TG01- krótki przegląd ;)

• 348 Odpowiedzi
  • 81856 Wyświetleń

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
Odp: TG01- krótki przegląd ;)
« Odpowiedź #90 dnia: Wrzesień 07, 2009, 20:23:47 »
masz na myśli win 6.5 ten co ma być za miesiąc?
oni Ci nie każą płacić za soft tylko za usługę wgrania zapewne - więc cena będzie taka sama

jest za to inne pytanie - czy uznają szkopską gwarancję po wgraniu - bo jeśli tak to pierwszy update wolałbym zrobić w serwisie - nie będzie ryzyka bricka - a jak oni wgrają to już hulaj dusza....

a i serwis zawsze naprawi pda bo licho nie śpi

zastanawialiście się co będzie jak wzorem updatów HTC rom stanie na cidlocku albo czymś innym? wgracie tak rom bez zastanowienia? mtty to nie wiem czy odratuje tośkę w stanie śpiączki...

oj to działa jak z lasem im dalej w głąb tym więcej drzew

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #91 dnia: Wrzesień 07, 2009, 20:29:39 »
zastanawialiście się co będzie jak wzorem updatów HTC rom stanie na cidlocku albo czymś innym?
Jak zrobisz upgrade na htc z cidlock to po prostu się nie wgra.

oni Ci nie każą płacić za soft tylko za usługę wgrania zapewne - więc cena będzie taka sama
Miałem na myśli udostępnienie pliku z romem + upgradera.

wgracie tak rom bez zastanowienia?
W sumie to jakby patrzeć z tej strony to powinienem być uznawany za skrajnego idiotę. Producent to techfaith wireless, więc o jakimkolwiek zabezpieczeniu bym raczej nie myślał.

btw, vonski, rozładuj tego cudaka i naładuj bez włączania. Znając toshibę da się tak zrobić (w przeciwieństwie do htc).
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #92 dnia: Wrzesień 07, 2009, 20:38:46 »
globalbus nie masz racji
upgrate z cidlockiem uwali htc - i trzeba wgrywać oryginalny rom z brandem

na pewno ci nie dadzą ani romu ani loadera - możesz spróbować go kupić na lewo ale to nie będzie tanio

co to znaczy - rozładuj tego cudaka i naładuj bez włączania. Znając toshibę da się tak zrobić (w przeciwieństwie do htc).

to htc nie ładuje się zgaszony? a od kiedy? mój się zawsze ładował o ile ma baterię we flakach

"W sumie to jakby patrzeć z tej strony to powinienem być uznawany za skrajnego idiotę. Producent to techfaith wireless, więc o jakimkolwiek zabezpieczeniu bym raczej nie myślał."
pisz jaśniej - ja nie rozumiem ocb

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #93 dnia: Wrzesień 07, 2009, 20:48:44 »
to htc nie ładuje się zgaszony? a od kiedy? mój się zawsze ładował o ile ma baterię we flakach
powiedz mi który htc ładuje się kompletnie wyłączony...

Producent to techfaith wireless, więc o jakimkolwiek zabezpieczeniu bym raczej nie myślał.
To znaczy, ze technologia typu podłącz i się flashuje

upgrate z cidlockiem uwali htc - i trzeba wgrywać oryginalny rom z brandem
Wyświetli się "unvalid vendor id", nie mówimy o CustomRUU, tylko normalnym upgrade. Typu Kaiser z orange i chcemy wgrać rom htc, to takie coś się wyświetli i na tym koniec zabawy. To, że łatwo jest posłać do trupa sprzęt z cid'em to inna sprawa.

paypal

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #94 dnia: Wrzesień 07, 2009, 21:58:13 »
każdy nowy htc ładuje się wyłączony i włączony - ja mam kaisera więc nie opowiadaj bzdur

*

Offline Visenna

• **
  • 117
  • Sprzęt: Toshiba G900 + SPV c600
« Odpowiedź #95 dnia: Wrzesień 07, 2009, 22:59:59 »
Na modaco mają nieustający problem z kartami SDHC (sd pewnie też).. w randomowym czasie znikają wszystkie dane z karty poza program files. Wygląda na to, że problem pojawia się we Francji i UK, przy czym we Francji wszystkie (poza jednym...) TG01 mają tego buga. Czy u Was są jakiekolwiek tego typu problemy...? Forumowicze modaco zastanawiają się czego to wina, w najgorszym razie Snapdragona :/ Muszę przyznać, że jeżeli to faktycznie jest na tak szeroką skalę to poczekam z tym pda...

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #96 dnia: Wrzesień 08, 2009, 00:12:41 »
U mnie nic się z kartą nie dzieje. Raz po HR pojawiły się krzaki zamiast nazw folderów, ale wyjęcie karty i włożenie z powrotem pomogło. I czasem wskaźnik postępu przy kopiowaniu na kartę głupieje, ale to detal.

powiedz mi który htc ładuje się kompletnie wyłączony...

Nowe się ładują. I Diamond się ładował, i HD...

Polskiej wersji nie ma na dzień dzisiejszy. Jest angielska i niemiecka ale
czy do się wgrać można stwierdzić dopiero w serwisie.  Koszt usługi 48,80
pln brutto + koszty transportu 41,48 pln brutto.

No to jest dobra wiadomość. Zadzwonię tam i ich pomęczę, żeby na darmo nie wysyłać, ale brzmi obiecująco...

*

Offline uriuri

• 264
  • Sprzęt: Samsung S4 ZOOM
« Odpowiedź #97 dnia: Wrzesień 08, 2009, 09:01:04 »
Kurcze , ale mnie przestraszyliście tymi problemami z kartą .
Jak na razie miałem problem z oryginalną kartą Toshiby - od nowości bardzo wolno zapisywała dane , zarówno w PDA jak i PC . Formatowanie karty w PC-cie nie pomogło , dopiero sformatowana w aparacie zaczęła działać jak należy .

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #98 dnia: Wrzesień 08, 2009, 09:52:38 »
Moja tez jest powolna jak żółw. 2-3 razy wolniejsza od Sandiska.

*

Offline uriuri

• 264
« Odpowiedź #99 dnia: Wrzesień 08, 2009, 10:40:36 »
Może spróbuj sformatować w w jakimś aparacie .
Ja formatowałem Nikonem D40 i różnica jest niesamowita.
Karta działa bardzo szybko . Wcześniej skopiowanie filmu 700mb zajmowało ok godziny ,teraz kilka minut .
Podobno w tych niemieckich Toshibach w gratisowym programie nawigacyjnym był jakiś wirus (było o tym na pdaclub) - mieli je  wycofać ze sprzedaży , może te nasze niemieckie Tosie  , to właśnie zwroty od operatora do serwisu Toshiby - pewnie  stąd taka niska cena na Allegro ?
To ten news:

http://pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=15622:sprzeda-toshiby-tg01-zawieszona&catid=49:sprzet&Itemid=91
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2009, 10:43:26 wysłana przez uriuri »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #100 dnia: Wrzesień 08, 2009, 10:51:07 »
Hm. Akurat cyfrówkę mam Sony z MMC, ale spróbuję coś poszukać... w PC ją formatowałem, ale niewiele to zmieniło... Może ją jeszcze spróbuję sformatować w HDku, da sie?

*

Offline uriuri

• 264
« Odpowiedź #101 dnia: Wrzesień 08, 2009, 11:07:12 »
Tak jak napisałem wcześniej , u mnie formatowanie pod PC nie pomogło , dopiero w aparacie .
Tu jest wątek o formatowaniu kart pod WM :

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=123914.0

*

Offline Ham3r

• 378
  • HTC Wizard
« Odpowiedź #102 dnia: Wrzesień 08, 2009, 19:28:41 »
każdy nowy htc ładuje się wyłączony i włączony - ja mam kaisera więc nie opowiadaj bzdur

Mam wizarda, i aby się ładował musi odpalić spl (chyba). Ekran jest nadal wyłączony, jednak trzeba poczekać dłuższą chwilę na rozpoczęcie ładowania..

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #103 dnia: Wrzesień 08, 2009, 20:15:22 »
no może ale wizard nie jest nowym HTC tak?
strasznie offtopujemy - ja proponuję olać temat htc i ładownia  :ok:
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2009, 20:16:59 wysłana przez robix1999 »

*

Offline Konował

• 512
  • Sprzęt: SGS2
« Odpowiedź #104 dnia: Wrzesień 08, 2009, 20:38:33 »
Sie pochwale, dzis zakupilem za kwote 1300zl nowa z german, gwarancja na rok realizowana u sprzedawcy, wysyla sie do niego a on do serwisu. Tak ze czekam na kuriera :D
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2009, 12:04:59 wysłana przez Konował »
były: MOTOROLA A925->ACER N35-> ASUS 620-> ACER N311-> MIOA701->  HTC TYTN II   -> SAMSUNG OMNIA -> Toshiba TG01-> OMNIA II -> SAMSUNG WAVE->  HD2 =>galaxy s=>galaxy S2

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #105 dnia: Wrzesień 09, 2009, 13:13:07 »
no cóż ja się przerzuciłem nieco bo kupiłem 1399zł - wrrrrrr

odebrałem dzisiaj i tak na szybko po kwadransie użytkowania powiem że

telefon jest za duży - odradzam kupowanie powyżej 3.7cala
ma tandetne wykonanie
rysik chu......
myli się góra z dołem - non stop
jakość rozmów jest bardzo zła - i to jak sądzę spowodowało że nie ma go w normalnej sprzedaży
jest szybki
port usb jest płaski a klapka od niego się ułamie najdalej za pół roku
brak folii na wyświetlacz - to żenujące
jest lekki

jest za duży jak na telefon - i finger friendly wcale mi nie poprawia samopoczucia
jakość wyświetlacza jest wzorcowa - htc to jest 3cia liga przy nim

« Odpowiedź #106 dnia: Wrzesień 09, 2009, 13:56:26 »
Sie pochwale, dzis zakupilem za kwote 1300zl nowa z german, gwarancja na rok realizowana u sprzedawcy, wysyla sie do niego a on do serwisu. Tak ze czekam na kuriera :D
Czyli niedługo za 1kafelka już się kupi,szkoda tylko że nie ma innego romu oprócz tego szwabskiego.

*

Offline Konował

• 512
  • Sprzęt: SGS2
« Odpowiedź #107 dnia: Wrzesień 09, 2009, 15:17:00 »
Z jeden rom polski by sie przydal, gora dwa, mam dosc zabawy w zmiany(a nie umiem sie powstrzymac :mrgreen:),w mio romow od cholery, kaiser tez mial od zasr...., na omnie tez naprodukowali tego dziadostwa,  w tosce to mi przynajmniej nie grozi.
były: MOTOROLA A925->ACER N35-> ASUS 620-> ACER N311-> MIOA701->  HTC TYTN II   -> SAMSUNG OMNIA -> Toshiba TG01-> OMNIA II -> SAMSUNG WAVE->  HD2 =>galaxy s=>galaxy S2

*

Offline eprom

• 48
« Odpowiedź #108 dnia: Wrzesień 09, 2009, 19:08:00 »
robix1999 to aż takie kiepskie pierwsze wrażenia ? Napaliłem sie na tego smarta, ale coraz więcej widze negatywnych opini (poza wyświetlaczem i szybkością).

*

Offline uriuri

• 264
« Odpowiedź #109 dnia: Wrzesień 09, 2009, 19:33:29 »
Kwestia priorytetów - dla mnie Tosia TG01 jest akuratna:)
Zależało mi na urządzeniu , które będzie czymś w rodzaju tabletu internetowego z funkcją GSM(duży ekran , szybkość)  - net w Tosi działa bardzo szybko , szybciej niż w Noki N800 .
Co do jakości wykonania : mam Tosię już ok. miesiąca i nie widaćśladów użytkowania , pokrywa baterii jest dobrze spasowana ,  wadą jest reset schowany pod nią - tak jak w G900 .
Toshiba faktycznie trochę źle wykorzystała przestrzeń - górna płaszczyzna nad ekranem mogłaby być znacznie mniejsza .
Telefon jest , bardzo bardzo płaski , wystrugałem skórzany pokrowiec do paska - wygoda przy noszeniu , jaką miałem z Omnią i900 , więc nie jest tak źle .
Są ludzie ,którzy przy pasku , lub w kieszeni noszą Universale czy Atheny - Tosia przy tym jest naprawdę "poręczna" :)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2009, 19:43:34 wysłana przez uriuri »

*

Offline Visenna

• **
  • 117
  • Sprzęt: Toshiba G900 + SPV c600
« Odpowiedź #110 dnia: Wrzesień 09, 2009, 20:17:48 »
Nie mam pojęcia jakie zaślepki do usb użyli w tg01 ale w g900 też wydawały się zdatne przez max miesiąc... a tymczasem intensywnie ich używam od 1,5roku i nie ma żadnych problemów.
Materiały.. idę o zakład że to srebrne elementy (chyba od boku jest jakaś taka listwa prawda..?) zdrapią się po 3 miesiącach. U mnie na g900 nie ma śladu po tym srebrnym na padzie :(
Reset jest znów pod pokrywą? Wiesz, w g900 niektórzy zrobili dziurkę w tylnej części obudowy prosto nad resetem ;) Ale chyba szkoda tak okaleczać nowego pda, zwłaszcza jeżeli (?) nie zawiesza się często.
W tej górnej przestrzeni jest ponoć czujnik natężenia światła.. albo coś takiego mi się o uszy obiło.

@Konował
2 romy może i byłyby dobrym pomysłem, gdyby były stabilne i porządne.. a to mało wykonalne, w moim mniemaniu często dopiero któryśtam rom jest porządny. W tośce Ci nie grozi zmiana romu? Chyba myślisz o g910, w sumie niezbyt popularnej. Zobacz na g900, trochę tego było ;)
A podejrzewam, że tg01 może być popularna (cena+snapdragon), zaś jeżeli Globalbus się tym interesuje i zechce ją nabyć to na pewno na brak romów (czy wolne romy) nie da się narzekać :)

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #111 dnia: Wrzesień 09, 2009, 21:10:33 »
telefon jest za duży - odradzam kupowanie powyżej 3.7cala

Kwestia gustu. ie nie jest.

ma tandetne wykonanie
rysik chu......
myli się góra z dołem - non stop
jakość rozmów jest bardzo zła - i to jak sądzę spowodowało że nie ma go w normalnej sprzedaży
jest szybki
port usb jest płaski a klapka od niego się ułamie najdalej za pół roku
brak folii na wyświetlacz - to żenujące
jest lekki

Wszystko prawda. U mnie tylna klapka baterii już sobie hasa na boki, a to dopiero 3tygodnie... Zaś co do zaślepki, to zobaczymy...

Nie mam pojęcia jakie zaślepki do usb użyli w tg01 ale w g900 też wydawały się zdatne przez max miesiąc... a tymczasem intensywnie ich używam od 1,5roku i nie ma żadnych problemów.
Materiały.. idę o zakład że to srebrne elementy (chyba od boku jest jakaś taka listwa prawda..?) zdrapią się po 3 miesiącach. U mnie na g900 nie ma śladu po tym srebrnym na padzie :(

Srebrny pasek to pół biedy. Jak pisałem wyżej najgorzej z tą pokrywa baterii. Fakt, że często ją zdejmowałem zmieniając karty, ale bez przesady. A teraz już lata na boki i trzeszczy. A ten materiał klapki to chyba w ogóle jest teflon, jak w HTC Hero...

zaś jeżeli Globalbus się tym interesuje i zechce ją nabyć to na pewno na brak romów (czy wolne romy) nie da się narzekać :)

Wolne to nic nie jest na TG01 i to jest pocieszenie. Ale w UK jest już ponad 2 miesiące, a ROMów nie widać. Ja bardziej liczę na stockowy 6.5 niż na gotowane ROMy...

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #112 dnia: Wrzesień 09, 2009, 22:50:35 »
pytanie brzmi - czym skonfigurować drania - pod Orange polska bo htc konfiguratory nie działają

jak ominąć błąd ceryfikatu? jest taka możliwość?
------------------------
działa touch flo 3d wvga
i część softu z htc również śmiga - ale eksperymenty są czasochłonne jak nie wiem
działa vito audionotes ale jakość jest kiepska
nawigacje na zewn gps śmigają bez zarzutu po skonfigurowaniu

co do klapki po 10tym dziś zdjęciu - a męka to nieziemska - przestałem ją zakładać - te durne japole dały reset pod klapką - co za głąby żółtookie

a i coś dodam od siebie - jakby chcieć wgrać automapę przez czytnik kart to można się pociąć - karta najpierw w czytnik potem zażąda włożenia do pda potem znów w czytnik i tak ze 2 razy a przy każdym takim ruchu trzeba wyjąć baterię - no rozpacz poprostu
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2009, 23:29:15 wysłana przez robix1999 »

*

Offline komoornik

• **
  • 120
  • Sprzęt: Szajsung Galaxy S, Asus Eee 901, Viliv S5 3G
« Odpowiedź #113 dnia: Wrzesień 10, 2009, 00:18:28 »
Co to za wersja AM?

Normalnie się instaluje bez żadnego wkładania w trakcie.

pozdro

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #114 dnia: Wrzesień 10, 2009, 05:59:22 »
wiem że normalnie się instaluje na tg01 ale wybrałem opcję instaluj na kartę - przeżycie hmmm traumatyczne nieco

podpowiedzcie czym skonfigurować orange pl - nie mam już pomysłu

czy zdarza się komuś że po uśpieniu - nie ma jej jak wybudzić? tzn ja nie znam sposobu???

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
« Odpowiedź #115 dnia: Wrzesień 10, 2009, 07:49:04 »
Widzę coraz więcej "baboli" wychodzi :( A już myślałem, że znalazłem zamiennika mojej Athenki, którą dzisiaj wysyłam do nowego właściciela. No nic trzeba się będzie jeszcze trochę wstrzymać :)

*

Offline uriuri

• 264
« Odpowiedź #116 dnia: Wrzesień 10, 2009, 09:12:18 »
Mam podobny problem z wybudzaniem TG01 , który występuje głównie po włączeniu Opery 9.5 (wersja zmodyfikowana z Omni ) - muszę wtedy zrestartować Toshibę bo inaczej czarny ekran  :S
Może też masz jakiś program , który ma konflikt z systemem w Tosi.
Miejmy nadzieję że w końcu wyjdzie jakiś "normalny" rom , pozbawiony tych denerwujących drobiazgów.

Automapa zainstalowała się bez problemu w czytniku , w PC-cie , nie miałem wiekszych problemów , pewnie masz jakąś dziwną wersję .

Zdejmowanie pokrywy baterii jest irytujące (trzeba dodatkowo otworzyć zaślepkę gniazda USB) , dlatego jak zwykle postanowiłem ułatwić sobie życie( tak jak w G900)  i wywierciłem otworek pod reset . Obudowa Tosi jest biała , dla estetyki podłożyłem białą folię pod klapkę i już mam spokój .
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2009, 10:49:38 wysłana przez uriuri »

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
« Odpowiedź #117 dnia: Wrzesień 10, 2009, 11:33:35 »
Mam podobny problem z wybudzaniem TG01 , który występuje głównie po włączeniu Opery 9.5 (wersja zmodyfikowana z Omni ) - muszę wtedy zrestartować Toshibę bo inaczej czarny ekran  :S
Może też masz jakiś program , który ma konflikt z systemem w Tosi.
Miejmy nadzieję że w końcu wyjdzie jakiś "normalny" rom , pozbawiony tych denerwujących drobiazgów.

Automapa zainstalowała się bez problemu w czytniku , w PC-cie , nie miałem wiekszych problemów , pewnie masz jakąś dziwną wersję .

Zdejmowanie pokrywy baterii jest irytujące (trzeba dodatkowo otworzyć zaślepkę gniazda USB) , dlatego jak zwykle postanowiłem ułatwić sobie życie( tak jak w G900)  i wywierciłem otworek pod reset . Obudowa Tosi jest biała , dla estetyki podłożyłem białą folię pod klapkę i już mam spokój .

Wygląda to super. Gratuluję pomysłowości. Szkoda, że nie pomyśleli o tym projektanci toshiby. W Xperii też reset był pod klapką, z tym, że tam klapka jest z metalu za to łatwo się ściąga :P

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #118 dnia: Wrzesień 10, 2009, 12:30:42 »
pytanie brzmi - czym skonfigurować drania - pod Orange polska bo htc konfiguratory nie działają

A przecież jest wbudowany konfigurator? Mi sam konfiguruje wszystko pod Erę i Playa, bo używam zamiennie.

a i coś dodam od siebie - jakby chcieć wgrać automapę przez czytnik kart to można się pociąć - karta najpierw w czytnik potem zażąda włożenia do pda potem znów w czytnik i tak ze 2 razy a przy każdym takim ruchu trzeba wyjąć baterię - no rozpacz poprostu

U mnie zainstalowało się bez problemów.

czy zdarza się komuś że po uśpieniu - nie ma jej jak wybudzić? tzn ja nie znam sposobu???

Ja tez tak miałem i doszedłem do wniosku, że to Advanced Configuration Tool to powoduje (po wielu próbach i HR :P). Jeśli go nie mam zainstalowanego, to nie ma takiego problemu. Instalowaliście go też?

Widzę coraz więcej "baboli" wychodzi smutny A już myślałem, że znalazłem zamiennika mojej Athenki, którą dzisiaj wysyłam do nowego właściciela. No nic trzeba się będzie jeszcze trochę wstrzymać wesoły

Tyle, że to są raczej babole softu nieprzygotowanego do współpracy z TG01, a nie samego sprzętu, IMO.

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #119 dnia: Wrzesień 10, 2009, 14:09:33 »
softy htc wymagają mnóstwa ichnich bibliotek, więc nic dziwnego, że nie działają poprawnie bez grzebania. Zmieńcie przyzwyczajenia po prostu...

paypal