GO930T - kilka pytań programowo sprzętowych

• 3 Odpowiedzi
  • 1104 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline RadaRes

• 487
  • Sprzęt: Blackstone, GO930
GO930T - kilka pytań programowo sprzętowych
« dnia: Wrzesień 23, 2009, 11:16:16 »
Cześć stałem sie posiadaczem TT930. Na wstępie nadmienie że jestem pozytywnie zaskoczony. Urządzenie solidnie wykonane, akcesoria również. Zwłaszcza uchwyt zaskoczył na plus, myślałem że taki "kikucik" nie poradzi sobie z dość ciężkim sprzętem ale pełen szacun.
Samo urządzenie też niczego sobie, nawigacja jak to u TT prosta i dość skuteczna jak na razie.
Więc do rzeczy:
1. Czy da sie jakoś ustawić dzwięk aby podczas gdy odtwarzam muzykę/MP3 poprzez transmiter komunikaty nawigacji nie przerywały muzyki. Tzn żeby komunikaty nakładały sie na muzyke lub tylko ją wyciszały (to byłoby już super rozwiązanie)?
2. Coś mi sie obiło o oczy przy przeglądaniu forum że można doinstalowywać sobie do Tomka dodatkowe programy. Czy w najnowszych wersjach nadal jest to możliwe i jakie mogą to być programy, czy jest jakiś zbiór tychże gdzieś w necie i czy nic nie trzeba odblokowywać ?
3. Jakich uchwytów używacie (innych niż zestawowe)? Chodzi mi o uchwyty aktywne. Znalazłem ofertę Brodita (dobre, posiadam do telefonu) i znalazłem uchwyt TomTom Work http://www.tomtomwork.pl/index.php?p35,tomtom-go-7000-930-730-aktywny-uchwyt
Czy ktoś może posiada takiego worka a może jakieś inne rozwiązanie...
TT CWE i ameryka ;),  AutoMapa EU 5.5.1 (709)

*

Offline rpzem

• **
  • 127
  • iPhone TT GO Mobile
Odp: GO930T - kilka pytań programowo sprzętowych
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 23, 2009, 14:30:40 »
Ad. 1 Nie
Ad. 2 Chyba sie to nazywa TTplayer - do odtwarzania filmów.
Ad. 3 Nie jest to aktywny uchwyt tak jak to ma miejsce w przypadu urządzeń seri X40 (czyli z kartą GSM), jedynie posiada wszystkie wtyczki zamontowane na stałe. Czy warto za to płacić 230 zł - musisz sobie sam odpowiedzieć.
Osobiście używam b.dobrego oryginalnego uchwytu.  :ok:

*

Offline RadaRes

• 487
  • Sprzęt: Blackstone, GO930
Odp: GO930T - kilka pytań programowo sprzętowych
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 23, 2009, 16:27:45 »

Ad. 3 Nie jest to aktywny uchwyt tak jak to ma miejsce w przypadu urządzeń seri X40 (czyli z kartą GSM), jedynie posiada wszystkie wtyczki zamontowane na stałe. Czy warto za to płacić 230 zł - musisz sobie sam odpowiedzieć.
Osobiście używam b.dobrego oryginalnego uchwytu.  :ok:

Dzięki. Uchwyt jest aktywny bo ładuje urządzenie zaraz po włożeniu go (bez dygania z ładowarką dodatkowo) jak również "aktywuje" TMC. Live to jeszcze inna bajka. Czy warto płacić to ja wiem, pytam o odczucia podczas używania. Osobiście używam takiego uchwytu do telefonu (HTC HD) firmy Brodit i szczerze moge polecić, jeśli ktoś ma chęć zapłacić ;)

Czy poza playerem do filmów da sie jakieś inne programy powrzucać?
TT CWE i ameryka ;),  AutoMapa EU 5.5.1 (709)

*

Offline sbi

• 592
  • Sprzęt: 6630, Tungsten T3, N73, GO930, 5800XM, HTC Hero