotowe, Anuluj itp wyswietlaja sie standardowo na dole to u mnie wyswietlaja sie na gorze do gory nogami ale klikac musze tam gdzie powinny byc czyli na dole.

Jak uruchomie TT z katalogu w ktorym byl oryginalnie zainstalowany to jest wszystko ok ale oczywiscie te mapy sa dla niego nieaktywowane.
Tak jakby HP jakos sie zabezpieczyl i pozwalal uzywac tylko zainstalowanej przez niego wersji.
Spotkal sie ktos z takim przypadkiem? Jakies pomysly ?

*

Offline kwieto

• 2785
Odp: HP Travel Companion RX5700 i TT 6
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 13, 2007, 06:15:22 »
Witam. Posiadam HP RX5700. Fabrycznie byl tam wgrany TT 6.1 z mapa PL-CZ-SK-HU-GR-TR-RU.
Poniewaz chcialem dorzucic mape zachodniej europy zainstalowalem z plyty TT 6.1 full. Niestety ten instalowany po uruchomieniu wyswietla sie z odwroconym ekranem !!
I to tak dziwnie ze obraz wyswietla do gory nogami ale klikac nalezy na czuja tak jakby wyswietlalo sie dobrze. Czyli jezeli przyciski Gotowe, Anuluj itp wyswietlaja sie standardowo na dole to u mnie wyswietlaja sie na gorze do gory nogami ale klikac musze tam gdzie powinny byc czyli na dole.

Jak uruchomie TT z katalogu w ktorym byl oryginalnie zainstalowany to jest wszystko ok ale oczywiscie te mapy sa dla niego nieaktywowane.
Tak jakby HP jakos sie zabezpieczyl i pozwalal uzywac tylko zainstalowanej przez niego wersji.
Spotkal sie ktos z takim przypadkiem? Jakies pomysly ?

A co za problem aktywować mapy dla TT wbudowanego w palmtopa?
Zresztą aktywacja map dla danego urządzenia (którą musiałeś zrobić po ich zainstalowaniu) powinna IMO odblokować mapy dla tego urządzenia niezależnie od tego skąd uruchamiasz program - ważne by ID urządzenia się zgadzało.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2007, 06:17:16 wysłana przez kwieto »
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

Odp: HP Travel Companion RX5700 i TT 6
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 19, 2007, 12:41:36 »
Mapy ktora byla juz na RX5700 razem z TT nie aktywowalem. Nie wymagala tego.

TT 6 full ktorego mam kupilem z mysla o innym PDA na ktory czekam i instalacje puscilem tak z ciekawosci zeby zobaczyc jak przebiega proces - to moj pierwszy kontakt z TT.

Dziwi mnie ze TT zainstalowany z plyty nie dziala (odwrocony) ekran. Teraz to juz wogole pogrzebalem strasznie. Wycialem z PDA wszystkie katalogi ktore zawieraly cos od TT myslac ze sie to gryzie z nowa instalka.  Zainstalowalem i kiszka - odwrocony ekran. Najgorsze ze restore systemu nie przywraca oryginalnej wersji TT z mapa PL. Chyba skasowalem za duzo.