TG01- krótki przegląd ;)

• 348 Odpowiedzi
  • 81753 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline uriuri

• 264
  • Sprzęt: Samsung S4 ZOOM
Odp: TG01- krótki przegląd ;)
« Odpowiedź #120 dnia: Wrzesień 10, 2009, 14:31:55 »
Nie instalowałem Advanced Cofiguration , czasami Tosia nie chce się wybudzić gdy włączę ,a potem wyłączę obracanie ekranu za pomocą akcelerometru .
Po zainstalowaniu  słownika pol-hiszpańskiego LingvoSoft przestał mi działać Wvgafix3 , po odinstalowaniu tego słownika wszystko ok.
Bez problemu działa TCPMP 0.72RC1 ver03 ,ale nie udało mi się zinstalować TCPMP 0.81 , bo CorePlayer nie odtwarza filmów z napisami .
Udało się wam uruchomić tą wersję TCPMP?
Może założymy jakiś wątek o kompatybilności softu z TG01 ?

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #121 dnia: Wrzesień 10, 2009, 16:33:28 »
Vonski skonfigurowało ci MMSy? z automatu czy coś robiłeś?u mnie w opcjach jest konfiguracja dla o2

Tg01 nie budzi się po zainstalowaniu Tflo3DHDb2 - później sobie przypomniałem, że port z kaisera miał to samo
AdvancedConfigurator 3.3 - też coś miesza miałem problemy - coś zmieniłem a potem nie dało się już wrócić

mnie coś Opera świruje są kolorowe paski na dole i górze wersja beta ze strony producenta 9.xx
aha - kopa to tośka dostała jak przeleciałem system sktools cleanem i zoptymalizowałem rejestr - ale czy błędy jakieś nie wyszły nie wiem bo w ramach Tflo3D znów zrobiłem HR

podsumuję 24godziny z TG01
- z 6 razy klnąc jak szewc ściągałem klapkę -koszmar użytkownika - leży już na stałe w pudełku aż ustabilizuję system
- HR zrobiłem ze 20 razy
- wyciągałem baterię z 50 razy żeby go odpalić
- przeszperałem sieć w poszukiwaniu dedykowanych programów ale na jakieś sensowne forum o TG01 nie trafiłem - na modaco  softu nie widziałem
- Automapę reinstalowałem bo nie było czcionki - jak później po fakcie skojarzyłem to przez skórkę qvga
- do rozmów telefon się niemal nie nadaje to jest dramat nawet z dopałkami
- bateria jakby działała podobnie do kaiserowskiej 1350mha
- jak dziś odpaliłem kaisera to mi się wszystkiego odniechciało - nie ta maszyna - nie ta reakcja,nie ten ekran, nie te prędkości :)
- futerału nie mam i nie ma gdzie kupić - w kieszeni się nie mieści - no kicha na maksa
- kupiłem folię - ale na sam ekranik - bez całości
- nie cierpię szkopów a ich język jest do bani - no nie wiem jak obrócić ekran, co zrobić z żyroskopem, co to są za opcje ekranu i oszczędzanie....
- martwi mnie to że nikt nawet nie robi cabów z tłumaczeniami na eng - poza tą wtopą co pisał Vonski
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2009, 16:37:04 wysłana przez robix1999 »

*

Offline uriuri

• 264
« Odpowiedź #122 dnia: Wrzesień 10, 2009, 18:15:45 »
Ale katujecie swoje Tosie  :D Ja jeszcze nie miałem potrzeby robić w swojej HR .
Opera 9.7 nie działa poprawnie na TG01 , 9.5  chodzi jak burza .

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #123 dnia: Wrzesień 10, 2009, 20:18:43 »
MMSów przyznam, że nie sprawdzałem, bo nigdy tego nie używam...

Z tą klapką to racja- ściąga się ją cholernie niewygodnie, co gorsza zostają jej po tym ślady (tzn. obluzowuje się).
Ja robiłem HR z 6-7 razy. Za każdym razem, jak zaczęła świrować z wybudzaniem. 
Ale przynajmniej potestowałem se różne nakładki na Today'a- SPB MS, iPhone Today, a teraz używam PointUI z nakładką Sense. Wszystkie działają w porządku.
Dedykowanego softu na razie na lekarstwo, poza SRS WOW HD, które znowu IMO pogarsza jakość dźwięku...

- bateria jakby działała podobnie do kaiserowskiej 1350mha

Chciałbym ;P Dla raczej podobnie do Diamondowskiej 900mAh ;)

- jak dziś odpaliłem kaisera to mi się wszystkiego odniechciało - nie ta maszyna - nie ta reakcja,nie ten ekran, nie te prędkości

Mam podobne odczucia do HD ;)

- futerału nie mam i nie ma gdzie kupić - w kieszeni się nie mieści - no kicha na maksa

Na eBayu jest kilka w miarę porządnie wyglądających. Ja noszę w welurowym fabrycznym od HD'ka, ale wystaje z 1,5cm :)

- nie cierpię szkopów a ich język jest do bani - no nie wiem jak obrócić ekran, co zrobić z żyroskopem, co to są za opcje ekranu i oszczędzanie....

Ja wywaliłem akcelerometr w diabły, ściągnąłem rotatescreen.exe gdzieś z neta, skrót na Today i mam w nosie. Obracam, kiedy sam chcę. A do oszczędzania masz 4 tryby. A zasadzie 2- max wydajność i max oszczędność. Do tego możesz każdy zmodyfikować (wtedy jest opcja nr 3) albo utworzyć własny profil (czwarty punkt).

*

Offline maslak

• **
  • 136
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #124 dnia: Wrzesień 11, 2009, 16:47:45 »
tak wiec oplaca sie teraz kupowac Toshibe TG01 czy lepiej za nieco wieksze pieniadze wziac HTC Touch HD?

*

Offline syrjusz

• **
  • 222
« Odpowiedź #125 dnia: Wrzesień 11, 2009, 16:58:06 »
tak wiec oplaca sie teraz kupowac Toshibe TG01 czy lepiej za nieco wieksze pieniadze wziac HTC Touch HD?
Nikt nie zna twoich priorytetow...
Przeczytaj caly watek i sam zdecyduj. Od siebie powiem, ze pomimu paru niedociagniec softowych i kiepskiego czasu pracy na baterii kupuje ten sprzet. Pczekam jeszcze moze cena spadnie- nie spieszy mi sie bo biore go ze tak powiem do zabawy.
Pozdro

*

Offline maslak

• **
  • 136
« Odpowiedź #126 dnia: Wrzesień 11, 2009, 17:04:01 »
Przeczytalem juz caly watek 2 razy. Pomimo tylu wad jakie ma tosia to i tak dalej mam dylemat  :mrgreen: Poczekalbym na HTC Leo ale jestem raczej na 100% pewien ze na ten sprzet nie bedzie mnie stac. Mam do wydania okolo 1700 zl.

pozdrawiam

*

Offline syrjusz

• **
  • 222
« Odpowiedź #127 dnia: Wrzesień 11, 2009, 17:12:30 »
Przeczytalem juz caly watek 2 razy. Pomimo tylu wad jakie ma tosia to i tak dalej mam dylemat  :mrgreen: Poczekalbym na HTC Leo ale jestem raczej na 100% pewien ze na ten sprzet nie bedzie mnie stac. Mam do wydania okolo 1700 zl.

pozdrawiam
juz ktos pisal ze ekran i szybkosc dzialania TG01  bije na glowe HD. Kwestia czy mozesz zyc z niedociagnieciami TG01, ktore moze (systemowe) znikna po pojawieniu sie romu w pazdzierniku...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2009, 17:21:54 wysłana przez syrjusz »

*

Offline uriuri

• 264
« Odpowiedź #128 dnia: Wrzesień 11, 2009, 18:09:38 »
Jeśli masz jakieś wątpliwości przed zakupem - zapytaj o to , co cie nurtuje , pewnie otrzymasz odpowiedź .
Pamiętam że na Toshibę G900  wszyscy narzekali  : a to kiepski wskaźnik baterii , filmy nie działają , reset pod klapką , problemy z BT  , aparat do bani, rom za wolny  ... i tak 40stron tego forum. Dziś to jeden z najpopularniejszych telefonów z WM , głownie z powodu ceny / możliwości .
Tosia TG01 szybko tanieje , zapewne niedługo cena spadnie poniżej tysiąca i wtedy się zacznie szał (mam taką nadzieję:)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2009, 18:27:25 wysłana przez uriuri »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #129 dnia: Wrzesień 11, 2009, 18:36:12 »
Albo drugi scenariusz: kiedy da się wgrać angielski ROM ceny polecą w górę ;) Na eBayu już jest dużo drożej niż u nas. A wersje z UK chodzą >2k. Nie oszukujmy się w porównaniu do sprzętów HTC TG01 na pewno jest więcej warta niż 1400zł...

*

Offline uriuri

• 264
« Odpowiedź #130 dnia: Wrzesień 11, 2009, 18:49:32 »
Ja dałem za swoją 1400zł i nie żałuję . W dniu dzisiejszym nie ma nic lepszego na rynku w tej cenie z WM ,a nie chciałem pakować się w Omnię HD z Symbianem , chociaż trochę mnie kusiło :wink:
Może jeszcze okazać sie że TG01 skończy jak G910 - brak zainteresowania , brak romów ....

*

Offline maslak

• **
  • 136
« Odpowiedź #131 dnia: Wrzesień 11, 2009, 19:05:54 »
Na allegro jest juz za 1300zl. Zaczynam sie coraz bardziej przekonywac do toshiby. Powiedzcie jeszcze czy na prawde jest tak tragicznie z jakoscia rozmow telefonicznych?

*

Offline uriuri

• 264
« Odpowiedź #132 dnia: Wrzesień 11, 2009, 19:15:38 »
Mi osobiście jakość nie przeszkadza - dźwięk nie jest zniekształcony(nie charczy , trzeszczy , nie ma przydźwięku i sprzężeń)  ,tylko cichy .
Kiedyś miałem Etena , do którego co miesiąc wychodziły poprawki , mające polepszyć jakość rozmów ,a  i tak działał tragicznie .

*

Offline syrjusz

• **
  • 222
« Odpowiedź #133 dnia: Wrzesień 11, 2009, 19:47:32 »
A wersje z UK chodzą >2k.
Za 1500 a dwa dni temu za 1199. wszystko na alledrogo :) ja czekam do 1tys :)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2009, 19:51:26 wysłana przez syrjusz »

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #134 dnia: Wrzesień 11, 2009, 19:48:09 »
no gdyby się nie wieszała na uśpieniu i była głośniejsza o 100% byłoby dobrze - głośność - to wina drivera audio bo na handfree jakość jest lepsza od połączeń kaisera
ten driver jest mocno skopany bo w Automapie nie działa automatyczna regulacja głośności

*

Offline Konował

• 512
  • Sprzęt: SGS2
« Odpowiedź #135 dnia: Wrzesień 11, 2009, 20:33:43 »
Ta za 1199  bez gwarancji, pisalem maila i jest bez dowodu zakupu !!!, nowa z uk poszla za 1600, niemieckie z roczna gwarancja za 1300, wole wermacht na gwarancji jednak.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 13, 2009, 09:06:57 wysłana przez Konował »
były: MOTOROLA A925->ACER N35-> ASUS 620-> ACER N311-> MIOA701->  HTC TYTN II   -> SAMSUNG OMNIA -> Toshiba TG01-> OMNIA II -> SAMSUNG WAVE->  HD2 =>galaxy s=>galaxy S2

*

Offline syrjusz

• **
  • 222
« Odpowiedź #136 dnia: Wrzesień 11, 2009, 20:55:58 »
Ta za 1199
Kup teraz 1199 orange uk, simlock, czarna,  miesieczna na gwarancji. Poszla do paru godzin.
wiec mi tu nie pitol konowale:)

masz tu linka jak nie umiesz uzyc wyszukiwarki http://www.allegro.pl/item737478089_toshiba_tg01_jak_nowa_caly_komplet.html
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2009, 21:00:59 wysłana przez syrjusz »

*

Offline uriuri

• 264
« Odpowiedź #137 dnia: Wrzesień 11, 2009, 20:56:40 »
Może być problem z gwarancją po wgraniu angielskiego WM 6.5 , bo pewnie nie będzie skąd wziąć oryginalnego - Toshiba na pewno nie umieści starszej wersji systemu na swoich stronach .
Też widziałem tą aukcję , ciekawe czy wersja z simlockiem działa z kartą turbo sim
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2009, 20:58:46 wysłana przez uriuri »

*

Offline komoornik

• **
  • 120
  • Sprzęt: Szajsung Galaxy S, Asus Eee 901, Viliv S5 3G
« Odpowiedź #138 dnia: Wrzesień 12, 2009, 00:15:08 »
Skoro ma to być oficjalny update, to w czym ma być problem?

pozdro

*

Offline Konował

• 512
  • Sprzęt: SGS2
« Odpowiedź #139 dnia: Wrzesień 12, 2009, 07:46:44 »
syrjusz to tą w takim razie przegapilem, ale wez, 1200zl i uzywana :shock:, odkad kupilem to sprawdzanie alleegro przestalo byc moim ulubionym zajeciem :E, skoro ty tym zyjesz to teraz bede do "mistrzunia" sie zwracal jak cos bede mial do kupienia :P
były: MOTOROLA A925->ACER N35-> ASUS 620-> ACER N311-> MIOA701->  HTC TYTN II   -> SAMSUNG OMNIA -> Toshiba TG01-> OMNIA II -> SAMSUNG WAVE->  HD2 =>galaxy s=>galaxy S2

*

Offline syrjusz

• **
  • 222
« Odpowiedź #140 dnia: Wrzesień 12, 2009, 11:11:59 »
syrjusz to tą w takim razie przegapilem,
No i widzisz.  :)
wiesz na stronie wyszukiwania akucji jest opcja szukania w archiwum. No ale uczymy sie cale zycie- teraz juz bedziesz potrafil. :)

*

Offline maslak

• **
  • 136
« Odpowiedź #141 dnia: Wrzesień 12, 2009, 14:28:31 »
a jak sie sprawuje AutoMapa i inne tego typu programy nawigacyjne ?

*

Offline syrjusz

• **
  • 222
« Odpowiedź #142 dnia: Wrzesień 12, 2009, 14:38:40 »
a jak sie sprawuje AutoMapa i inne tego typu programy nawigacyjne ?
Tu jest osbny watek o automapie http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=142898.0

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #143 dnia: Wrzesień 14, 2009, 18:50:16 »
mam następny temat do rozgryzienia - a imię jego brzmi - skąd wziąć ładowarkę samochodową do TG01 - macie jakieś pomysły?

Toshiba przegięła pałę z jakością dźwięku - i to wiemy wszyscy ale ja zauważyłem coś jeszcze - prawym uchem słyszę co najmniej o połowę gorzej niż lewym - i nie ma w zasadzie w tym nic dziwnego bo pewnie jestem przygłuchy na jakimś paśmie - ale na kaiserze co nie omieszkałem sprawdzić ten efekt nie jest zauważalny

*

Offline uriuri

• 264
« Odpowiedź #144 dnia: Wrzesień 14, 2009, 20:28:10 »
Tosia ma zwykłe wejście microusb (na szczęście)  , będzie pasowała każda ładowarka samochodowa z takim wejściem np:

http://www.allegro.pl/item729016216_blackberry_ladowarka_samochodowa_microusb.html

http://www.allegro.pl/item738820396_ladowarka_samochodowa_motorola_microusb_p513.html

Co do głośności , jak już wcześniej pisałem zauważam znaczne polepszenie głośności , gdy w czasie rozmowy przyciskam palcem wskazującym w miejscu wycięcia na aparat .

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #145 dnia: Wrzesień 14, 2009, 21:23:38 »
Ja kupiłem ładowarkę do auta od Chińczyków na eBayu za 99 centów z wysyłką :D

A co co mikrofonu, to zauważcie jedną rzecz- ten górny pasek z siatką wcale nie jest cały głośnikiem. Jak spojrzycie pod światło, to głośnik ma jakieś 7-8mm i znajduje się nie na środku, ale pod diodą. I dokładnie tą część trzeba trzymać przy uchu. A pasek jest cały chyba tylko po to, żeby często mylić górę z dołem ;)

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
« Odpowiedź #146 dnia: Wrzesień 15, 2009, 07:40:40 »
Ja kupiłem ładowarkę do auta od Chińczyków na eBayu za 99 centów z wysyłką :D

A co co mikrofonu, to zauważcie jedną rzecz- ten górny pasek z siatką wcale nie jest cały głośnikiem. Jak spojrzycie pod światło, to głośnik ma jakieś 7-8mm i znajduje się nie na środku, ale pod diodą. I dokładnie tą część trzeba trzymać przy uchu. A pasek jest cały chyba tylko po to, żeby często mylić górę z dołem ;)

A ja stwierdziłem, że jednak nie wytrzymam długo bez WM. Pozbyłem się Athenki i mi go brakuje :( Zaczynam odkładać na Tosie, chyba, że w międzyczasie wyjdzie coś na Snapdragonie z klawiaturą w rozsądnej cenie :D

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #147 dnia: Wrzesień 15, 2009, 10:33:05 »
Chyba znalazłem winowajcę problemów z wzbudzaniem. Na forum Modaco ktoś doszedł, że jest to te nieszczęsne SRS WOW HD. I faktycznie. Po ostatnim HR zapomniałem go zainstalować, wczoraj wrzuciłem i się zaczęło... Co go uśpiłem, to nie chciał wstawać, do tego niespodziewane restarty... Odinstalowałem SRS WOW i wszystko wróciło do normy. Tyle, ze znów cicho na głośniku....

*

Offline thefirefox

• 8
  • g900 & TG01
« Odpowiedź #148 dnia: Wrzesień 15, 2009, 10:51:04 »
No i stalo sie kupilem tg01  :mrgreen:. Martwi mnie tylko jedno jak  tg01 radzi sobie przy slabym zasiegu zwykłej sieci gsm ? Najlepsze bylo by porownanie z g900 poniewaz ona u mnie w domu czesto gubila zasieg a rozmawiac sie dało tylko przy oknie  :-|.
newbie w swiecie ppc :p

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #149 dnia: Wrzesień 15, 2009, 13:54:59 »
Zasięg łapie u mnie tak samo jak lub prawie tak samo jak HTC HD. Więc ogólnie nieźle. Problem to jakość rozmów.