Zdecydowanie to drugie - ale zawsze miło jak są nowe obwodnice i nie trzeba się tarabanić przez centrum miasta - a dużo kierowców to niestety nie zawodowcy i nie wiedzą o istnieniu obwodnic i jadą przez centrum stojąc w korkach. Auutomapa to inna śpiewka - mają informacje z pierwszej ręki gdzie i kiedy otwierają nowe odcinki i niebagatelną liczbę aktywnych użytkowników, którzy non stop raportują błędy - i o dziwo dają rade jakoś wprowadzają w miarę szybko te poprawki a TeleAtlas mimio, że firma większa to robi to sporo wolniej. Nie wiem w zasadzie kto tam jest odpowiedzialny za nanoszenie poprawek, myslałem że Polski oddział ma coś wspólnego z tworzeniem map - ale widocznie się myliłem, bo tak wolna aktualzacja jest chyba wynikiem tego że robią mapy w jednym miejscu i po prostu się nie wyrabiają czasowo
znalazłem ciekawy temat, co konkurencja zamierza już niebawem wypuścić , część jest poniżej:
W niedalekiej przyszłości wdrożą:
integrację nowo powstałych dróg,
aktualne informację o zamkniętych odcinkach dróg,
niezależna aktualizację POI niezależne od map,
aktualizowanie fragmentów map z pamięci urządzenia.
a całość
http://pda.pl/news/navigon_zapowiada_usluge_live_map/ tomtom zapewne odpowie pytanie tylko kiedy i czym