Gwarancja najnowszych map

• 9 Odpowiedzi
  • 2571 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mago

• 325
Gwarancja najnowszych map
« dnia: Czerwiec 08, 2008, 14:58:37 »
Witam wszystkich.
Kupilem sobie GO 720 z Mapa Europy Zachodniej i Mapa Europy Wschodniej. Chce skorzystac z Gwarancji Najnowszych Map ale TT Home proponuje mi jedynie download Europy Zachodniej w wersji 720 (mam 705). Co robic aby uaktualnic rowniez Europe Wschodnia (rowniez 705 na 720)?

Kolejne pytanie: jak wiadomo posiadanie dwoch osobnych map (wschod i zachod) jest strasznie uciazliwe z tego wzgledu, ze nie da sie zaplanowac trasy np z Warszawy do Berlina. Czy da sie te dwie mapy zamienic na jedna obejmujaca zarowno wschod jak i zachod?

Pozdrawiam i z gory dziekuje.

*

kichu1979

Odp: Gwarancja najnowszych map
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 08, 2008, 16:26:48 »
W pierwszej sprawie trzeba pisac do supportu, aby udostepnili Ci rowniez te druga mape.

Jesli chodzi o te druga mozliwosc obawiam sie, ze nie da sie. Pozostaje tylko zakup mapy WCE.

*

Offline mago

• 325
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 11, 2008, 08:15:35 »
Zadzwonilem do supportu TT, bardzo mila Pani powiedziala mi, ze nie ma sprawy, bede mogl zamienic moje dwie mapy na jedna duza i to aktualna. Musialem wyslac jej troche dokumentow (m.innymi skan dowodu zakupu) i obecnie czekam na maila z informacja, ze moge sobie sciagnac mape. Jesli wszystko dojdzie do skutku to bede pod wrazeniem supportu TT.

*

Offline ruphert

• *
  • 71
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: TomTom ONE 2nd Edition
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 12, 2008, 08:34:36 »
Zadzwonilem do supportu TT, bardzo mila Pani powiedziala mi, ze nie ma sprawy, bede mogl zamienic moje dwie mapy na jedna duza i to aktualna. Musialem wyslac jej troche dokumentow (m.innymi skan dowodu zakupu) i obecnie czekam na maila z informacja, ze moge sobie sciagnac mape. Jesli wszystko dojdzie do skutku to bede pod wrazeniem supportu TT.
Tylko czym się tu ekscytować, że im system nie działa i nie można zrobić aktualizacji automatycznie przez tomtoma tylko trzeba bawić się w telefonowanie i wysyłanie dokumentów?

*

Offline MaXyM

• 469
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 23, 2008, 14:53:13 »
Czy Europa wschodnia to aby na pewno Warszawa? WYdawalo mi sie ze Polska lezy na mapach Europy Centralnej.
HTC HD | radio: 1.17.25.09 | OS: Energy 23569 Titanium 14.Jul1010 | spb MobileShell

*

Offline ruphert

• *
  • 71
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 23, 2008, 14:54:51 »
Czy Europa wschodnia to aby na pewno Warszawa? WYdawalo mi sie ze Polska lezy na mapach Europy Centralnej.

Europa wschodnia to napewno Warszawa ;) Aczkolwiek można ją również znaleźć na mapie europy centralnej :)

*

Offline MaXyM

• 469
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 23, 2008, 16:19:37 »
Serio? czyli Polska jest na mapach tak Europy Centralnej jak i Wschodniej? Sa jeszcze inne kraje majace to szczescie?
HTC HD | radio: 1.17.25.09 | OS: Energy 23569 Titanium 14.Jul1010 | spb MobileShell

*

Offline ruphert

• *
  • 71
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 23, 2008, 16:24:33 »
Serio? czyli Polska jest na mapach tak Europy Centralnej jak i Wschodniej? Sa jeszcze inne kraje majace to szczescie?

Mapa Europy Środkowej i Zachodniej v7.20 pokrywa tereny nast?puj?cych pa?stw: Andory, Austrii, Belgii, Czech, Danii, Finlandii, Francji, Niemiec, Wielkiej Brytanii, W?och, Liechtensteinu, Luksemburga, W?gier, Monako, Norwegii, Polski, Portugalii, San Marino, S?owacji, Hiszpanii, Szwecji, Szwajcarii, Irlandii, Holandii, Wysp Kanaryjskich i Watykanu.
1883 MB - EUR 59.95

Mapa Europy Wschodniej v7.20 jest dost?pna na obszarze Czech, Estonii, W?gier, ?otwy, Litwy, Polski, S?owacji i S?owenii. Dodatkowo, Chorwacja w ograniczonym zakresie, w??cznie z g?ównymi miastami oraz wybrze?em. Inne kraje Europy Wschodniej uj?to w po??czonej sieci g?ównych dróg, która umo?liwia nieprzerwan? nawigacj? na ca?ym obszarze tego regionu.
135.9 MB - EUR 39.95

Mapa Europy Zachodniej v7.20 w pe?ni pokrywa terytoria Wielkiej Brytanii, Irlandii, Niemiec, Austrii, Szwajcarii, Lichtensteinu, Francji, Monako, W?och, San Marino, Watykanu, Hiszpanii, Portugalii, Andory, Belgii, Holandii, Luksemburga, Szwecji, Danii, Norwegii i Finlandii oraz Wysp Kanaryjskich.
1603.8 MB - EUR 69.95

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2008, 16:30:11 wysłana przez ruphert »

*

Offline MaXyM

• 469
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 23, 2008, 16:29:12 »
Dzieki

*

kichu1979

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 23, 2008, 17:16:42 »
Reasumujac to zadna wielka filozofia, ot po prostu brak konsekwencji w nazewnictwie map.

Zeby wszystko sie ukladalo w jedna logiczna calosc TomTom powinien
- albo zmienic nazwe mapy z Western + Central powinna na Western + Eastern
- albo zmienic nazwe mapy Eastern Europe na Central Europe

wtedy byloby spoknie.

Jako ciekawostke moze dodac, ze mapa Western and Central Europe rozciagnieta jest we wschodnim
kierunku nawet bardziej niz mapa Eastern Europe, bo obejmuje pokryciem takze europejska czesc Rosji.

Proponuje porownac zalaczone obrazki. Ten pierwszy to pokrycie mapy Western i Central Europe, to drugie Eastern :)

Podzial na te dwie mapy ma obecnie raczej znaczenie marketingowe. Duza mapa Western + Central europe
instalowana jest w modelach z wyzszej polki (nazwijmy to umownie europejskich), masz wtedy jednak duza
mape do nawigacji po calym naszym kontynencie. Natomiast mapa Eastern Europe instalowana jest w tanszych urzadzeniach, tzw. regionalnych z niszego segmentu.

Nie ma natomiast miedzy tymi mapach roznic w materiale mapowym, czylli Polska na mapie WCE w wersji 8.05 bedzie zawierala te same dane co Polska na mapie Eastern w tej samej wersji - 8.05.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2008, 17:25:40 wysłana przez kichu1979 »