X sim - Turbo sim ?

• 14 Odpowiedzi
  • 5306 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Komandosik

• 830
  • Jestem jednym z tych, którzy pamiętaja przyszłość
    • Mój FB :)
  • Sprzęt: I9300
X sim - Turbo sim ?
« dnia: Grudzień 30, 2009, 20:37:40 »
No własnie, moje pytanie, ktos kombinował z tymi kartami?
Potrzebuje pozbyc sie simlocka, ale nie na stałe, w UK w Orange chca 20funtow za sciagniecie, na ebayu znalazlem po 15 funtow tutaj w PL mowia ze okolo 100-130zł.

ale jakos do mnie to nie przemawia, interesuja mnie te xsimy i inne ich pochodne ;)
ktos sie tym bawił?:)
Byłem posiadaczem: 106 telefonów
Ostatni telefon: S2 z NFC i9100P
Aktualnie posiadam: S3 White i9300
W razie chęci kontaktu: https://www.facebook.com/dawid.lubinski

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
Odp: X sim - Turbo sim ?
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 31, 2009, 00:55:52 »
podlaczam sie do pytania .... bo tez ciekaw jestem,konkretnie interesuje mnie ktore dzialaja ....  :P

*

Offline Szakalabombas

• 366
    • Silesiarock.pl - Portal śląskiej społeczności muzycznej
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S2
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 03, 2010, 00:44:09 »
Z tego co ja się orientowałem jakiś czas temu to żaden nie chciał z Tosią działać (było to podkreślam jakiś czas temu). Nie kombinując zbytnio ściągnąłem sobie locka kodzikiem :) Prosto, tanio, bezpiecznie :) Polecam :)
Powered by S5PV310 Exynos 4210™

*

Offline pdakocjo

• **
  • 174
  • Sprzęt: Toshiba TG01
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 03, 2010, 01:03:52 »
Jest pewien problem mechaniczny: szczelina na SIMa jest tak wąska, że wciśnięcie tam jeszcze jakiejś dodatkowej karty jest prawie niemożliwe, bez jej uszkodzenia.
Ze 3 miesiące temu, na eBay były oferty kart, które miały odblokowywać TG01. Dziś po nich nie ma śladu.
Wypróbowałem, bez powodzenia, na zablokowanej Toshibie z Orange UK to co u nas było dostępne i w końcu dałem sobie spokój.
Kupiłem sprzęt z niemieckiego O2, fabrycznie bez blokady.

*

Offline alfi34

• *
  • 66
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 03, 2010, 09:19:53 »
Na MoDaCo jest oferta odblokowania za 10funtów, sprawdzona przez kilku użytkowników tamtego forum.
Sprzęt? Troszkę tego było, w ostatnim czasie:
Nokia E61->Nokia N95 8GB->Nokia E71->Toshiba G900->Toshiba TG01->Nokia N96->Motorola Milestone..

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 03, 2010, 16:20:35 »
poprosze linka ...

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 07, 2010, 20:20:40 »
Panowie Turbo sim działa na moim Tg01 :ok:  co mnie zdziwiło bo ktoś wyżej pisał że nie chodzi

*

Offline nicus

• 632
  • Sprzęt: Milestone
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 08, 2010, 17:55:39 »
Nie wszystkie dzialaja z WM ale za to wszystkie ktore mialem zra szybko baterie.

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 09, 2010, 14:21:51 »
Witam jak wspomniałem wcześniej turbo sim działa zrobiłem zdjęcia jak to wygląda w Toshiba tg01 ale nie wiem jak wstawić te zdjęcia na forum jak ktoś by chciał to niech pisze na moje PW to wyślę .Jeżeli chodzi o wkładanie karty z turbosimem nie jest to trudne wyciąganie też zasięg jest ok 3g też działa jako ciekawostkę dodam że nie wszystkie turbosim działają ja umówiłem się z gościem który sprzedaje na miejscu i on miał kilka rodzai . Zdjęcie turbo sima też mogę wysłać pozdrawiam uśmiech

*

Offline marcinszczepanek

• *
  • 77
  • Pan Majster
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 30, 2010, 15:34:41 »
Na mojej tośce turbosim nie działał :/ znaczy działał o tyle że zalogowała się do Ery, mogłem dzwonić ale nie mogłem odbierać rozmów i smsów. Więc tak jakby nie działała :/

*

Offline rednaxelA

• 18
  • Sprzęt: G900 -> TG01
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 05, 2010, 15:36:43 »
Ja próbowałem 3 różnych kart TurboSIM i na 2 działały tylko połączenia wychodzące na trzeciej działa w obie strony. Także przy kupnie sprawdzić wszystko trzeba.

Mam za to problem z internetem działało przez chwile a teraz jakoś nie chce się połączyć - nie ma ikonki E obok zasięgu - jest tylko przekreślona brak połączenia, zasięg i rozmowy w GSM ok 3G zasięg jest ale rozmów nie sprawdzałem.

*

Offline Rexon

• **
  • 109
    • Gorzowska Grupa Ratownicza
  • Sprzęt: HTC Wildfire | HTC Desire
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 23, 2011, 09:15:24 »
Właśnie zostałem posiadaczem Tośki, która generalnie ma służyć u mnie za narzędzie do rozrywki i nawigacji GPS ale skoro jest moduł GSM to dlaczego nie skorzystać czasem. Niestety Tośka ma sim-locka z Orange UK. Kupiłem od człowieka, który przyjechał z Anglii. Od znajomego serwisu GSM dostałem w prezencie używane turbo-simy ale jedna nie działa w ogóle a druga umożliwia tylko dzwonienie ale odbierania już nie. Być może są to stare torbo-simy bo znajomy serwis nie prowadzi sprzedaży a tylko naprawy i usuwanie sim-locków z tym, że z Tośki nie ściągnie. Czy od ostatniego posta w tym wątku wiadomo coś więcej o usuwaniu sim-locka lub innych rozwiązaniach na TG01??

*

Offline Gazda15

• *
  • 88
  • Sprzęt: TG01
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 23, 2011, 10:19:48 »
Turbo SIM nie działa. Pozostaje tylko 10 funtów i zdjęcie sim locka...
Nie jestem leniwy tylko energooszczędny ...

*

Offline Piotrokop

• 45
  • Sprzęt: Toshiba TG01
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 23, 2011, 14:20:54 »
Gazda ma rację. Bawiłem się w te turbosimy i raz działało gsm, a raz nie. Nie warto w ogóle się brać za coś takiego. Najlepiej od razu kupić unlocka na e-bayu.

*

Offline wojtasxda

• 189
  • Sprzęt: Wallaby , Himalaya ,  Universal ,  Athena , TG01
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 23, 2011, 16:18:07 »
Kiedyś kupiłem na allegro jakieś turbosimy za 5-10 złotych, po długim czasie gdy kupiłem tośkę z simlockiem przypomniało mi się , że mam gdzieś jeszcze te simy. włożyłem do tośki i sim jak ręką odjął , wiec mi TS zadziałał...

Jeśli doceniasz moją pracę, wspomóż mnie. :)