Eastern Europe Maps (EEM) for TT One na PDA

• 12 Odpowiedzi
  • 2329 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 10, 2006, 20:31:39 »
Witam. Właśnie jestem na terenie Rumunii... No i rzecz jasna korzystam z EEM. Przez Słowację i Węgry przejechałem na PL-CZ-SL-HU v645 i tu odwzorowanie rewelacyjne - wskazalo mi piekny pensjonacik na wylocie z Koszyc, pieknie wskazalo objazd zalanego na 500 metrach odcinka drogi w górach... Normalnie bomba. Wyjeżdzając z Koszyc chciałem sprawdzić poprawność kalibracji EEM... No i co? Oczywiście (jakbym sie tego spodziewal!!!) totalna porażka.. Jeżeli przyciągnie nas do drogi to jakoś idzie... Ale jak nie to przekłamuje średnio 150 -250 metrów. Straszna lipa... Do granicy z Rumunią dojechałem na PL---HU, ale później porażka... I tu pojawia sie pytanie na koniec mojego przydługiego wywodu. Czy można wykalibrować mapy TT? Bo jeśli to jak dla mnie EEM nie nadaje do użytku, no poza określaniem: Czy w pobliżu jest jakaś droga, albo wioska. Dzięki za porady, pozdrawiam

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 10, 2006, 22:41:04 »
iGO rulez.
Map w żadnym programie ze skompilowanymi mapami nie wykalibrujesz.
W PDA kalibruje się tylko mapy rastrowe (skany) - jeśli nie były skalibrowane wcześniej.

A może...
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 11, 2006, 09:35:55 »
A może mi ktos powiedziec czy ma podobne problemy..? Mam mape bodajze z sierpnia 2005.. Pozdro 600

*

Offline kwieto

• 2785
Re: A może...
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 12, 2006, 12:03:05 »
Cytat: "Robertkar"
A może mi ktos powiedziec czy ma podobne problemy..? Mam mape bodajze z sierpnia 2005.. Pozdro 600

Taaaa, przygotowuje "sprawozdanie" z dzialania TT po Rumunii (bylem na poczatku Maja), tyle ze jeszcze nie wywolalem zdjec co by wrzucic zdjecia tamtejszych drog :"P

Mapa ma dokladnie ten sam problem, natomiast testujac ja w HU i SK nie napotkalem na problemy. Podobnie w Polsce program nawiguje poprawnie...
Jestem ciekaw jakie bedze odwzorowanie dalej na poludnie?
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 19, 2006, 02:48:12 »
na Ukrainie, w Rosji, na Litwie i Łotwie ta mapa to totalne nieporozumienie

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 19, 2006, 10:45:55 »
Jechałem z tą mapą do Bułgarii przez Serbie i prowadziła spoko owszem pare razy byłem poza wyznaczoną drogą ale generalnie cały czas prowadziła ok. Było przesunięcie do 100m względem rzeczywistych dróg ale nawet przejezdrzając przez Belgrad  Sofie i inne miasta zdała egzamin :). Daleko jej do doskonałości ale  jest bardzo pomocna.
Pozdrawiam

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 19, 2006, 10:52:40 »
Nie bardzo rozumiem skad Wasze pretensje - przeciez macie pirata , tej mapy nigdy oficjalnie TT nie udostepnil na rynku, nigdy nie pojawila sie w sprzedazy, to jakas wersja beta.
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 19, 2006, 12:45:08 »
No właśnie, tak jak MOI napisał iGO rulez  :P  Rumunia jest pokryta w 95%, są także głowne drogi bułgarii. Wczoraj kolega wrócił z chorwacji imówi że iGo rewelacyjnie się tam spisało.

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 19, 2006, 16:07:19 »
Cytat: "radoskur"
No właśnie, tak jak MOI napisał iGO rulez  :P  Rumunia jest pokryta w 95%, są także głowne drogi bułgarii. Wczoraj kolega wrócił z chorwacji imówi że iGo rewelacyjnie się tam spisało.

Tak, tyle ze iGo ma dwie podstawowe wady:

1. Jest tylko na PPC (a moje dotychczasowe doswiadczenia z ta platforma sklaniaja mnie do trzymania sie od niej z jak najwiekszym dystansem sie da)
2. Nie jest za bardzo czytelne - niestety roznego rodzaju wybajerzenia sprawiaja ze zle by mi sie z niego korzystalo - przynajmniej patrzac na publikowane (rowniez tutaj) screenshoty
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

*

Offline Tomek_

• **
  • 184
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 18, 2006, 20:51:13 »
Cytat: "Claude"
Nie bardzo rozumiem skad Wasze pretensje - przeciez macie pirata , tej mapy nigdy oficjalnie TT nie udostepnil na rynku, nigdy nie pojawila sie w sprzedazy, to jakas wersja beta.

Jak to nie udostepnil jak mozna zwyczajnie kupic.

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 20, 2006, 11:06:29 »
Cytat: "Tomek_"
Cytat: "Claude"

Jak to nie udostepnil jak mozna zwyczajnie kupic.

Gdzie?

*

Offline RadaRes

• 487
  • Sprzęt: Blackstone, GO930
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 28, 2007, 10:47:09 »
No właśnie gdzie? Jakby ktoś mógł pociągnąć ten wątek ;)
TT CWE i ameryka ;),  AutoMapa EU 5.5.1 (709)

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 28, 2007, 13:33:39 »
Cytat: "RadaRes"
No właśnie gdzie? Jakby ktoś mógł pociągnąć ten wątek ;)

Problem polega na tym ze nigdzie, bo Claude mial racje co do dostepnosci