Bez impulsu nie rusza.

• 7 Odpowiedzi
  • 1221 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Waszko

• 1330
  • Sprzęt: TomTom Go 5200 WiFi, Discover
Bez impulsu nie rusza.
« dnia: Luty 15, 2008, 13:07:58 »
Mam mały problem z TomTom One v.2.
Otoz nie chce sie wogole właczac nawet na wtedy gdy pokazuje ze ma pełną baterie. Dopiero jak podłącze zasialnie z usb lub kabla w aucie smiga az miło. Czyzby bateria padła? Czy jakis inny układ odpowiedzialny za załączenie bez kabla?
Dzieki i pozdrawiam.

*

Offline greyboy

• 8
  • Sprzęt: TT One XL
Odp: Bez impulsu nie rusza.
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 16, 2008, 19:48:42 »
Przemek, nie przejmuj się.  :ok: W swoim XL-u mam tak samo. Nie zawsze, ale zdarza się. Przycisk ON/OFF nie reaguje przy zasilaniu z baterii wewnętrznej, a po podłączeniu jakiegokolwiek kabla (USB, ładowarka samochodowa) odpala raz za razem. Mam tak od jakiegoś czasu, więc wina leży pewnie w sofcie. Na baterię bym nie zwalał winy, mój TT ma dopiero pół roku z okładem.  :)

*

Offline Waszko

• 1330
  • Sprzęt: TomTom Go 5200 WiFi, Discover
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 16, 2008, 21:28:01 »
To ja tez Cie pociesze :)
Zrob tak- wyjmij karte, włacz urządzenie, wrzuc karte do srodka. Wyłacz Tomka i zrób reset, trzymając wcisniety przycisk resetu pare ładnych sekund. Mi pomogło. Po prostu co jakis czas nalezy zrobic resecik w celu wyczyszczenia pamieci!
Pozdrawiam!

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 17, 2008, 19:39:26 »
To może ktoś ma poradę dla mnie.
Mam TomTom 700. Po wcisnięciu startu uruchamia się tylko BIOS (chyba) bo następnie włącza się migający biały biały krzyżyk na czerwonym tle. Walczę z tym od m-ca i nie mogę sobie poradzić. Może mi ktoś podpowie czym sformatować dysk w moim TT. Formatowałem poprzez format z laptopa ale to nie pomogło. Tzn dysk został wyczyszczony ale TT Home ściagnął oprogramowanie i dalej to samo. Najwyraźniej problem w oprogramowaniu bo na słuch dysk pracuje. W laptopie widać zawartość dysku. Można wgrywać i kasować. Wygląda na to, że BIOS się uruchamia i nie może uruchomić oprogramowania na dysku. Co z tym można zrobić ?
Pozdrawiam gg 1250236
Tomasz

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 17, 2008, 19:53:48 »
A nie włącza się po prostu program do kalibracji ekranu?
(jak przez to nie przejdziesz to się nie uruchomi)
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 17, 2008, 21:26:27 »
Uruchamia się ekran jak po restarcie. W następnej kolejności pokazuje się dysk i pulsujący krzyżyk. Zatrzymuje się w miejscu jak podłączony do komputera. Dalej ani rusz.

*

kichu1979

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 17, 2008, 21:33:19 »
Ja bym tam nie kombinowal zbytnio i dal do serwisu (jesli masz gwarancje oczywiscie). Po cos w koncu ta gwarancja jest.

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 17, 2008, 21:36:22 »
tak tylko, że ja mam TT 700 (dysk twardy) i okres gwarancji juz minął. Gdzie można dać do naprawy bez gwarancji oprócz sewisu z Wrocławia.