Fotoradary Premium i Ceny paliw Europa (TT GO 930T)

• 12 Odpowiedzi
  • 4835 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tbadoo

• 21
  • Sprzęt: HTC Deserek; TT GO 930... at the moment ofc
Fotoradary Premium i Ceny paliw Europa (TT GO 930T)
« dnia: Czerwiec 26, 2010, 05:08:44 »
Witam.
Otóż zakupiłem wymieniony w temacie zestawik i w związku z tym iż wybieram się za parę dni do Polski mam dwa pytanka:
- jak się ma ten zestaw radarów jeśli chodzi o pokrycie w Polsce (czy szukać gdzieś dodatkowych POI)?
- jak działa i z czym to się je "Ceny paliw", gdzie to właściwie znaleźć i uruchomić w urządzeniu?

*

Offline Komarek.pl

• 429
  • Sprzęt: TT_GO/Sygic/AM + japko X
Odp: Fotoradary Premium i Ceny paliw Europa (TT GO 930T)
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 26, 2010, 20:09:46 »
Fotoradary: przed wyjazdem zaktualizuj przez TTH i wystarczy. Jak ostatnio jechałem do PL to nawet pokazał radar straży miejskiej we Wrocku  :]
Ceny paliw: tu masz linka: http://www.tomtom.com/services/service.php?id=12&tab=52
Jest co prawda po holendersku ale połapiesz się. BTW super działa w NL   B)
Pozdrawiam!
Komarek z Holenderskiej Depresji
RIP: TT_940_LIVE / GO 1005_LIVE :(
Zabytkowy Asus A696 nadal pracuje!

*

Offline tbadoo

• 21
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 26, 2010, 20:52:43 »
Dobra, dzięki. Ale z tej prezentacji dalej nie kumam gdzie mam tą funkcję znaleźć. Jak już ją znajdę to sobie poradzę dalej, tak apropos to ten link jest po angielsku u mnie, nie problem.

*

Offline Komarek.pl

• 429
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 27, 2010, 19:12:51 »
... nie kumam gdzie mam tą funkcję znaleźć ...
Tapnij ekran -> Menu główne -> 3 strona -> Usługi TT -> 1 strona -> Ceny paliw -> Odśwież (dwie goniące się strzałki) i załaduje ci aktualne ceny.
Ważne: najpierw wybierz trasę którą będziesz jechał (np. do PL) bo inaczej funkcja działa tylko w okolicy twojego domu lub tam gdzie ustawiłeś sobie Home   B)
Pozdrawiam!

*

Offline tbadoo

• 21
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 27, 2010, 22:25:15 »
Problem w tym iż po wejściu do menu Usługi TomTom nie mam funkcji "Ceny paliw", dziwne skoro zakupiłem tą opcję tak jak to wcześniej napisałem, funkcja Moje usługi "nie jest obsługiwana" mogę wejść tylko do Fotoradary TomTom, natomiast na dole ekranu widzę napis "Nazwa użytkownika: Anonimowy. Nie wiem co jest nie tak, nie widzę też opcji możliwości zalogowania się, mogę tylko ustawić w menu dane właściciela urządzenia. Może tu jest problem :/

*

Offline rpzem

• **
  • 127
  • iPhone TT GO Mobile
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 28, 2010, 07:33:09 »
A czy przypadkiem funkcja "ceny paliw" nie działa z urządzeniami live?

*

Offline Komarek.pl

• 429
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 28, 2010, 09:19:46 »
A czy przypadkiem funkcja "ceny paliw" nie działa z urządzeniami live?
Z live   B)
Pozdrawiam!

*

Offline tbadoo

• 21
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 28, 2010, 11:25:06 »
To po jakiego grzyba udostępniają tę ofertę razem z opcją cen paliw na urządzenie które jej nie obsługuje lol... ech tomtom na psy schodzi z roku na rok

A tak przy okazji, nie wiecie czemu nie działa - nie jest obslugiwana - większość funkcji w Usługach TomTom?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2010, 11:30:01 wysłana przez tbadoo »

*

Offline Waszko

• 1330
  • Sprzęt: TomTom Go 5200 WiFi, Discover
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 28, 2010, 11:40:21 »
Bo jak się nie mylę to w Polsce nie działa jeszcze kompletna usługa Live - ponoć może zostać wprowadzona jeszcze w tym roku.

*

Offline Komarek.pl

• 429
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 28, 2010, 13:09:38 »
Kolega tbadoo raczej nie mieszka w PL. W takim razie wg mnie popełnił błąd nie kupując urządzenia z Live chociaż z drugiej strony jak ktoś za dużo nie jeździ to niewielka strata.
Ja mieszkam pod Utrechtem a dojeżdżam do pracy do R-damu więc bez Live jak bez ręki  :]
czemu nie działa - nie jest obslugiwana - większość funkcji w Usługach TomTom?
Konkretnie które? Może masz nie wykupione usługi lub nie zaktywowane. Przy pierwszej rejestracji przez TTH pojawia się lista usług płatnych i bezpłatnych i możesz je aktywować.
Pozdrawiam!

*

Offline tbadoo

• 21
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 28, 2010, 23:12:07 »
Mieszkam w UK, a TT 930T to ja kupowałem jak chyba jeszcze nie było czegoś takiego jak LIVE. Z resztą  do cholerki, LIVE to są zebrane wcześniejsze usługi TomTom w jedno, więc nie wiem ocb i jaki problem. Podróżuję dużo i niedużo, raz do dwóch razy w roku podróż do polski plus to co tutaj na miejscu, w sumie coś trochę ponad 10K mil rocznie. Co do tego aktywowania usług płatnych na początku rejestracji TTH to skoro była możliwość wtedy, to powinna być i teraz - a jakoś nie przypominam sobie żeby była, choć jak go rejestrowałem pierwszy raz to miałem TT GO 510. Teraz nie działają mi tak: TomTom Pogoda, TomTom znajomi, Moje Usługi, Pobieranie UM-ów no i Konto TomTom, co już jest nieco dziwne. I to niezależnie od tego czy mam podłączony przez BT telefon i czy łapię sygnał z satelit.

EDIT: hmmm, a może ja w ogóle mam nieskminione połączenie GPRS przez fona? W sumie to sam już nie wiem, jest tu jakiś obeznawca od 930-ki?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2010, 23:19:06 wysłana przez tbadoo »

*

Offline sbi

• 592
  • Sprzęt: 6630, Tungsten T3, N73, GO930, 5800XM, HTC Hero
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 29, 2010, 10:20:16 »
Wygląda na to, że masz coś nie tak skonfigurowane. Gdy pierwszy raz łączyłeś TT z telefonem to zestawił Ci połączenie danych? Piszesz że nie możesz korzystać z żadnych usług, czy masz jakiś komunikat gdy próbujesz je wybrać?

*

Offline Komarek.pl

• 429
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 29, 2010, 10:54:52 »
tbadoo:
jak go rejestrowałem pierwszy raz to miałem TT GO 510. Teraz nie działają mi tak: TomTom Pogoda, TomTom znajomi, Moje Usługi, Pobieranie UM-ów no i Konto TomTom, co już jest nieco dziwne.
Może tu leży pies pogrzebany? Zacząłbym od sformatowania 930ki do zera i przeprowadzenia ponownej instalacji navcore i map (przedtem zgłoś do supportu). Przy instalacji zaznaczysz za które usługi chcesz dodatkowo zapłacić (np. fotoradary). Jak masz jakiś bonus w licencji to też pojawi się podczas instalacji. Potem skonfigurujesz tomka z fonem i sprawdzisz, czy widzi np. pogodę podczas jazdy. I gitara  B)
Pozdrawiam!