Aktualizacje 18 miesięczne...

• 4 Odpowiedzi
  • 2225 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline proot

• **
  • 127
  • Sprzęt: iPhone4 + Navigon, TomTom GO950
Aktualizacje 18 miesięczne...
« dnia: Lipiec 14, 2010, 10:53:51 »
Mam coraz większe nerwy na firmę TomTom. Firma, dla której zrezygnowałem całkowicie z AM robi mnie non stop w konia.

Napiszcie mi proszę, bo przekonany byłem, że wykupując 'promocyjną' aktualizację na 18 miesięcy, dotyczy ona wszystkich map które zainstalowane są w urządzeniu (GO950 - Europa i Ameryka). Tymczasem mam aktualizację tylko Europy (która jak już pisałem w innych wątkach jest trefna), a nie mam dostępu do Ameryki... Obok mapy Ameryki mam cenę w euro.
Money does not make you happy but it quiets the nerves. /Sean O'Casey/

*

Offline sbi

• 592
  • Sprzęt: 6630, Tungsten T3, N73, GO930, 5800XM, HTC Hero
Odp: Aktualizacje 18 miesięczne...
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 14, 2010, 11:28:42 »
Podłączając pierwszy raz urządzenie do TTH w ramach gwarancji najnowszych map aktualizowane są wszystkie mapy zakupione z urzadzeniem, czyli w twoim przypadku obie mapy Europy i Ameryki. Natomiast usługa aktualizacji map dotyczy już konkretnej jednej mapy - zerknij do faktury, będzie tam coś w stylu "Usługa Map Update - Europa Środkowa i Zachodnia".

*

Offline Bankier

• 763
  • Sprzęt: TomTom 1015
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 14, 2010, 13:23:00 »
Mam coraz większe nerwy na firmę TomTom. Firma, dla której zrezygnowałem całkowicie z AM robi mnie non stop w konia.

Napiszcie mi proszę, bo przekonany byłem, że wykupując 'promocyjną' aktualizację na 18 miesięcy, dotyczy ona wszystkich map które zainstalowane są w urządzeniu (GO950 - Europa i Ameryka). Tymczasem mam aktualizację tylko Europy (która jak już pisałem w innych wątkach jest trefna), a nie mam dostępu do Ameryki... Obok mapy Ameryki mam cenę w euro.

Widziałeś chyba jaką aktualizację zamawiałeś ?

Jest sporo haczyków TT, ale tu akurat jest OK.
Np. jak wykupisz aktualizację dla GO 750, to już nie będzie działać dla 950.
Np. jak wykupisz LIVE na miesiąc, to trzeba od razu wysłać rezygnację z usługi, bo inaczej będą próbowali pobierać opłatę przez kolejne miesiące. Etc.

TT jest znany z różnych numerów  :mrgreen:

*

Offline dudek

• 13
  • Sprzęt: TT Go930T
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 14, 2010, 15:46:56 »
...Napiszcie mi proszę, bo przekonany byłem, że wykupując 'promocyjną' aktualizację na 18 miesięcy, dotyczy ona wszystkich map które zainstalowane są w urządzeniu (GO950 - Europa i Ameryka). Tymczasem mam aktualizację tylko Europy (która jak już pisałem w innych wątkach jest trefna), a nie mam dostępu do Ameryki... Obok mapy Ameryki mam cenę w euro.
no nie wiem.
moje GO930 z fabrycznymi mapami v8.3x zaktualizowało się do map v8.45  - Europa i Ameryka - poprzez gwarancję najnowszych map, potem nie miałem dostępu do wydanej za parę dni Ameryki v8.50, ale po zakupie aktualizacji 12miesięcznej (oczywiście tylko Europy) mogłem już pobrać Amerykę v8.5 a po ukazaniu się znów za parę dni Europy v8.50 też ją pobrałem.

też tego nie rozumiem.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2010, 15:49:41 wysłana przez dudek »

*

Offline proot

• **
  • 127
  • Sprzęt: iPhone4 + Navigon, TomTom GO950
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 15, 2010, 00:40:51 »
Nie chodzi o to, że 'nie wiem co kupiłem'. W programie TomTom Home był guzik podpisany 'aktualizacja map przez 18 miesięcy', kliknąłem, pobrali prawie 50 euro i teraz robią mnie w dzyndzla.

Mam fakturę i nigdzie nie jest napisane Map Update - Europe, jest po prostu kwota, a w polu 'Description' jest pusta kratka.

Napisałem do nich list, do Holandii... napisali dzisiaj, że odpowiedzą na moje 'pismo' w ciągu 5 dni bo muszą zapoznać się z 'sytuacją', cokolwiek to oznacza. Może oni nawet nie wiedzą, że w Polsce sprzedaje się ich produkty?
Money does not make you happy but it quiets the nerves. /Sean O'Casey/