Tosia TG01

• 341 Odpowiedzi
  • 30665 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Odp: Tosia TG01
« Odpowiedź #120 dnia: Sierpień 19, 2009, 15:39:10 »
Baterię naładuję przez noc do pełna i od jutra będę testował. Ale nie spodziewajcie się rewelacji ;)

i oczywiście recenzję napisz :P

Napiszę napiszę, ale muszę kilka dni potestować, i trochę więcej czasu mieć niż mam obecnie.

A w tym hd to masz cos ala htc sense chyba :P

Skin SenseUI do Mobile Shella  :ok:

Ale jeżeli bateria wytrzymuję chociaż ten jeden dzień, to chyba znalazłem swój wymarzony PDA język

Do wymarzonego na pewno na dzień dobry mu sporo brakuje. Brak sprzętowych słuchawek, rysik oddzielnie ( i to taka tandeta, że ręce opadają), dotykowe klawisze i jeszcze kilka innych.

*

Offline Carlos22

• *
  • 72
    • Zespół :P
  • Sprzęt: Toshiba g900, HP Ipaq 2410, Nokia 9300
« Odpowiedź #121 dnia: Sierpień 19, 2009, 16:16:43 »

Ale jeżeli bateria wytrzymuję chociaż ten jeden dzień, to chyba znalazłem swój wymarzony PDA język

Do wymarzonego na pewno na dzień dobry mu sporo brakuje. Brak sprzętowych słuchawek, rysik oddzielnie ( i to taka tandeta, że ręce opadają), dotykowe klawisze i jeszcze kilka innych.

Dlatego mam też nadzieję na sprawne działanie hosta USB bo jakoś to rozwiąże po części kwestie dotykowych klawiszy. A co do słuchawek, to w recenzji pisało, że w zestawie są razem z przejściówką na microUsb, ale widać może w niemieckiej wersji jest inaczej. Szkoda w sumie też że właśnie słuchawki trzeba podpinać pod microUsb.
Ale dobra to poprawiam się, nie wymarzony, a najbardziej zbliżony do wymarzonego ;)
Grubas jest zły. Grubas ma młot pneumatyczny. Grubas wrzeszczy:"Gińcie krakersy!"

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #122 dnia: Sierpień 19, 2009, 16:43:12 »
Carlos... chodzilo koledze vonski prawdopodobnie o sluchawki - ale o czerwona i zielona do polaczen :mrgreen:
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #123 dnia: Sierpień 19, 2009, 16:52:49 »
Hehe, dokładnie. Czerwona i zielona słuchawka są tylko na ekranie i mi osobiście kompletnie się to nie podoba.
Normalne słuchawki są, i tak jak piszesz: kabel na microUSB z mikrofonem i przyciskiem odbierania,i osobno (badziewne) słuchawki na jacka 3,5mm. Można więc podpiąć każde inne słuchaweczki nie tracąc funkcji zestawu. I za to duży plus dla Toshiby.

*

Offline Carlos22

• *
  • 72
    • Zespół :P
  • Sprzęt: Toshiba g900, HP Ipaq 2410, Nokia 9300
« Odpowiedź #124 dnia: Sierpień 19, 2009, 17:17:31 »
A to sorry, coś ciężko dzisiaj rozumuję... A z ta przejściówką to dobrze, bo chyba jeszcze nigdy nie używałem słuchawek których od razu w zestawie dają.  Co do przycisków to na ekranem widać że dość dużo miejsca zostało, więc szkoda, że nie umieścili tam przycisków do przeglądarki i wiadomości jak np w wizardzie. Albo po prostu przesunąć ekran bardziej w górę i wstawić normalnego d-pada i zestaw przycisków. No ale widać niestety teraz normalne przyciski już nie są "trendy"
Grubas jest zły. Grubas ma młot pneumatyczny. Grubas wrzeszczy:"Gińcie krakersy!"

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #125 dnia: Sierpień 19, 2009, 17:46:37 »
ale co jakis problem z odbieraniem wybieraniem ? w diamondzie zielona słuchawka pomimo ze sprzetowa nic nie dawała i tak wciskalem a on dzwonil sobie widzialem nawet ze zatwardziali wciskacze maja pooblamywane narozniki, a w iphonie brak przyciskow sprzetowych  a dzialanie rewelacyjne
przy tym procku nie powinno byc problemu chociaz wm to muł w porownaniu do iphone os czy symbian
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
« Odpowiedź #126 dnia: Sierpień 19, 2009, 17:51:07 »
a mnie jeszcze ciekawi jakość dotyku i czy lekko chodzi. czy jak w omni gdzie trzeba go gwoździem :P
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #127 dnia: Sierpień 19, 2009, 17:54:42 »
a jak tam wchodzi do kieszeni ?
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline Xaburoo

• **
  • 115
  • ;p
  • Sprzęt: Samsung Galaxy i5700
« Odpowiedź #128 dnia: Sierpień 19, 2009, 19:38:43 »
no czyli tosia wyprodukowała nienaganne urządzonko. Ciekawi mnie tylko jaka będzie odpowiedź htc na tg01 bo prawdopodobnie będzie to htc leo, też ze snapdragonem (1ghz)
Toshiba G900 >> HTC Diamond >> > iPhone 3G >> Samsung GALAXY i5700 (Spica)

Poczytaj Regulamin odnośnie avatara - jeszcze raz będzie tam reklama dostaniesz bana.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #129 dnia: Sierpień 19, 2009, 20:32:34 »
nie mozliwe w htc zeszly qualcomm 528Mhz ? jak bedzie jakis z flashem tez kupię

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
« Odpowiedź #130 dnia: Sierpień 19, 2009, 20:42:04 »
Masz na mysli diode doswietlajaca czy prawdziwy flash jak z sony ericssonow lub niektorych samsungow (np g810)?
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #131 dnia: Sierpień 19, 2009, 21:10:33 »
mam na mysli bylejaką diodę za one dolar
cokolwiek z snapdragonem aby mial wszystko po radio flesh i usb2.0 duzo ram
np. xperia z snapdragonem ale ekran bez krawedzi, moze byc nawet bez klawiatury

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #132 dnia: Sierpień 19, 2009, 21:32:25 »
a mnie jeszcze ciekawi jakość dotyku i czy lekko chodzi. czy jak w omni gdzie trzeba go gwoździem :P

Ogólnie ekran jest super. Świetnie reaguje, ma żywe kolory, jest jaskrawy, nawet w dzień przy słońcu nieźle widać. W porównaniu do Touch HD to o klasę wyżej, choć nie wiem jaki wpływ na tą różnice ma folia na HD (do TG01 dopiero czekam na folie, bo u nas jeszcze nikt nie ma).

a jak tam wchodzi do kieszeni ?

Ja noszę się raczej w luźnych ciuchach, więc nie mam z tym problemów. Fajne jest, że jest taka cienka i lekka, choć wydaje mi się że straciły na tym trochę materiały wykonania- plastik wygląda dość tandetnie a tylna klapka sprawia wrażenie, jakby się miała połamać przy każdym zdjęciu. W ogóle ten plastik jakiś taki nietypowy, jeszcze się z takim w żadnym PDA/ telefonie nie spotkałem...

EDIT:
Pokusiłem się o podsumowanie pierwszego dnia z tym cudem, zapraszam do lektury TEGO wątku  :ok:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2009, 00:28:39 wysłana przez vonski »

« Odpowiedź #133 dnia: Sierpień 27, 2009, 02:25:27 »
Co do baterii, to jak się przestałem bawić to standartowo trzyma 3,5 dnia. A host USB działa jak narazie rewelacyjnie tylko pochłania baterię (np. hdd pod usb), pendrive, klawiatura i myszka śmigają aż miło. Szkoda że nie można podpiąć słuchawek i klawiatury jednocześnie. Brakło miejsca na rysik i do tego niema nawet oczka do zawieszenia rysika czy smyczki.

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
« Odpowiedź #134 dnia: Sierpień 27, 2009, 07:37:32 »
Co do baterii, to jak się przestałem bawić to standartowo trzyma 3,5 dnia. A host USB działa jak narazie rewelacyjnie tylko pochłania baterię (np. hdd pod usb), pendrive, klawiatura i myszka śmigają aż miło. Szkoda że nie można podpiąć słuchawek i klawiatury jednocześnie. Brakło miejsca na rysik i do tego niema nawet oczka do zawieszenia rysika czy smyczki.

Można. Klawiaturę normalnie, a słuchawki po BT, albo na odwrót. Przypuszczalnie można też podpiąć jednocześnie klawiaturę i myszkę. Wystarczy kabel taki jak w 9 poście tego wątku. Na Xda Flame śmigało aż miło :D

*

Offline Konował

• 512
  • Sprzęt: SGS2
« Odpowiedź #135 dnia: Wrzesień 01, 2009, 17:29:53 »
Na allegro nowe tosie za 1348zl, okazja normalnie  kurde :E
były: MOTOROLA A925->ACER N35-> ASUS 620-> ACER N311-> MIOA701->  HTC TYTN II   -> SAMSUNG OMNIA -> Toshiba TG01-> OMNIA II -> SAMSUNG WAVE->  HD2 =>galaxy s=>galaxy S2

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #136 dnia: Wrzesień 01, 2009, 19:36:07 »
Gdyby nie problemy z Automapą, to sprzedałbym HD i kupił sobie drugą ;)

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
« Odpowiedź #137 dnia: Wrzesień 01, 2009, 22:00:05 »
A ma ktoś z posiadaczy możliwość sprawdzić jak Tosia naviguje z Navigonem, czy są podobne problemy jak z AM? Ostatnio korzystam z tego programu i mówiąc szczerze nie mam do niego uwag - jest nawet jakby bardziej "przyjazny" użytkownikowi no, ale to tak na marginesie. Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz - otóż sprzęt, który po tak szumnych zapowiedziach, pierwszy z 1GHz-owym procem w historii niedługo po premierze kosztuje ponieżej 1,4 kzeta. To chyba daje do myślenia i niezbyt dobrze wróży na przyszłość.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2009, 22:09:55 wysłana przez zygzag »

*

mst

« Odpowiedź #138 dnia: Wrzesień 02, 2009, 00:11:33 »
A ma ktoś z posiadaczy możliwość sprawdzić jak Tosia naviguje z Navigonem, czy są podobne problemy jak z AM? Ostatnio korzystam z tego programu i mówiąc szczerze nie mam do niego uwag - jest nawet jakby bardziej "przyjazny" użytkownikowi no, ale to tak na marginesie. Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz - otóż sprzęt, który po tak szumnych zapowiedziach, pierwszy z 1GHz-owym procem w historii niedługo po premierze kosztuje ponieżej 1,4 kzeta. To chyba daje do myślenia i niezbyt dobrze wróży na przyszłość.

:wink: to tak jak z g900, duży potencjał za to brak wsparcia producenta, spowoduje, że cena szybko spadnie a zapaleńcy wtedy będą kupować i kombinować.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #139 dnia: Wrzesień 02, 2009, 00:50:13 »
Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz - otóż sprzęt, który po tak szumnych zapowiedziach, pierwszy z 1GHz-owym procem w historii niedługo po premierze kosztuje ponieżej 1,4 kzeta. To chyba daje do myślenia i niezbyt dobrze wróży na przyszłość.

Są dwie strony medalu.
Po pierwsze porównujesz pewnie do produktów HTC, które jako nowości mają jakieś chore ceny (2500-2700zł za nowe TP2, HD, itd, zaraz po premierze).

Po drugie TG01 nie ma w sprzedaży w Polsce- to co jest, to zwożone z Niemiec egzemplarze, które można tam kupić za nieduże pieniądze w średnich abonamentach. Poczekajmy więc na polską dystrybucję i oficjalne ceny.

A po trzecie jakby takie niesprawdzone "niewiadomoco" stało po 2500zł na allegro, to nikt by tego nie kupił, nawet tacy zapaleńcy jak my ;) Nie wspominając o niemieckim ROMie. Wersje z UK mimo problemów z simlockiem chodzą na eBayu dużo drożej. Założę się, że jeśli w końcu pojawi się jakikolwiek angielki ROM do wgrania, to szybciutko cena skoczy w górę.

A jeszcze po czwarte jakość oprogramowania tej Toshiby jest o 2 klasy niżej od np. produktów HTC, więc akurat software'owo cena jest uzasadniona.

*

Offline uriuri

• 264
  • Sprzęt: Samsung S4 ZOOM
« Odpowiedź #140 dnia: Wrzesień 02, 2009, 11:46:31 »
Dziwi mnie ten brak zainteresowania Toshibą TG01 - to telefon , który bije konkurencję na głowę pod względem wydajności , wielkości ekranu ( na szczęście duże ekrany wracają do łask ) i wymiarami (waga i grubość ) . Praca na baterii i aparat też nie są najgorsze . W końcu nie ma idealnych PDA .
Ja również uważam że gdy tylko pojawią się angielskie , a może nawet polskie romy cena i popularność tego telefonu wzrośnie .
Przy obecnej cenie 1300- 1400zł to najlepszy telefon z WM  na rynku .

*

Offline syrjusz

• **
  • 222
« Odpowiedź #141 dnia: Wrzesień 02, 2009, 11:53:02 »
Dziwi mnie ten brak zainteresowania Toshibą TG01 - to telefon , który bije konkurencję na głowę pod względem wydajności , wielkości ekranu ( na szczęście duże ekrany wracają do łask ) i wymiarami (waga i grubość ) . Praca na baterii i aparat też nie są najgorsze . W końcu nie ma idealnych PDA .
Ja również uważam że gdy tylko pojawią się angielskie , a może nawet polskie romy cena i popularność tego telefonu wzrośnie .
Przy obecnej cenie 1300- 1400zł to najlepszy telefon z WM  na rynku .
Tez sie nad tym zastanawialem i doszedlem do wniosku, ze wiekszosc raczej szuka "zaawansowanego telefonu", ktory dlugo dziala na baterii, ma dobra jakosc rozmow itp telefoniczne funkcje + czasami jakis element namiastki PC mail, www.
Mniej jest chyba zapalencow, ktorzy wola miec mega proca, big screen, instalowac rozne oprogramowanie, grzebac w rejestrze itp, a GSM to tylko mily dodatek i maja dostep do gniazdka zasilania :)

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #142 dnia: Wrzesień 11, 2009, 14:04:57 »
wiecie czemu TG01 jest mało popularna? bo jako fon jest denna - ma żenującą jakość rozmowy, jest zdecydowanie za duża i niewygodna - i jak ktoś czeka na HTC Leon to ja mu życzę powodzenia, wiesza się software systemowy i ma inne niespodzianki np. przechu.... klapkę

jeszcze by toshiba uratowała honor jakby puścili w obieg kuchnię i rom - nic na tym nie tracą - ale to są gnoje i jest kicha na całej linii

///edit
wyciek nie naraża ich na cokolwiek a dałby impuls do zakupów tg01 - jakkolwiek japów nie posądzam o zdrowo-rozsądkowe myślenie - czego nie można powiedzieć o innych azjatach
ponadto uważam że jako klient - bubla mogę gdziekolwiek i kiedykolwiek wieszać nich psy - na tym forum też to jest dozwolone
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 13, 2009, 13:43:44 wysłana przez robix1999 »

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #143 dnia: Wrzesień 13, 2009, 09:13:31 »
Toshiba nie ma takiej możliwości - naraziłaby się na procesy sądowe teoretycznie, a praktycznie to po stanowczej rozmowie z przedstawicielami głownie MS,od razu by zrezygnowała.
Prosiłbym też o bardziej stonowane wypowiedzi jednak - wyzwiska w tym kontekście są nie na miejscu.  :-|

*

Offline Khil

• **
  • 166
  • Starszy Pompowniczy
  • Sprzęt: X50v, x51v, TG01
« Odpowiedź #144 dnia: Wrzesień 13, 2009, 14:06:48 »
ROM-y beda, jak tylko sie liczba posiadaczy zwiekszy.
Polecam zdecydowac sie na zakup w najblizszym czasie, ceny nawet na niemieckim ebayu ida w gore. Ja kupilem wczoraj za 340euro ze sklepu, choc mozna wylicytowac 300-310 (ale tylko platnosc przelewem nie PP), tydzien temu mozna bylo i 280. Na angielskim ebayu kolo 350-400 funtow rowno. Wszystko chyba przez to ze wiesc o darmowym upgradzie do Wm6.5 sie rozchodzi i nawet anglicy i amerykanie kupuja w niemczech (ciagle pytanie o wysylke). Jak sie nie spodoba to mysle ze bede mogl z zyskiem opchnac za miesiac.

I'm 12 and what's this?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #145 dnia: Wrzesień 13, 2009, 20:12:40 »
A że tak spytam po co kupiłeś za 340 euro, jak na allegro jest za 1399zl?

*

Offline Khil

• **
  • 166
  • Starszy Pompowniczy
« Odpowiedź #146 dnia: Wrzesień 14, 2009, 19:08:32 »
Proste, mieszkam w Danii, a moj brat mieszka w Berlinie. Poza tym przyzwyczailem sie do wzglednego bezpieczenstwa jakie daje PayPal (kilka razy udalo mi sie odzyskac kase od nieuczciwych Chinczykow). I 340 euro to 1425 zeta, a sprzedawca to sklep, ktory przyjmuje zwroty.

I'm 12 and what's this?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #147 dnia: Wrzesień 14, 2009, 21:20:45 »
Co do Paypala to masz rację. Największa przewaga eBaya nad naszym marnym allegro...

*

Offline Khil

• **
  • 166
  • Starszy Pompowniczy
« Odpowiedź #148 dnia: Wrzesień 15, 2009, 12:13:48 »
Troche mnie kusilo na netbooka po prostu, za taka kase mozna juz kupic fajnego...  ale jedyna roznica to klawiatura (ktora i tak mozna podpiac do Tosi od biedy i mozna robic sobie notatki).
Mysle, ze trzeba tylko poczekac az WVGA i Spapdragon beda popularniejsze i sie wysypie pelno gier i programow, by w koncu iloscia przebic rabany AppStore :(
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 15, 2009, 12:20:00 wysłana przez Khil »

I'm 12 and what's this?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #149 dnia: Wrzesień 15, 2009, 13:56:23 »
Mysle, ze trzeba tylko poczekac az WVGA i Spapdragon beda popularniejsze i sie wysypie pelno gier i programow, by w koncu iloscia przebic rabany AppStore :(

Oj na to bym niestety nie liczył ;)
Dla przypomnienia Xperia i HD (też WVGA) są już rok na rynku. O G900 nie wspomnę.