Błędy map - 8.35

• 59 Odpowiedzi
  • 13291 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Bankier

• 763
  • Sprzęt: TomTom 1015
Odp: Błędy map - 8.35
« Odpowiedź #30 dnia: Październik 13, 2009, 19:49:16 »
Od dość dawna jest już obwodnica Kij, zresztą widoczna na mapie, ale TT z uporem maniaka wysyła mnie do centrum tej wsi - na nic się nie zdały wprowadzone ograniczenia prędkości - znacie jakiś sposób poza blokada drogi na poprawienie routingu na tym odcinku?

Ja zmieniłem w kategorię drogi (ten kawałek obwodnicy) na drogę główna + zmieniłem ograniczenie prędkości (na 90).
Po tych zmianach kieruje przez obwodnicę.

Można też zmienić dodatkowo kategorię tej starej drogi 78 prowadzącej do centrum, na drugorzędną.
« Ostatnia zmiana: Październik 13, 2009, 19:50:47 wysłana przez Bankier »

*

Offline sbi

• 592
  • Sprzęt: 6630, Tungsten T3, N73, GO930, 5800XM, HTC Hero
« Odpowiedź #31 dnia: Październik 14, 2009, 12:12:50 »
Poprawki:
  • brakujące rondo w Zduńskiej Woli na skrzyżowaniu ulic Łódzkiej, Szadkowskiej, Juliusza - do ronda dochodzi też ulica Opiesińska, ale tego nie daje się już zaznaczyć w Map Share - rysunek poniżej w załączniku
  • brakujący kawałek ulicy, a właściwie jest to przejazd kolejowy (strzeżony) - Pabianice: początek skrzyżowanie ulic Karniszewickiej i Podmiejskiej, koniec DK14 (ulica Łaska) - rysunek poniżej w załączniku

*

Offline jansol

• 813
  • Sprzęt: TomTom GO 1005 LTM/HDT - iPh 8
« Odpowiedź #32 dnia: Październik 14, 2009, 13:16:34 »
Poprawki:
  • brakujące rondo w Zduńskiej Woli na skrzyżowaniu ulic Łódzkiej, Szadkowskiej, Juliusza - do ronda dochodzi też ulica Opiesińska, ale tego nie daje się już zaznaczyć w Map Share - rysunek poniżej w załączniku
  • brakujący kawałek ulicy, a właściwie jest to przejazd kolejowy (strzeżony) - Pabianice: początek skrzyżowanie ulic Karniszewickiej i Podmiejskiej, koniec DK14 (ulica Łaska) - rysunek poniżej w załączniku

co do tej brakiującej ulicy, to ma ona jakąś nazwę ? bo przy zgłaszaniu trza podać

*

Offline Waszko

• 1330
  • Sprzęt: TomTom Go 5200 WiFi, Discover
« Odpowiedź #33 dnia: Październik 14, 2009, 18:05:32 »
Ostatnio dodałem całą masę POI Stacji Benzynowych. Mam wrażenie że w poprzednich mapach były, a teraz jakby ich mniej! Co jest ?! Nawet na E75/1 brakuje...

*

Offline sbi

• 592
« Odpowiedź #34 dnia: Październik 14, 2009, 18:28:05 »
co do tej brakującej ulicy, to ma ona jakąś nazwę ? bo przy zgłaszaniu trza podać

Podmiejska, tak przynajmniej ma Navteq
« Ostatnia zmiana: Październik 16, 2009, 21:43:45 wysłana przez sbi »

*

Offline jansol

• 813
« Odpowiedź #35 dnia: Październik 14, 2009, 20:11:09 »
co do tej brakującej ulicy, to ma ona jakąś nazwę ? bo przy zgłaszaniu trza podać

[/quote]
 jeszcze szczegóły, dwukierunkowa, jednokierunkowa ?

*

Offline sbi

• 592
« Odpowiedź #36 dnia: Październik 14, 2009, 20:38:24 »
jeszcze szczegóły, dwukierunkowa, jednokierunkowa ?

dwukierunkowa :)

*

Offline jansol

• 813
« Odpowiedź #37 dnia: Październik 14, 2009, 21:51:44 »
trzy ronda jeszcze:
1.Białystok, ul.Ciołkowskiego z Baranowicką.
2.Białystok, Aleja Jana PawłaII z Sikorskiego i Konstytucji 3 maja.
3.Augustów,Wojska Polskiego z Białostocka.

« Odpowiedź #38 dnia: Październik 19, 2009, 20:48:49 »
Czy droga 872 koło Baranowa Sandomierskiego ma most przez Wisłe, czy tylko mój tomek koniecznei mnie chce nią zaprowadzić do Baranowa?
Gogle pokazują "brak"

*

Offline jansol

• 813
« Odpowiedź #39 dnia: Październik 19, 2009, 21:07:02 »
na TT jest biała przerywana  linia. zrobiłem symulacje A-B to TT pokazał mi Statek - wychodzi że jest przeprawa promowa, ale jak w realu to nie mam zielonego pojęcia.

*

Offline AdamMie

• 1033
  • Sprzęt: Asus 636N, NavRoad Q1, AM 6.10 _PL
« Odpowiedź #40 dnia: Październik 19, 2009, 21:17:08 »
AutoMapa też pokazuje i ostrzega o przeprawie promowej.

« Odpowiedź #41 dnia: Październik 20, 2009, 08:13:54 »
na TT jest biała przerywana  linia. zrobiłem symulacje A-B to TT pokazał mi Statek - wychodzi że jest przeprawa promowa, ale jak w realu to nie mam zielonego pojęcia.
U mnie też jest przerywana linia, ale żadnej przeprawy nie sygnalizuje (One XL)
Swoją drogą w opcjach MapShare nie znalażłem czegoś przydatnego na taką okoliczność.
Zamierzam jechać do Baranowa wieczorem, nie przypuszczam by przeprawa była czynna (Miplo mówi - od 7:00 do wieczora)
Zablokować w MapShare to może przesada, ale żeby mi planował na równi z trasą przez most w Tarnobrzegu...

*

Offline jansol

• 813
« Odpowiedź #42 dnia: Październik 20, 2009, 09:30:07 »
U mnie też jest przerywana linia, ale żadnej przeprawy nie sygnalizuje (One XL)
Swoją drogą w opcjach MapShare nie znalażłem czegoś przydatnego na taką okoliczność.
Zamierzam jechać do Baranowa wieczorem, nie przypuszczam by przeprawa była czynna (Miplo mówi - od 7:00 do wieczora)
Zablokować w MapShare to może przesada, ale żeby mi planował na równi z trasą przez most w Tarnobrzegu...
symulacje przerowadziłem tak jak wyżej pisałem A_B- "z punktu na mapie"-  punkt A Baranów punkt B zaraz za mostem.Być może pokazuje przeprawe jak się jest blisko jej,  po ostatnim skręcie wprawo potem jest ten statek ;) do samej przeprawy.
Napisane: Październik 20, 2009, 09:13:12
znowu omijając blokade 2000 m to prowadzi aż przez Sandomierz 55,6 km a nie przez Tarnobrzeg patrzyłem na TT to w Tarnobrzegu ten most jest oznaczony jakimiś kreskami, zablokowany ? jeszcze jedno między Baranowem a Tarnobrzegiem jest miejscowość Siedleszczany to właśnie zaraz za nimi jest most i o dziwo nie bierze jego pod uwagę. Prowadzi i to nieźle w koło. niewiem o co chodzi  :S

*

Offline AdamMie

• 1033
« Odpowiedź #43 dnia: Październik 20, 2009, 10:04:44 »
AutoMapa na trasie optymalnej nadkłada tylko 15km.

*

Offline jansol

• 813
« Odpowiedź #44 dnia: Październik 20, 2009, 10:06:21 »
AutoMapa na trasie optymalnej nadkłada tylko 15km.
o właśnie a TT omija ten most i dodatkowo Tarnobrzeg

*

Offline AdamMie

• 1033
« Odpowiedź #45 dnia: Październik 20, 2009, 10:12:03 »
Bez informacji od "Miejscowych" nie będziemy wiedzieli dlaczego tak jest.

« Odpowiedź #46 dnia: Październik 20, 2009, 10:34:11 »
symulacje przerowadziłem tak jak wyżej pisałem A_B- "z punktu na mapie"-  punkt A Baranów punkt B zaraz za mostem.Być może pokazuje przeprawe jak się jest blisko jej,  po ostatnim skręcie wprawo potem jest ten statek ;) do samej przeprawy.
[size=1

Aaa, teraz chwyciłem, symulacji przejazdu nie robiłem

]Napisane: Październik 20, 2009, 09:13:12[/size]
znowu omijając blokade 2000 m to prowadzi aż przez Sandomierz 55,6 km a nie przez Tarnobrzeg patrzyłem na TT to w Tarnobrzegu ten most jest oznaczony jakimiś kreskami, zablokowany ?
 jeszcze jedno między Baranowem a Tarnobrzegiem jest miejscowość Siedleszczany to właśnie zaraz za nimi jest most i o dziwo nie bierze jego pod uwagę. Prowadzi i to nieźle w koło. niewiem o co chodzi  :S
A to dziwne, bo mnie prowadzi przez most w Tarnobrzegu (mapy 8.35) kiedy prom (ten fragment drogi) zablokuję
Tak przy okazji próbowałem znaleźć w internecie jakieś oficjalne info o tym promie i... d..a blada
Ani na stronach gminy Baranów ani na stronie Zarządu Dróg Wojewódzkich w Rzeszowie żadnego info kiedy, jak często, za ile itp.

*

Offline jansol

• 813
« Odpowiedź #47 dnia: Październik 20, 2009, 10:36:52 »
u mnie poprawki są ustawione od wszystkich może temu omija Tarnobrzeg. może jakiś żartowniś go zablokował  :mysli:

*

Zachu

« Odpowiedź #48 dnia: Październik 20, 2009, 10:38:42 »
Zapytaj się tu: skyscrapercity

« Odpowiedź #49 dnia: Październik 20, 2009, 11:47:46 »
u mnie poprawki są ustawione od wszystkich może temu omija Tarnobrzeg. może jakiś żartowniś go zablokował  :mysli:
Kto wie, może to jest powód ;-)
Ja miałem kiedyś zablokowany stary most w Puławach podczas kiedy trwała budowa nowego.
Fajnie wygładała trasa Radom-Lublin zanim odblokowałem

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #50 dnia: Październik 20, 2009, 22:27:33 »
Ani na stronach gminy Baranów ani na stronie Zarządu Dróg Wojewódzkich w Rzeszowie żadnego info kiedy, jak często, za ile itp.

http://www.baranowsandomierski.pl/pl/9,120/120/
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline jansol

• 813
« Odpowiedź #51 dnia: Październik 21, 2009, 13:44:28 »
u mnie poprawki są ustawione od wszystkich może temu omija Tarnobrzeg. może jakiś żartowniś go zablokował  :mysli:
Ja miałem kiedyś zablokowany stary most w Puławach podczas kiedy trwała budowa nowego.
i jak tam przepłynełeś Slavekk tę rzekę czy przejechałeś ?

« Odpowiedź #52 dnia: Październik 21, 2009, 14:51:04 »
u mnie poprawki są ustawione od wszystkich może temu omija Tarnobrzeg. może jakiś żartowniś go zablokował  :mysli:
Odblokowałem w TT i pojechałem starym mostem  :wink:

*

Offline jansol

• 813
« Odpowiedź #53 dnia: Październik 21, 2009, 14:57:06 »
starym to tzn. którym?

« Odpowiedź #54 dnia: Październik 22, 2009, 10:58:23 »
starym to tzn. którym?
Nie wiem o co ci chodzi...
W Puławach pojechałem starym mostem w ciągu DK12, bo nowy był jeszcze w budowie

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #55 dnia: Październik 22, 2009, 13:54:36 »
Ściśle mówiąc pojechałeś starym mostem w ciągu drogi miejskiej (może powiatowej), która kiedyś miała status DK12.
Od ponad roku przebieg DK12 jest zmieniony i prowadzi nowym mostem omijąjąc miasto.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline jansol

• 813
« Odpowiedź #56 dnia: Październik 22, 2009, 13:56:03 »
starym to tzn. którym?
Nie wiem o co ci chodzi...
W Puławach pojechałem starym mostem w ciągu DK12, bo nowy był jeszcze w budowie
ok, już załapałem

*

Offline jocek

• 11
« Odpowiedź #57 dnia: Październik 22, 2009, 15:35:44 »
Od ponad roku przebieg DK12 jest zmieniony i prowadzi nowym mostem omijąjąc miasto.
Ale TT poprowadzi przez miasto, bo nowego mostu na mapie brak  :(

« Odpowiedź #58 dnia: Październik 22, 2009, 21:31:20 »
Ściśle mówiąc pojechałeś starym mostem w ciągu drogi miejskiej (może powiatowej), która kiedyś miała status DK12.
Może i jest zmieniony (może był zmieniony w maju br) ale oznakowanie dla kierunku Lublin-Radom prowadziło wtedy starym mostem i ta trasa była oznakowana jako DK12. W przeciwnym kierunku DK12 była prowadzona na nowy most.
A maj br. to mniej niż rok temu
To tak w kwestii ścisłości...  :wink:

*

Offline sbi

• 592
« Odpowiedź #59 dnia: Październik 23, 2009, 11:41:38 »
Błędne nazwy ulic w Pabianicach - postaram się przedstawić to w punktach aby zgłoszenia do Map Share były takie same :)

• Ulica Karolewska powinna nazywać się Jana Pawła II - Karolewska to stara mazwa tej ulicy. Zaczyna się przy ulicy Świętokrzyskiej, a kończy przy 15 Pułku Piechoty. Jest to praktycznie cała cała "stara" Karolewska bez małego kawałka znajdującego się w ciągu ulicy Wiejskiej - po zmianie powinna wyglądać jak w załączniku 1
  • Kawałek Karolewskiej znajdujący się w ciągu ulicy Wiejskiej to ulica Wiejska - załącznik 2
  • Należy poprawić adres POI (Użyteczne Miejsca Pabianice) -> Miejsce kultu -> Kościół św. Maksymiliana Marii Kolbego. Stary adres jest oczywiście poprawny ale pokazuje go tam gdzie na mapie błednie była zaznaczona ulica JPII. Aby to poprawić jako nowy adres wybrałem skrzyżowanie Jana Pawła II (Karolewska) z Toruńską - załącznik 3
  • Ulica zaznaczona na mapie jako Jana Pawła II to tak naprawdę ulica Rypułtowicka. Zaczyna się przy istniejącym na mapie kawałku Rypułtowickiej, a kończy kawałek za ulicą Źródlaną - załącznik 4