Asus A969 i Tomtom - masakra

• 7 Odpowiedzi
  • 2999 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Asus A969 i Tomtom - masakra
« dnia: Sierpień 26, 2008, 09:50:03 »
Witam
Od zawsze pracowałem na mapach Automapy, ale podkusiło mnie żeby zafundować sobie Tomtoma z aplikacją 7.450 i mapą Wetern i Central Europe v720.1803. Każdy chwali Tomtoma na kraje europy zachodniej, bo podobno lepiej się sprawdza. Ja mam odczucie zupełnie inne. Po instalacji wymienionego packu wyznaczyłem sobie trasę z Warszawy do Utrechtu (Holandia). I tu mi dopiero ręce opadły. System wyznaczał trasę w dokładnie 6 minut!!! (łącznie z zapisywanie instrukcji trasy) a Automapa (v5.0.5 + cała europa) zrobiła to w 40s!!!. Czy ktoś wie skąd taka różnica, bo to chyba nie jest normalne? Pozdrawiam, Piotrek

*

Offline zbych1

• **
  • 233
  • Sprzęt: Asus 639, HTC Diamond, laptop dell
Odp: Asus A969 i Tomtom - masakra
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 26, 2008, 10:18:05 »
Jeżeli wytyczanie i przeliczanie tej trasy było pierwszy raz to zawsze to trwa troche dłużej no ale bez przezsady, 6 minut to troche za długo , na asusie 639 ta sama mapa W&CE 720 , aplikacja 7.450 , wyznaczanie trasy Katowice-Hilversum (prowincja Utrecht) trwa nie więcej jak 40-50 sekund , trasa najszybsza ,bo jak damy np. najktótsza to wiadomo wytyczanie znacznie się wydłuży.

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 26, 2008, 11:49:22 »
Dokładnie potwierdzam - coś nie tak masz w ustawieniach lub karte pamięci sformatuj i wgraj mapki jeszcze raz.

*

Offline FNW

• **
  • 196
  • Sprzęt: NavRoad NR750F + SD 8GB
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 26, 2008, 21:32:27 »
Witam
Od zawsze pracowałem na mapach Automapy, ale podkusiło mnie żeby zafundować sobie Tomtoma z aplikacją 7.450 i mapą Wetern i Central Europe v720.1803. Każdy chwali Tomtoma na kraje europy zachodniej, bo podobno lepiej się sprawdza. Ja mam odczucie zupełnie inne. Po insnei talacji wymienionego packu wyznaczyłem sobie trasę z Warszawy do Utrechtu (Holandia). I tu mi dopiero ręce opadły. System wyznaczał trasę w dokładnie 6 minut!!! (łącznie z zapisywanie instrukcji trasy) a Automapa (v5.0.5 + cała europa) zrobiła to w 40s!!!. Czy ktoś wie skąd taka różnica, bo to chyba nie jest normalne? Pozdrawiam, Piotrek

"żeby zafundować sobie Tomtoma z aplikacją 7.450" - bez jaj  :O - jak zaczynasz takie tematy nie staraj się udawać świętego - napisz, że mam pirata (ukradłem) ewentualnie testujesz wersję edukacyjną. Skoro kupiłeś i masz problem zadzwoń do suportu w końcu masz prawo  :D a tak, żeby odpowiedzieć konkretnie na pytanie - ta wersja nie została przystosowana do działania z tym urządzeniem - to, że z innymi działa to po prostu szczęście - więc nie możesz mieć pretensji o coś co praktycznie nie istnieje ... bo niema w sprzedaży wersji instalacyjnej TT 7.

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 26, 2008, 21:34:53 »
Czy warto się rozwodzić nad porównywaniem jednej pirackiej aplikacji z druga też piracką?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2008, 22:14:58 wysłana przez emisiu »

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 27, 2008, 10:19:52 »
FNW - piszę na forum, żeby cokolwiek się dowiedzieć a nie słuchać tekstów typu "ukradłeś". Każdy kto bawi się z tą wersją aplikacji na pewno ją "testuję", więc oszczędź sobie. A tak swoją drogą to dziwne, że na jednym PDA chodzi dobrze (i to z wolniejszym zegarem), a na drugim nie - gdzie jeden i drugi obsługiwany jest przez WM5.
radoskur - formtowanie karty i hard reset nie pomaga.

Ok, już znalazłem błąd. Temat uważam za zamknięty.
Dzięki i pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2008, 12:03:12 wysłana przez piotrek.gk »

*

Offline TanSid

• *
  • 66
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 27, 2008, 14:46:41 »
Podziel sie informacja co bylo problemem.

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 27, 2008, 16:42:31 »
Włożyłem inną kartę (Kingston), sformatowałem ją i zrobiłem jeszcze hard reset sprzętu - pomogło. Będę się wystrzegał kart typu "no name" i co najważniejsze okazało się, że to nie wina sprzętu.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2008, 16:44:08 wysłana przez piotrek.gk »