Jak zobaczysz na post gibcia to zrozumiesz, że można go było interpretować właśnie tak jak ja go zrozumiałem, że chce mieć uruchomione na raz dwa programy. To raz.
Można jeździć z uruchomionymi dwoma programami korzystającymi z GPS'a i nie jest to żaden wymysł ani dziwactwo, zależy co kto robi i do czego i jakie programy wykorzystuje, ale wtedy, tak jak napisałem należy mieć GPSGate bo inaczej nic z tego nie wyjdzie. To dwa.
Ja (najpierw h6340 teraz hx2790) mam zainstalowane i używane przemiennie zarówno AM jak i TT5 wersja 5.21. Nie miałem żadnych problemów z instalacją, konfiguracją oraz z ich współpracą z GPS'em. To trzy.
We wcześniejszych wersjach TT występował problem "widzenia" przez TT GPS'a, ale był on rozwiązywany update'm oprogramowania GPS'owego, a w wersji 5.21 pracującej na WM5 został ponoć zlikwidowany. Piszę ponoć bo ja, jak wspomniałem wyżej nie miałem żadnych problemów, natomiast niektórzy takie problemy na forum sygnalizują. To cztery.
A pięć to to, o czym gibcio pisze - widoczny jest tylko jeden program. I tu może być "pies programowy" pogrzebany. To, że program jest niewidoczny wcale nie musi znaczyć, że nie działa!! Może działać nadal tylko w tle. Dlatego najprościej będzie sprawdzić w Start>Settings>System>Memory czy i jakie programy są nadal uruchomione gdy gibciowi wydaje się, że je zamknął.
Więc może trzeba po prostu od początku, krok po kroku, zgodnie z instrukcją, a nie przyzwyczajeniem z poprzednich urządzeń lub/i wersji oprogramowania zainstalować najpierw jeden, potem drugi program.
No i przejrzeć jeszcze raz instrukcję, żeby sprawdzić, jaki przycisk ma jaką funkcję