Tosia jako karta Wifi

• 4 Odpowiedzi
  • 2359 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline SergeantMattBaker

• 16
  • Sprzęt: Toshiba TG01
Tosia jako karta Wifi
« dnia: Listopad 12, 2009, 12:47:35 »
Witam.

Sprawa wygląda tak, chciałbym korzystać na kompie stacjonarnym z internetu poprzez wifi w Tosi (wiem, łatwiej byłoby kupić kartę wifi na usb za grosze, ale to tylko mi potrzebne na jakieś 2 tygodnie więc nie widzę sensu).

A więc odpalam wifi, znajduję połączenie sprawdzam, net w tel działa, podpinam kablem do kompa, windows wykrywa połączenie sieciowe, sprawdzam właściwości, niby wysyła i odbiera dane, czyli wszystko ok. Odpalam jakąkolwiek przeglądarkę i nic, nie uruchamia mi żadnej strony. Grzebałem w ustawieniach połączeń sieciowych i przeglądarki ale szczerze mówiąc nie mam bladego pojęcia na ten temat i nie wiele mi tam to wszystko mówi.

Jakieś sugestie ? System XP, w tel 6.5

Pozdrawiam.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Odp: Tosia jako karta Wifi
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 12, 2009, 19:17:59 »
Tak zamotałeś, że nic  z tego nie można zrozumieć... jeśli chcesz udostępniać internet przez WiFi, to po co podpinasz kablem?

Jeśli chcesz udostępnić internet z telefonu (od operatora GSM) na PC to albo:
- podpinasz kablem Tośke do PC i uruchamiasz soft do udostępniania internetu (działa, sprawdzałem),
- instalujesz program WiFi Router (niestety drogi) i udostępniasz internet przez WiFi w Tośce.

W nowych HTC są wbudowane programy do udostępniania przez WiFi, ale .cab z HTC nie działa na TG01.

*

Offline pdakocjo

• **
  • 174
  • Sprzęt: Toshiba TG01
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 13, 2009, 00:38:45 »
Sprawa wygląda tak, chciałbym korzystać na kompie stacjonarnym z internetu poprzez wifi w Tosi (wiem, łatwiej byłoby kupić kartę wifi na usb za grosze, ale to tylko mi potrzebne na jakieś 2 tygodnie więc nie widzę sensu).

Chyba nie o to mu chodzi. Jak rozumiem, kolega chce przez Wi-Fi podłączyć Tośkę do jakiegoś HotSpota i udostępnić to połączenie dla swojego PC.
Zła wiadomość: Nie da się zdefiniować na WM połączenia sieciowego wykorzystującego Wi-Fi tak, aby dało się je udostępnić.

*

Offline mpxxl

• 596
  • Sprzęt: xda flame, e51,hx2110, hx2755, N900, 810f, es400
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 13, 2009, 01:27:15 »

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
Are you shpongled?