Kolejne doskonałe posunięcie TomTom'a ! W najnowszej aktualizacji navcore (12.040) dla mojego urządzenia (go825live z polskiej dytrybucji), czyli pewnie i dla serii 1000, via... Zastąpiono usługę Google Local Search usługą Lokalne wyszukiwanie. Ta druga to jakiś żart, przynajmniej w Polsce jest ona jakimś mikro ułamkiem tego co dawało Google. A za tym jedyna działająca jak należy w Polsce usługa LIVE wycofana. Mogli mieć chociaż na tyle honoru, żeby Google'a wyłączać przy przedłużania subskrpycji LIVE, a nie z marszu...
Ostrzeżenie dla tych co jeszcze nie aktualizowali - nie róbcie tego jeśli macie usługi LIVE i korzystacie z Google!
Na moim pudelku stoi jak byk" Google - Lokalne wyszukiwanie z Google. Byłem od lat klientem Tomtom'a i wielu osobom poleciłem go, podbijając tym sprzedaż ich urządzeń. Nie zamierzam jednak dawać się dłużej robić w balona. Od 2 lat polityka Tomtom'a jest skandaliczna, jeśli chodzi o wodzenie klienta za nos. Od momentu wprowadzenia urządzeń z navcore 10 mieli same wpadki. Daleko nie szukając - usługa otrzymywania aktualizacji Mapshare zaczęła działać po prawie 2 latach od wprowadzenia pierwszych urządzeń z navcore 10 !! Oczywiście cały czas sprzedawali urządzenia reklamując je, jako mające Mapshare.
FY Tomtom.
P.S.
Do moderatora - proszę nie wciskać tego posta do wątku "Lista Navcore dla każdego TomToma", użytkownicy forum mają prawo bronić się przed tą aktualizacją rękoma i nogami!